browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Cursuri Vibraţia Numerelor – Numerograma simplificată|| Cât valorează talentul nativ? » »

15 Lecţii pe care le-am învăţat folosind ZENLA, Limbajul Zero Negaţii

Posted by on 10, November, 2016

Ai observat cât de mult sunt folosite negaţiile? Şi care este efectul unei interdicţii asupra unui copil? Ca tras de aţă se duce exact unde îi este interzis! Totul începe cu o simplă observaţie…

Cu ani în urmă Şerban, mentorul meu, îşi pregătea pentru publicare şi tipărire prima carte. Ceva din interiorul tău îl determina mereu să amâne. Îi era greu să găsească justificări la această amânare.

Citea şi recitea materialul, străduindu-se să descopere ce anume era în neregulă cu textul. Apoi, într-un moment de “iluminare” şi-a dat seama: textul era plin de negaţii! Ori de câte ori citea, negaţiile ridicau bariere. Una era ceea ce vroia să transmită cititorului şi cu totul alte se înţelegea!

A durat un an de zile de reformulări şi corectări. Cartea a apărut în anul următor. Dar începând de atunci a început să folosească el însuşi acest limbaj în mod curent. A ajuns la nişte concluzii şi i-a dat un nume acestui limbaj: ZENLA. Este acronimul de la ZEro Negations LAnguage.

Atunci când l-am ales drept mentor, mi-a propus să folosesc acest limbaj în comunicare. A evitat să-mi spună ce rezultate a obţinut. Mi-a spus să descopăr singură… :)
Iată care sunt rezultatele obţinute de mine, în urma practicării acestui limbaj. Este posibil ca altcineva să obţină alte, altfel de rezultate!

 1. Flexibilitate mentală.Gândurile pot fi comparate cu greutăţile folosite într-o sală de gimnastică obişnuită. De data aceasta, sala este propriul nostru creier. Odată cu practica, se formează alte grupuri de muşchi, se realizează alte/altfel de conexiuni. Mintea începe să fie mai flexibilă!
 2. Mobilitate mentală.O minte mobilă este una care se concentrează pe calitate şi eficienţă, în loc de cantitate şi risipă.
 3. Fără bani.Ideea de gratuitate este o iluzie. Totul are un preţ. Am fost învăţaţi să gândim “raţional”, mai exact să folosim pentru orice unităţi de măsură. Un curs de NLP, de exemplu, costă câteva mii de euro din start. Limbajul ZENLA are un alt preţ, o altă unitate de măsură: timpul. Este unica valoare comună tuturor oamenilor şi este cea mai valorificată.
 4. Capacitate de a prevedea.A fost o surpriză neaşteptată. Când ascult pe cineva, sau citesc ceva, îmi dau seama de efectul obţinut în urma ideii din comunicare, de direcţia spre care se îndreaptă.
 5. Ascultare activă.Activ” înseamnă să asculţi. A auzi este cu totul altceva.
 6. Scoaterea caracterului “la lumină”.Una din Legile Kybalionului afirmă: “Ce este sus, este şi jos”. Şi este adevărat. Aşa cum gândesc, aşa trăiesc şi în realitatea imediată. Acelaşi lucru este valabil pentru oricine. Doar “adevărul se află în lumină”! :)
 7. Decizii ferme.Cândva evitam să iau decizii. Rar am putut alege înţelept şi în mod conştient. Mă lăsam ghidată de emoţii. Cu timpul am învăţat să aleg, să iau altfel deciziile.
 8. Alegeri făcute cu discernământ.La un alt nivel, trecutul, prezentul şi viitorul se unesc. Devin “una”. Trecutul deja îl cunosc. La fel şi prezentul. Prin urmare, azi fac tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru propriul meu viitor.
 9. Cunoaştere.Înseamnă conştientizarea unui mod de gândire, a unui set de tipare mentale şi, indirect, unde poate duce, la ce fel de viitor. Mai poate fi numită şi “experienţă” această cunoaştere.
 10. Schimbarea atitudinii interioare.Odată cu schimbarea gândurilor, urmează în scurt timp şi schimbarea atitudinii. Ce este atitudinea? Un complex de vibraţii radiante, acel câmp subtil, energetic, pe care îl emite fiecare în jurul său.
 11. Focalizare mărită.Posibilitatea de a împrăştia şi a-mi lăsa gândurile să se risipească în mai multe direcţii, scade. Există, este posibilă, funcţie de priorităţi şi de ataşamente.
 12. Acţiuni în loc de reacţii.Reacţiile pot avea efecte neaşteptate. Doar simplu fapt de a gândi înainte de a şi vorbi, are cu totul şi cu totul alt efect.
 13. Captivarea atenţiei.Atunci când comunic ceea ce gândesc, chiar dacă este vorba despre ceea ce simt, cei care ascultă devin mai atenţi la cuvintele spuse.
 14. Claritate în comunicare.Ideile din mesaje sunt clare, limpezi, înţelese, pot fi reformulate.
 15. Evoluţie personală.Exact despre acest lucru este vorba, despre evoluţie.

Închei aici acest articol. I-am acordat o zi din viaţa mea scrierii lui. Pe lângă cei peste 7 ani de practică, o zi reprezintă un fir de nisip.

Scriind, fără să-mi dau seama la început, s-au adunat 15 efecte ale unei singure cauze: folosirea unui alt limbaj în comunicare.

Limbajul ZENLA este un instrument, atât nimic mai mult. Poate fi folosit de oricine, indiferent de vârstă, de locul unde se află, de naţionalitate, de religie, de educaţie. Este un instrument de educaţie, de autoeducaţie.

Poate fi folosit sau poate fi neglijat. Oricum, cândva, îţi vei aminti de el, în special când vei auzi sau citi texte cu negaţie. :)

Cu drag,

Monica Stănescu

Articol citit de 84 vizitatori

Comments are closed.

« « Cursuri Vibraţia Numerelor – Numerograma simplificată| Cât valorează talentul nativ? » »