browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Şapte ani fără negaţii|| Carte – Proiectul ZENLA – Un succes Vol I » »

A venit vremea Oamenilor Cinstiţi

Posted by on 15, March, 2015

cropped-Header-Blog-Scoala-ZENLA-02-930.jpg

 

 Am citit articolul lui Cătălin Stoica, „Muicăăă!… Ce amendă pentru download ilegal!” şi, trebuie să recunosc, dincolo de gravitatea problematicii, de complexitatea subiectului, m-am amuzat copios şi recunosc, mi-a plăcut tenta umoristică cu care Cătălin a abordat acest subiect dificil şi întortocheat al drepturilor de autor.

Fiind eu însumi în cauză, ca scriitor, ca jurnalist, mi-am pus şi eu de nenumărate ori problema şi am căutat să mă pun şi în pielea amărăşteanului care, dintr-un prăpădit de „minim pe economie”, trebuie să tragă de suta de lei din răsputeri. Aşa am ajuns să ofer gratuit cam 85% din cărţile pe care le-am scris, fără să mai iau în calcul sutele de articole publicate de-a lungul anilor, din 2007 şi până azi.

M-am gândit şi am cugetat adânc asupra problematicii, am reflectat adânc asupra modelelor economice care guvernează schimburile de valori şi chiar am scris două cărţi pe tema asta, „Libera Circulaţie a Valorilor” şi „Schimbul de Valori”. Din nefericire, constat că sunt prea puţini cei deschişi dezbaterilor şi majoritatea bombăne pe la colţuri dar când vine vorba să discutăm deschis despre MUNCĂ, CINSTE şi SCHIMBUL RESURSELOR, cam toată lumea face stânga-mprejur şi trage căciula pe urechi.

Printre comentariile la articolul lui Cătălin, chiar am recunoscut profilul tipic a şnapanului, al piratului care trăieşte boiereşte din situri warez şi se vaită că a primit şi el o amendă şi acum, dă din colţ în colţ şi se vaită.

Dar hai să privim şi din perspectiva mea, ca autor: OK, îmi doresc din tot sufletul să dau totul GRATUIT!

Întrebarea mea este una simplă:

Din sutele de mii de cititori care mi-au citit articolele, din zecile de mii de cititori care mi-au descărcat GRATUIT cărţile, CÂŢI AU VENIT LA MINE SĂ-MI PLĂTEASCĂ INTERNETUL, ELECTRICA, GAZELE, TAXELE ŞI IMPOZITELE?

Scoatem din discuţie faptul că mai mănânc şi eu din când în când, mă mai şi îmbrac, mai ales iarna de pildă, mai am nevoie şi eu de o escapadă în aer liber, mai am nevoie şi eu de educaţie (şi mă costă de mă usucă, TE ASIGUR!) şi ar mai fi şi alte aspecte, cum ar fi socializarea REALĂ, adică faţă în faţă, care iar costă de te îndoaie…

Am ţinut să îţi prezint şi perspectiva celui care ESTE deţinător de drepturi de autor, dar este şi un mare fan al GNU-GPL şi al mişcării „OPEN…” , adică, al DESCHIDERII TOTALE!

Pentru că majoritatea prezintă perspectiva HOŢILOR şi A ESCROCILOR şi cam ce facilităţi ar mai trebui oferite FURTULUI ŞI ÎNŞELĂCIUNII.

Iată aici o sugestie, tot din articol: „Păi, în cazul ăsta, cred că ne băgăm cu toţii în Partidul Piraţilor din Suedia[…]

Eu mă gândeam că dacă tot e să facem propuneri, hai să facem propuneri constructive, dacă chiar vrem schimbare şi vrem să ne fie bine.

Pentru că ce spui tu acolo Cătălin, e că tu eşti de acord să se înmulţească hoţiile, să fie apăraţi hoţii şi să fie ajutaţi să fure şi mai mult.

Mi-ar fi plăcut CĂTĂLINE, să îi fi învăţat să:

  • compună un album muzical şi să îl plaseze GRATUIT pe net, aşa cum am făcut eu cu cele două albume ale mele, pentru care am plătit destui bani şi pe care le-am compus în 10 ani de muncă;
  • scrie o carte şi să o plaseze GRATUIT pe net, aşa cum am făcut eu cu cele peste DOUĂZECI DE CĂRŢI OFERITE GRATUIT, până în prezent;
  • realizeze un video şi să îl plaseze GRATUIT pe net, aşa cum am făcut eu cu cele peste 70 (da, şaptezeci!) de filme

Lista cu ce ai fi putut tu să îi înveţi pe oameni să facă, poate fi lungită mult. Eu am spus doar ce m-am priceput eu să fac pentru a scădea pirateria, hoţiile şi furtul în ţara asta a noastră.

Mi-ar mai fi plăcut, aşa cum ţi-am scris şi sub articol ca în loc să îi îndemni să se înscrie într-un partid al piraţilor, să îi îndemni să se înscrie în PARTIDUL OAMENILOR CINSTIŢI.

Pentru că după cum văd eu, hoţii, escrocii şi criminalii au ocupat toate locurile din parlament, în vreme ce oamenii cinstiţi, se prăbuşesc sub sarcinile de serviciu trasate de mafia din parlament, prin taxe şi impozite şi biruri fără număr.

Pentru că eu cred că a venit vremea ca şi oamenii cinstiţi şi muncitori să aibă şi ei un cuvânt de spus în parlament, să aibă şi ei dreptul de a îşi avea PROPRIUL PARTID: PARTIDUL OAMENILOR CINSTIŢI.

Poate că a venit vremea ca OAMENII CINSTIŢI să se adune ÎMPREUNĂ, să negocieze nişte reguli simple de asociere şi SĂ INTRE ÎN PARLAMENT, SĂ FACĂ ACELE LEGI DE CARE AVEM NEVOIE.

Că deocamdată, în ţara asta, legea o fac hoţii şi criminalii.

Iar oamenii cinstiţi şi muncitori, înfundă spitalele şi cimitirele.

Articol citit de 69 vizitatori

Comments are closed.

« « Şapte ani fără negaţii| Carte – Proiectul ZENLA – Un succes Vol I » »