browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Dieta Hiper-Hidratată – Ziua a 30-a|| Ce este POSTUL » »

Alimentaţia inteligentă – POSTUL

Posted by on 23, June, 2014

Am vorbit în articolul trecut, despre ce concluzii generale am desprins din primele 30 de zile de experimentare a Dietei Hiper-Hidratate.

Astăzi, voi vorbi puţin despre POST.

Header Şcoala ZENLA - Alimentaţia-InteligentăConsider că este extrem de important să fac câteva precizări cu privire la această metodă de a ne hrăni, numită generic ”POST”.

 1. Postul, în viziunea mea, este un instrument de autocunoaştere.
 2. Este înainte de orice altceva o atitudine interioară şi abia pe urmă, o atitudine exterioară.
 3. Este o modalitate de a interacţiona CONŞTIENT cu funcţiile multiple ale corpurilor noastre şi când mă refer la corpuri, am în vedere atât conceptele orientale (corp Fizic, corp Astral, corp Mental şi corp Supramental) dar mai ales conceptele prezentate de către academicianul Eugen Macovschi în Teoria Biostructurală: Biosic, Noesic, Enisic şi Supra-Enisic.
 4. Biblia însăşi, precizează că “omul se hrăneşte şi cu Cuvântul lui Dumnezeu”. Este vorba aici despre conceptul isihast de “cuvânt”, care se referă la “logosul primar”, cu alte cuvinte, VIBRAŢIA PRIMORDIALĂ ŞI INFORMAŢIA.

 

Aşa cum probabil şi-au dat seama cei care au citit articolele despre Dieta Hiper-Hidratată, acest regim alimentar este o formă de POST.

Ca metodologie, el se bazează pe o serie de experimente derulate de către foarte mulţi cercetători remarcabili în domeniu, practicieni de excepţie, care au adus contribuţii inestimabile cunoaşterii şi înţelegerii rolului alimentaţiei în ceea ce numim generic “VIAŢĂ”.

Momentan, voi preciza aici doar numele celor mai importanţi Profesori care, prin opera lor m-au călăuzit în înţelegerea importanţei alimentaţiei dar mai ales în înţelegerea corectă a postului CA INSTRUMENT DE AUTOCUNOAŞTERE:

 • Ing. Valeriu Popa. Un remarcabil Maestru, a cărui contribuţie în ceea ce priveşte principiile alimentaţiei sănătoase, dar mai ales dieta sa numită “BG 1” Boli Grave 1, a adus Lumina şi bucuria în viaţa a sute, mii de oameni chiar, îndepărtând spectrul negru al cancerului.
 • Petre Anca. Continuatorul operei marelui Valeriu Popa. Întâlnirea cu această Fiinţă în 2000, m-a zdruncinat, deoarece a făcut un gest pe care în prima sa carte, îl interzisese… Mi-a întins mâna şi m-am speriat atât de tare când am văzut, încât am făcut un pas înapoi. Profesorul a înaintat spre mine, cu mâna întinsă şi m-am simţit groaznic câteva clipe… Cred că am roşit şi pe dinăuntru, că simţeam cum îmi ard urechile de ruşine…
 • Preot Ghelasie Gheorghe. Volumul său, “Medicina Isihastă”, este cred eu, unul dintre remarcabilele elemente ale tradiţiei creştin-ortodoxe române în materie de terapie, de viaţă sănătoasă şi echilibru la toate nivelele Fiinţării. Celelalte volume ale Maestrului, vin să completeze înţelegerea a ceea ce înseamnă cunoaştere şi autocunoaştere, din perspective diferite, în tradiţia Isihastă (ISIHIA, gr. = LINIŞTE).
 • Preot Georgian Nicolae. Pentru cei care l-au cunoscut, un om excepţional! De la Părintele Georgian, am învăţat rolul Iubirii în Agricultura Ecologică şi în Apicultură, precum şi principii de bază în Fitoterapie şi Sacroterapie. De asemenea, mi-a dăruit din biblioteca personală, cărţile Părintelui Ghelasie Gheorghe, deoarece la vremea când l-am cunoscut (1992), aveam doar “Medicina Isihastă”. Văzând entuziasmul meu în lucrările Părintelui Ghelasie, la prima vizită pe care am făcut-o la reşedinţa sa din Valea lui Dan (lângă Curtea de Argeş) în 1993, mi-a oferit două daruri inestimabile: cărţile Părintelui Ghelasie şi “Arta Aducerii Ploii”. Deşi descoperisem singur încă din 1988 cum poate fi adusă ploaia într-un loc bântuit de secetă, Lecţia servită de Părintele Georgian prin Slujba de Aducere a Ploii (Dezlegare şi Molitfă), a fost una dintre Învăţăturile nepreţuite pe care mi-a dăruit-o “pe viu”, într-o Duminică, la o Liturghie pe care a săvârşit-o într-o biserică rămasă fără preot… Ploaia a venit la circa 20 de minute după încheierea Liturghiei. Consider că, Slujba de Aducere a Ploii, este parte integrantă a Sacroterapiei şi vizează echilibrarea Egregoriului Local. O demonstraţie similară a filmat Gregg Braden, undeva în deşert, unde un bun prieten al său, nativ American, a săvârşit o Lucrare asemănătoare.
 • Georges Oshawa. Volumul său “Bucătăria macrobiotică” şi în special regimul Oshawa 10, mi-au adus vindecarea de acneea infecţioasă (Stafilococus Aureus) de care am suferit până spre vârsta de 33 de ani şi încă o serie de rezolvări privitoare la starea sănătăţii. Pe lângă asta, m-a ajutat să înţeleg atât avantajele cât şi limitele acestei diete, oferindu-mi posibilitatea să merg mai departe cu cercetările proprii.
 • Serghei Nikolaevici Lazarev. Prin opera sa, marele cercetător şi practician rus, m-a ajutat să înţeleg o multitudine de fenomene cu care m-am confruntat toată viaţa, fără a putea găsi explicaţii în “ştiinţele oficiale”. A fost poate cea mai completă suită de informaţii necesare pentru a putea pune în stare de coerenţă, un puzzle imens, care pe scurt se numeşte VIAŢA MEA.
 • Jasmuheen. Prin opera sa, m-a ajutat să completez tabloul fenomenelor interioare cu care mă confrunt de când mă ştiu şi pe care, S. N. Lazarev, m-a ajutat să le clarific doar într-o anumită măsură. Jasmuheen, a venit cu acele aspecte legate de Lumina Interioară şi Lumina Exterioară. Fără lucrările ei, cu siguranţă aş fi pierdut foarte multă energie tot căutând răspunsuri la “ce văd eu”, încă din copilărie. Întâlnirea cu ea, m-a ajutat să completez golurile rămase din perioada când practicam Yoga şi disciplina Pranayama, mă lăsase cu multe semne de întrebare, lăsând la o parte fenomenele foarte neplăcute petrecute cu unii practicanţi “entuziaşti” de Pranayama (psihoze grave şi alte asemenea incidente periculoase), care mi-au ridicat multe semne de întrebare privind modul în care este transmisă şi practicată această disciplină în vremurile noastre.
 • Profesor universitar doctor inginer Nechifor Borziac. Fost agronom şef al Casei Regale, fost director al Liceului Agricol (Grup Şcolar) Alexandria, bun prieten al Maestrului Valeriu Popa, a fost timp de aproape două decenii, Omul care m-a ajutat să înţeleg secretele postului cu apă. Cu o experienţă de peste 150 de posturi cu apă între 40 şi 55 zile, m-a ajutat să completez tabloul a ceea ce înseamnă postul cu apă, ca instrument al cunoaşterii de sine, dar m-a ajutat mai ales să integrez cunoştinţele de chimie, biochimie, chimie fizică, chimie analitică, biologie, anatomia omului, fizică, fizică atomică, Yoga, Isihasm, fitoterapie şi tehnici ale regimurilor alimentare unilaterale, numite generic “POST”, sau în Sanscrită, “TAPAS”. A fost Mentorul meu în acest domeniu fascinant numit “POSTUL CU APĂ” şi cel care m-a învăţat REGULA JUMĂTĂŢII. Îmi fac cu această ocazie datoria de onoare de a oferi recunoştinţa mea, celui care a fost printre noi, Învăţătorul meu într-ale postului celui mai temut, celui mai eficient şi celui mai controversat totodată: POSTUL CU APĂ.

 

Închei aici acest articol introductiv în “POST” şi voi reveni tot în ciclul “Alimentaţie Inteligentă”, cu o serie de articole privind ceea ce numim în mod obişnuit “post”, în care voi prezenta o parte din experienţa mea legată de ATITUDINEA INTERIOARĂ a ceea ce se numeşte ca atitudine exterioară, “post”.

Articol citit de 66 vizitatori

Comments are closed.

« « Dieta Hiper-Hidratată – Ziua a 30-a| Ce este POSTUL » »