browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 82|| Dieta Hiper-Hidratată – Drumul către autotrofie » »

Alimentaţia şi informaţia

Posted by on 12, August, 2014

Header Şcoala ZENLA - Alimentaţia-Inteligentă

 Bine ai venit şi mulţumesc pentru vizită şi atenţia acordată!

Aşa cum aminteam în articolul precedent, mi-am propus să continui discuţia începută în articolul „Cele şapte tipuri de hrană”, cu unul dintre alimentele fundamentale cu care ne hrănim dar pe care îl ignorăm în proporţie de aproape 100%: INFORMAŢIA.

Extrem de puţină lume înţelege că INFORMAŢIA ESTE UN ALIMENT!

Consumăm zilnic şi fără pauză, miliarde de gigabytes de informaţie! Producem la rândul nostru mulţi giga-bytes de informaţie, pe care o difuzăm în mediul de viaţă în cea mai mare proporţie, în mod inconştient!

Mulţi dintre cei care vor citi aceste rânduri, vor avea ca prim impuls să nege faptul că difuzăm cea mai mare parte din informaţie, inconştient.

Iată câteva întrebări care, dacă le iei în serios, pun capăt scepticismului şi neîncrederii dar şi ignoranţei:

  • Ce ştii despre propriile tale gânduri şi cât anume din ele, CONŞTIENZIZEZI? Este cunoscut deja şi demonstrat în laboratoarele de cercetare, faptul că ne trec prin minte 65.000 de „gânduri”, de idei, ZILNIC!

  • Câte dintre mesajele pe care le emit CONTINUU celulele, ţesuturile şi organele interne, provin de la organismul tău şi câte de la celelalte forme de viaţă din mediu? Suntem nişte „calculatoare” fabuloase şi cele 100 triliarde de celulele din corp, comunică continuu, ţesuturile la fel, organele la fel şi fiecare transmit mesaje specifice! Ştii ce mesaje la nivel celular preiei de la cei cu care stai de poveşti? De pildă, mesajele bolnavilor cu care te întâlneşti?

  • Câte dintre mesajele memorate şi transmise de către „lumea anorganică” aşa-numita lume minerală sau „nevie” le poţi conştientiza fenomenul se numeşte PSIHOMETRIE şi cu câte dintre aceste mesaje interacţionezi CONŞTIENT? De exemplu, reţelele de transport de energie electrică, emit nişte câmpuri electromagnetice care conţin în ele o anumită informaţie. Pentru noi, poate că este incoerentă (fără sens adică), dar ea se transmite continuu! Şi pot continua cu zeci de exemple, între care mesajele provenite de la radio-emiţătoare, pe care le recepţionăm la nivel celular, dar care trebuie decodificate printr-un dispozitiv oarecare pentru ca noi „să le înţelegem” radio, TV, telefon mobil ca să dau doar câteva exemple!

Ca să ai o imagine mai plastică asupra importanţei cruciale a informaţiei, toată informaţia necesară construirii unui corp omenesc, este stocată în două celule: spermatozoidul şi ovulul!

Dintr-o sămânţă de circa 1 milimetru lungime, iese un arbore care poate ajunge la peste 20 metri înălţime şi care are o durată de viaţă de peste 5000 de ani! Este vorba despre Sequoia şi un exemplar „tânăr” poate fi văzut la Băile Herculane!

Mai are rost să ne întrebăm de unde atâta informaţie în jurul nostru?!

Informaţia este pretutindeni şi oricât de straniu ar părea, medicina în loc să analizeze drept cauză principală a bolilor INFORMAŢIA DE PROASTĂ CALITATE, bate pasul pe loc de cel puţin trei secole, tot căutând cauze şi explicaţii mecanice, la fenomene a căror complexitate depăşeşte cu mult nivelul la care tratăm noi Fiinţa umană!

Aşadar, vorbim despre „alimentaţie sănătoasă”, dar câţi dintre „nutriţionişti” ghilimelele se referă la faptul că ei se autodenumesc aşa, fără ca asta să însemne, în ce mă priveşte, că s-ar şi pricepe la modul în care e ideal să ne hrănim! îşi pun problema că există mai multe tipuri de alimente, între care gândurile, lumina, sunetele, informaţia sunt practic necunoscute în ceea ce priveşte efectele pe care le produc şi cum anume interacţionează cu şi asupra organismului nostru, ce fel de relaţii se stabilesc între aceste forme de hrană şi hrana solidă, respectiv hrana lichidă? Indiciu: Cymatica.

Alt aliment ignorat este AERUL, care la rândul său, conţine INFORMAŢIE! Ce ştii de pildă, despre hipoxie şi hiperoxie?

Cred că am reuşit să punctez importanţa informaţiei ca aliment şi cu această ocazie, cred că am făcut o bună introducere în subiectul „Postul şi tiparele mentale”, dar şi în subiectul propus de unul dintre cititori, „Postul şi gestiunea stressului”.

Sunt extrem de multe implicaţii şi este foarte mult de discutat despre multe teme, aşa încât, le voi aborda şi le voi dezvolta treptat. „Cu răbdarea, treci şi marea!”.

Aşteptăm şi propuneri de articole şi chiar articole pe care să le publicăm aici!

Monica şi Şerban

Articol citit de 57 vizitatori

Comments are closed.

« « Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 82| Dieta Hiper-Hidratată – Drumul către autotrofie » »