browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Apă în casă (4) – Câteva reflecţii pe marginea proiectului|| Carte gratuită – Autodezvoltare Ocultism Extrasenzorial » »

Apă în casă ? – Un proiect de habitat sustenabil

Posted by on 11, December, 2014

Clădire Fântână - Varianta 2 - Montaj

 

 

Bun găsit!

Aminteam în articolul de ieri, că voi prezenta un proiect de habitat sustenabil. Voi spune câteva cuvinte, mai ales privitor la câteva considerente la care am făcut referire în seminarul video, legate de aspectele energetice şi informaţionale (inforenergetice) ale apei pe care o consumăm.

Aşa cum am amintit şi în articol şi în introducerea din seminarul video “Şcoala ZENLA – episodul 7”, aspectul care m-a pus pe gânduri foarte mult în alegerea soluţiei de alimentare cu apă, este INFORENERGETICA APEI.

Am mai spus şi în articolele precedente, Casa Măgura, este practic un loc în care derulăm experimente de tot felul, cu scopul de a găsi soluţii SUSTENABILE, aplicabile în viaţa de zi cu zi.

Dincolo de hrana clasică însă, două dintre cele mai neglijate alimente, deşi sunt mult mai importante decât hrana solidă, sunt AERUL ŞI APA.

Sustenabilitate, în viziunea mea, înseamnă o profundă înţelegere a dinamicii aerului şi apei ÎN ORGANISM!

În acest cadru de discuţie, am început cu APA CA ALIMENT, pentru că este poate cea mai abordabilă schimbare de la NESUSTENABIL LA SUSTENABIL!

Felul în care privim apa ca aliment, este însă unul foarte nepotrivit în contextul corpului de cunoştinţe de care dispune acum omenirea.

Astfel, în cartea mea “Autodezvoltare, Ocultism, Extrasenzorial”, am dedicat încă din anul 2009 un întreg capitol apei.

Subiectul m-a preocupat începând cu anii ’80 şi am căutat să înţeleg apa, dintr-o perspectivă mai amplă, să îmi formez o imagine de ansamblu atât din perspectivă geofizică, cât mai ales din perspectivă biofizică şi biochimică.

Studiile de inforenergetică pe care le-am făcut, mi-au oferit posibilitatea să combin o multitudine de informaţii şi experienţe personale şi să obţin o imagine mult mai complexă privitor la apă şi la locul şi rolul acesteia în viaţa noastră.

Întâlnirea din 2009 cu cercetătorul japonez Masaru Emoto, a fost poate unul din momentele excepţionale ale existenţei mele!

Am avut ocazia să descopăr că un om a avut o viziune similară asupra apei şi a mers foarte departe cu cercetările, ajungând la concluzii care ştiu cu certitudine, vor revoluţiona întreaga viaţă de pe pământ.

Apa, cum am mai spus şi anterior, este un mediu de transport şi stocare a energiei şi informaţiei.

Spre deosebire de solide însă, care au ca aspect definitoriu STATICA cine îşi mai aminteşte de la fizică: STATICĂ ŞI DINAMICĂ Dinamica apei, este uşor perceptibilă la nivelul scalei existenţei umane.

Astfel, trebuie şi putem să ţinem cont de felul în care ÎNCĂRCĂM APA CU ENERGIE ŞI INFORMAŢIE, în procesele de transport şi utilizare curentă a apei!

Acestea sunt coordonatele de bază, logica energetică din spatele acestui proiect prezentat aici: cu cât introduc mai puţine distorsiuni mecanice şi tipare mentale artificiale, cu atât calitatea BIOENERGETICĂ a apei, este mai ridicată şi, pe cale de consecinţă, POTABILITATEA APEI, mai ridicată!

De-a lungul anilor, m-a izbit un fenomen din lumea ştiinţelor oficiale: definiţia potabilităţii apei, se referă doar la aspecte EXTERIOARE, superficiale, legate de compoziţia ei chimică.

Unde se vorbeşte în standardele internaţionale despre CONŢINUTUL DE INFORMAŢIE ŞI ENERGIE? Nicăieri!

Astfel, prin travaliul la care supunem apa, noi încărcăm cu informaţii şi energie apa şi, aşa cum a demonstrat Masaru Emoto, ajungem la o apă NEPOTABILĂ, TOXICĂ, DISTRUCTIVĂ!

Acestea sunt ideile care m-au călăuzit către alegerea unei soluţii de obţinere şi utilizare a apei, ALTFEL decât potrivit obiceiurilor curente.

Între soluţiile cele mai accesibile, am luat în considerare reducerea traseelor de transport şi stocarea apei în vase tampon, pentru a putea permite reconfigurarea inforenergetică a apei.

În articolele “Exerciţiu de iluminare”, am prezentat o metodă de reconfigurare energetică şi informaţională, testată timp de mai bine de 6 ani şi cu care se poate opera în această situaţie.

Câteva cuvinte despre proiect şi realizarea lui

Fără să am cunoştinţe deosebite de modelare 3D, am folosit programul Sweet Home 3D şi am realizat proiectul prezentat în acest video.

Trebuie să spun că, modelarea 3D m-a condus la multe învăţături. Poate că cea mai importantă parte de “lecţii”, constă în alegerea soluţiilor arhitectonice, privind totul prin prisma costurilor, al consumului de materiale, funcţie de soluţia tehnică aleasă.

Există multe chestii pe care trebuie să le învăţ, cum ar fi de pildă portanţa unei structuri oarecare (greutatea nominală/maximă suportată pe metru pătrat de structură), soluţii de creştere a rezistenţei bazate pe materiale NATURALE (lemn, pământ, biomasă), eliminarea materialelor cu rezistenţă termică scăzută (metal, beton), corelaţiile dintre material şi masa termică optimă.

Revenind însă la modelarea 3D, amintesc aici încă un program, tot gratuit, mai complex decât Sweet Home 3D şi anume, Art Of Illusion.

Art Of Illusion, este un program de animaţie care lucrează în format vectorial şi raster (hărţi de biţi – bitmap) şi cu care pot fi create modele 3D în formatul Wavefront Object, obiecte cu care poate fi extinsă biblioteca Sweet Home 3D.

Am început să mă joc puţin şi cu Art Of Illusion, pentru că din perspectivă grafică, lucrează ca programele profesionale de modelare 3D, adică, cu patru ferestre curente şi anume, 3 perspective plus scena curentă, adică, ambientul în care se află modelul la care lucrăm şi cele 3 proiecţii ortogonale clasice.

În fine, revenind acum la proiectul propriu-zis, am ales o soluţie care să îmi permită să mă extind în timp şi o suprafaţă care să “înghită” un volum mai mic de resurse şi asta, pentru că a administra o seră, e totuşi o chestiune complexă şi, pornind de la o mini-seră de câţiva metri pătraţi, să zicem doi metri, poţi experimenta, poţi urmări corelaţiile dintre eficienţa termică şi soluţia tehnică adoptată, dintre temperatura interior-exterior şi cum e afectată vegetaţia plantelor cultivate, iluminatul şi influenţa asupra creşterii şi dezvoltării, influenţa vaporilor de apă asupra umidităţii solelor, etc.

Sunt evident, subiecte care necesită scrierea de articole separate, dar am vrut să aşez într-un context mai amplu demersul nostru cu clădirea şi mai ales, să ofer un strop de inspiraţie celor care au posibilitatea de a experimenta într-o grădină.

Celor care au încă “pe planşetă” cumpărarea unei case cu curte, sunt convins că le vor fi de folos datele de aici, pentru eşalonare şi planificarea etapelor amenajărilor, pentru stabilirea priorităţilor şi obiectivelor.

Te las acum să urmăreşti seminarul video şi te rog să îmi comunici opiniile tale, atât în comentarii cât şi pe pagina FaceBook dedicată proiectului, respectiv Casa Măgura Teleorman.

Vizionare plăcută şi am rugămintea să îmi laşi în comentarii opiniile tale, dacă ai o idee sau, cum vezi dezvoltarea proiectului pe mai departe.

 

 

 

Articol citit de 67 vizitatori

Comments are closed.

« « Apă în casă (4) – Câteva reflecţii pe marginea proiectului| Carte gratuită – Autodezvoltare Ocultism Extrasenzorial » »