browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Talent versus vocaţie|| Secretul din spatele “SECRETULUI” » »

Busola interioară

Posted by on 20, January, 2017

Busola-Interioara

Cu ani în urmă am primit pe Skype de la un prieten din Virtualia un scurt fragment dintr-o conferinţă susţinută de S.N.Lazarev. L-am rugam să îmi şi traducă, fiind complet pe dinafară de limba rusă. Din cele aproximativ 15 minute filmate şi câteva sute de cuvinte auzite, un singur fragment a rămas “agăţat”. Am apucat să notez cuvintele auzite, înainte să zboare şi ele în neant ca celelalte…

Iată care sunt cuvintele care mi-au atras atenţia:

Dacă un obiect îl concentrezi într-un punct, atunci obţii energie. Dacă comprimi energia într-un punct, atunci obţii timp. Dacă comprimi timpul într-un punct, atunci obţii informaţie. Dacă comprimi informaţia într-un punct, atunci obţii iubire.

Toate propoziţiile de mai sus sunt etapele procesului de materializare a unui gând! Există o singură acţiune comună tuturor acestor etape, descrisă (aşa cum se descrie de obicei o acţiune oarecare) cu ajutorul verbelor: a comprima, a concentra, a focaliza.

Cum are loc acest proces? Iată care sunt etapele:

gând – obiect/subiect – energie – timp – informaţie – iubire.

1. Gândul.

Să zicem că vrei ceva, îţi doreşti ceva sau pur şi simplu ai de acoperit o nevoie. Te concentrezi asupra unui gând corespunzător, asupra unei imagini a obiectului (sau a subiectului!). Busola interioară îşi îndreaptă “acul” în direcţia dorită!

Este scânteia care pune motorul intern în mişcare!

2. Energia.

O busolă obişnuită indică nordul Terrei. El este “atras” de o energie aflată în exteriorul lui. Energia care atrage acul vine dinafara sa!

Exact acelaşi fenomen are loc şi în cazul busolei interne, doar că, în locul polului acţionează tot Universul!

Universul contribuie şi dăruieşte din energia sa!

3. Timpul.

Energia primită poate fi sub o infinitate de forme. Ea este primită atât timp cât acul busolei interne îşi menţine direcţia! Foarte important este însă şi direcţia dată acestor energii primite. Cheltuită doar în direcţia stabilită iniţial, duce la scurtarea timpului necesar obţinerii rezultatului dorit, iar în realitate…

Câştigi timp!

4. Informaţia.

Una dintre formele luate de către Univers, mai puţin obişnuite şi (re)cunoscute, este informaţia. S-au acumulat de-a lungul etapelor anterioare o mulţime de informaţii legate atât de direcţia dorită, de timp (cât durează fiecare etapă în parte de exemplu), cât şi de formele sub care Universul a contribuit!

Informaţiile s-au adunat, indiferent dacă este vorba de acumulări interioare (atunci când gândul iniţial este legat despre un subiect) sau sunt exterioare (atunci când gândul iniţial este legat de un obiect).

5. Iubirea.

Parcurgerea acestui drum este o călătorie, o experienţă. De-a lungul unei astfel de călătorii ajungem să iubim, să ne ataşăm atât de rezultatul obţinut cât şi de informaţii.

Este în natura omului să iubească. Ceea ce se confundă cu iubirea este ataşamentul! Este forma cea mai grosieră de manifestare a iubirii, iar respectul este ceva mai aproape de Univers sau de Dumnezeu.

Ceea ce obţinem ca rezultat invizibil de-a lungul acestei călătorii, este întradevăr iubirea, manifestarea ei depinde de nivelul de evoluţie al fiecăruia în parte!

Ceea ce mi-a stârnit curiozitatea şi mai mult a fost reciproca mesajului. :)

iubire – informaţie – timp – energie – obiect/subiect – gând.

Altfel formulat, este drumul parcurs în sens invers, pornind de la ceea ce indică busola interioară a oricui. Direcţia este dată de talentul nativ.

Sursă imagine:

http://www.bbc.co.uk/programmes/p035w97h

Articol citit de 372 vizitatori

2 Responses to Busola interioară

 1. viorelom

  Frumos dar un pic mai greu de realizat! Admir scrierile lui Lazarev, am găsit multe din ele în format electronic, unele sunt minunate, altele… probabil nu sunt destul de ”copt” să le simt, să le înțeleg cu sufletul. De câte ori recitesc ceva din cărțile lui descopăr noi înțelesuri sau poate că abia atunci le înțeleg cu adevărat. Mulțumim pentru frumoasa ”traducere” a sensului acelui text.
  Dacă cineva nu găsește și dorește una din cărțile lui, le ofer cu drag dacă scrieți la adresa de email viorel_croitoru@yahoo.com

  • Monica Stănescu

   Este greu, întradevăr, în niciun caz imposibil. Greutatea constă în păstrarea direcţiei pe o perioadă de timp.
   Lazarev… ceea ce mi-a plăcut mult de tot la el este sinceritatea pusă în cuvinte. :) De altfel, a menţionat în cuprinsul mai multor cărţi că îşi corectează erorile pe parcurs.
   Mulţumesc şi pentru comentariu şi pentru ofertă. Şi chiar sunt interesată, dacă le aveţi, de la volumul 9 încolo.

« « Talent versus vocaţie| Secretul din spatele “SECRETULUI” » »