browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Dieta Hiper-Hidratată Ziua 35 — Documentarea|| Oameni şi bloguri » »

Buturugile din calea Autosustenabilităţii

Posted by on 26, June, 2014

Header Şcoala ZENLA - Autosustenabilitate

 

Spuneam ceva mai înainte, în “autosustenabilitatea şi alimentaţia” că am convingerea că pe calea sustenabilităţii, am pus carul înaintea boilor.

Hai să disecăm puţin chestiunea şi să vedem DE CE.

O să pornim de la analiza situaţiei existente: societatea umană, a devenit NESUSTENABILĂ.

E un fapt pe care îl putem constata fără institute de cercetare şi aparatură de laborator sofisticată. E destul să privim în jurul nostru cu atenţie. Părinţii se înstrăinează de copii la vârste din ce în ce mai mici ale copiilor; învăţământul produce rataţi şi incompetenţi în serie; toate serviciile publice fără excepţie sunt o caricatură grotescă, un film de groază aş zice mai curând… Tabloul cred că e uşor de desenat şi de către un copil de generală.

CONCLUZIA: Ne aflăm pe calea evoluţiei speciei umane, într-un punct numit NE-SUSTENABILITATE.

Nesustenabilitate, este termenul cu care desemnăm tot acest circ aberant în care jucăm fiecare un rol oarecare, mai important ori mai lipsit de importanţă. Ceea ce este CERT, este faptul că JUCĂM UN ROL.

Premisa scenariului este arhi-cunoscută “victoria omului împotriva stihiilor naturii”. Aspectul cel mai grav, este faptul că specia umană se consideră proprietara de drept a întregii planete. Ceea ce este o aberaţie! Voi reveni însă asupra temei proprietăţii, în alt articol.

În acest spectacol la care participăm toţi, cu voie sau fără voie, pentru unii, este vorba despre o comedie, pentru alţii, despre o tragedie. Dar suntem toţi băgaţi până peste cap într-un SCENARIU.

Cine scrie acest scenariu?

Asta, e o poveste pe care o lăsăm pentru altă dată. Dar pot să dau un indiciu care merită analizat. Şi ca să clarificăm încă puţin, mai e un indiciu tot pentru “Scenaristul misterios” Important acum este să reţinem faptul că jucăm un rol într-o piesă scrisă de un autor invizibil, regizată de un regizor invizibil.

DE CE jucăm un rol într-o astfel de piesă?

Într-un astfel de spectacol de teatru?

Hai să vedem puţin DE CE.

O întrebare bine pusă, oferă o jumătate din răspuns.

Prin urmare, ca să dăm de capătul şaradei, trebuie să punem întrebări inteligente.

PRIMA BUTURUGĂ: BANII

Toată lumea aleargă după bani. Banii, au devenit obiectivul fundamental în viaţă, pentru 80% din populaţia “civilizată” a lumii. Banii fac lumea să se învârtă.

Absolut corect! BANII FAC LUMEA SĂ SE ÎNVÂRTĂ!

Te-ai prins?

Încă o dată:

BANII FAC LUMEA SĂ SE ÎNVÂRTĂ!

Te întreb şi eu acum: DE CE TREBUIE LUMEA SĂ SE ÎNVÂRTĂ?

Pentru că asta, înseamnă UN CONSUM DE ENERGIE!!!

Şi uite-aşa, ajungem la…

A DOUA BUTURUGĂ: ENERGIA

A doua marotă a lumii civilizate, este criza de energie. Wow! o să-mi zici. Tocmai ce-ai descoperit aţa mămăligii!

Da, ai dreptate. Aşa este, am descoperit marele nimic!

Dar hai să vedem cum stau treburile cu “aţa mămăligii”, ca să ne scoatem din cap reinventarea roţii şi descoperirea aţei mămăligilor preparate după toate reţetele culinare existente în uz.

Pe la fizică, prin generală parcă, învăţăm LEGEA CONSERVĂRII ENERGIEI. Sintetic vorbind şi foarte simplu de înţeles, dacă bagi într-o oală 5 kg de mazăre, dacă oala respectivă este UN SISTEM PERFECT ÎNCHIS o să scoţi tot 5 kg de mazăre, indiferent ce ai face cu oala (fiert, copt, etc).

Adică?

Adică: Dacă Soarele pompează zilnic pe Pământ să spunem 5 triliarde de terrawaţi, ORICE AM FACE NOI PE PĂMÂNT, la sfârşitul zilei, TOT 5 triliarde de TW rămân PE PĂMÂNT.

Dar lucrurile sunt mai grave decât atât: MÂINE, în loc de 5 triliarde, la finele zilei, vom avea 10 triliarde, dacă mai răsare Soarele şi mâine!

Şi acum, te întreb, poate ai mai multă carte decât mine sau vezi lucrurile mai clar decât mine: A RĂSĂRIT IERI SOARELE? DAR AZI?

Dacă zici că a răsărit, înseamnă că de ieri până azi, S-A DUBLAT CANTITATEA DE ENERGIE DISPONIBILĂ PE PĂMÂNT!

Wow! Asta, chiar e o aţă a mămăligii! Aşa e?

Noi suntem într-o criză energetică devastatoare, dar energia de pe pământ, creşte în fiecare zi şi a naibii energie, creşte într-una!

Hai să simplificăm calculele niţeluş:

Să zicem că la 01 ianuarie 2014, am primit 5KW. Bilanţ = 5KW.

La 01 februarie 2014, avem pe Pământ 31 x 5 KW = 155 KW.

Ce chestie! După zvonurile oficiale şi calculul de mai sus, criza de energie înseamnă de fapt o criză a SURPLUSULUI DE ENERGIE!

Ciudată e şi lumea în care trăim!

Înseamnă în mod cert că cineva de pe o altă planetă, o civilizaţie extraterestră, ne fură energia şi o duce acasă la ea, pentru că altfel, ne-am înneca în atâta energie (legea conservării energiei!), de când arde soarele sus pe cer!

A TREIA BUTURUGĂ: RESURSELE

O altă marotă la mare preţ a civilizaţiei noastre, este CRIZA RESURSELOR.

Cum spuneam, dintr-o perspectivă energetică, ENERGIA SE CONSERVĂ.

Ajunşi în acest punct, de vreme ce energia se conservă (şi cu chestia asta suntem toţi de acord de cel puţin două secole!), înseamnă că am descoperit extraterestrul care ne fură energia!

Energia venită de la Soare, SE TRANSFORMĂ ÎN RESURSE!

Şi uite-aşa, am găsit explicaţia pentru criza energetică! Sau cel puţin, aşa se pare…

Şi e doar o aparenţă, pentru că, vezi bine, ne aflăm şi în criză energetică, deşi Soarele tot pompează energie şi ne mai aflăm şi într-o criză a resurselor!!

Păi cine ne mănâncă resursele?

Aici, cred că putem cerceta mai serios, mai temeinic.

De pildă, nouă românilor ne mânâncă resursele americanii.

Adică, ei se plimbă pe stradă şi tot ce văd, bagă în traistă şi ţuşti! fuguţa acasă la USA să golească sacoşa în poarta Pentagonului, a NASA, a CIA şi pe la alte uşi. Sau poate pe la Federal Reserve Bank? Sau, mai ştii, pe la FMI? Poate. Ideea e că americanii ne fură resursele.

Totuşi, e ceva ciudat şi aici: unde sunt americanii care ne fură resursele?

Că ar trebui să fie o defilare de americani pe toate străzile, ca la sărbătorile naţionale!

Aşa încât, mă văd învins. Am ajuns pe un drum înfundat!

Iar, extratereştrii sunt de vină! Mai mult ca sigur, ei sunt de vină pentru toate nenorocirile care ne pasc de vreo câteva sute de ani încoace!

Că ei sigur pot să se facă invizibili că doar de-aia sunt extratereştri, că au de toate, că fură de la tot Pământul, fără să-i poată prinde cineva! şi să ne fure puzderia de resurse pe care stăm călare, fără să putem noi observa cum ne fură ei caşcavalul!

Aşa încât, am rezolvat definitiv chestiunea tuturor obstacolelor din calea unei vieţi normale: extratereştrii invizibili sunt de vină pentru criza resurselor, pentru criza de energie şi pentru toate crizele trecute, prezente şi viitoare!

Hai să ne rugăm la Dumnezeu să ni-l trimită iar pe dragul de Isus, să ne rezolve chestiunea cu extratereştrii. Că Isus sigur poate să-i vadă, dacă a reuşit el să învie morţii şi să se învie pe el. Pentru el e simplu, pentru noi e imposibil. Asta e, ce să facem… Aşteptăm a doua venire a lui Isus.

Eroare!!!

Asta, poţi să aştepţi TU. Poţi să crezi în orice scenariu vrei TU! Poţi să joci ce rol vrei TU!

Mie îmi place să-mi scriu singur scenariul, să-mi regizez singur piesa de teatru şi să joc şi rolul principal!

Aşa încât, o să scriu un scenariu care se va numi SECRETELE BANILOR. Sau CRIZA FINANCIARĂ. Sau… Pot scrie o mulţime de scenarii. Am ceva experienţă într-ale scrisului, aşadar, mă încumet fără prea multe temeri!

Asta, ca să clarificăm o dată pentru totdeauna chestia asta cu “Mani meix ză uărld gău raund”.

După ce termin piesa asta de teatru cu banii, o să trec la următoarea piesă: CRIZA DE ENERGIE; după care o să trec la piesa CRIZA RESURSELOR.

Îţi dai seama cât de ocupat sunt?

Abia îmi văd capul de treabă şi chestia asta cu criza, zău dacă mai am timp de ea!

Dar o să mă ocup şi de asta. Niţel mai încolo… Când o să am mai mult timp, sigur mă apuc şi de criza asta. Trebuie să dau eu de capăt extratereştrilor ăstora care stresează toată lumea şi fură de rup de peste tot!

Aşa-i că te stresează extratereştrii?

Dacă da, neapărat să-mi laşi scris în comentarii (numele, prenumele, vârsta, cartea de identitate, CNP, adresa), să ştiu şi eu cu cine plec la război cu extratereştrii.

 

Articol citit de 50 vizitatori

Comments are closed.

« « Dieta Hiper-Hidratată Ziua 35 — Documentarea| Oameni şi bloguri » »