browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Saltul în conştiinţă şi acordul în frecvenţă|| Postul cu apă şi cum am început (1) » »

Carte: Henri Durville – Kybalion

Posted by on 16, August, 2014

Header Şcoala ZENLA Cărţi -300x

Pentru că am afirmat că voi prezenta o serie de cărţi pe care le consider esenţiale în educaţia generală a fiecăruia şi pentru că Legile Universale sunt fundamentul oricărei evoluţii, indiferent de scara la care are aceasta loc, astăzi, mi-am propus să spun câteva cuvinte despre cartea lui Henri Durville, “Kybalion”.

Este şi un exemplu de salt în conştiinţă CONŞTIENT PROVOCAT, un exemplu de modificare a frecvenţei medii de rezonanţă şi un exemplu de ce se poate obţine practicând Dieta Hiper-Hidratată. Am rezonat cu cartea în perioada de când am trecut la un regim mai sever, DHH 5, adică, la un conţinut în solide mic deci, o alimentaţie bazată pe lichide (liquidarianism, în Engleză).

Cartea pe care o prezint, poate fi descărcată de pe Scribd.com şi eu unul, o recomand oricărui om care s-a săturat de realitatea în care trăim cei mai mulţi, cea măcinată de crize şi conflicte.

Cele şapte principii hermetice prezentate acolo şi eseurile pe marginea fiecăruia, consider că oferă suficientă ghidare oricărui Căutător autentic, oricărui om care vrea să se cunoască pe sine şi, implicit, să cunoască şi să înţeleagă lumea în care trăieşte şi Realitatea din care face parte.

Lectura a fost o plăcere deosebită, deşi eu cunosc de mai mulţi ani aceste principii şi operez cu ele. Din fericire pentru mine, le-am învăţat pe celelalte căi pe care am mers: Ortodoxie, Isihasm, Yoga, Reiki, Munay Ki, Inforenergetică. Toate operează absolut cu aceleaşi concepte fundamentale, doar că sunt expresii materiale diferite ale acestor principii.

Toate religiile şi confesiunile lumii, sunt de fapt expresii la o scară mai mare sau mai mică a acestor şapte principii UNIVERSALE.

Din acest motiv, consider că cine vrea să meargă “mai repede” desigur, totul este relativ! face un mare pas înainte studiindu-se prin prisma acestor şapte principii.

Despre Hermes Trismegistos, cel “De Trei Ori Maestru”, cred că se poate citi destul şi pe internet şi în biblioteci, deci voi trece peste detalii, menţionând doar că el este cel care a studiat şi a ajuns la desăvârşita artă a cunoaşterii şi înţelegerii acestor principii fundamentale, ceea ce i-a permis să rămână în istoria omenirii ca “părintele Alchimiei” şi “Maestrul tuturor Maeştrilor”.

Unele opinii ale cunoscătorilor, afirmă că Hermes Trismegistos şi Zamolxe, sunt încarnări diferite, în diferite epoci, ale aceleiaşi Entităţi superioare. Personal, cred acelaşi lucru, dată fiind coerenţa şi similitudinea “Legilor lui Zamolxe” şi a principiilor Şcolii Zamolxiene cu Principiile Hermetice.

Personal, îl prefer pe Zamolxe, poate pentru că face parte din spaţiul cultural al Marii Tracii şi este strămoşul meu şi al oricui se consideră Român!!! cel mai înalt, cel mai dezvoltat spiritual, ca să spun aşa.

Lui Hermes Trismegistos i se atribuie realizarea unui inel cu piatră de smaragd, (faimoasa “tăbliţă de smaragd”!) pe care era gravat “Ce este Sus este şi Jos” sau “Ce este Înăuntru, este şi Înafară”, care este fraza-forţă a acestui sit şi a Şcolii ZENLA şi care este Principiul Simetriei sau, cum e cunoscut în geometrie, Teorema Asemănării (Thales din Milet) sau în tehnică, Criteriul Similitudinii, pe care eu de pildă, l-am exploatat în teza mea de licenţă la absolvirea facultăţii de metalurgie.

Cu convingerea că ţi-am provocat curiozitatea să citeşti cartea, mă opresc aici şi precizez că voi reveni asupra Principiilor Hermetice pe tot parcursul sitului şi în toate articolele, deci pentru o mai bună înţelegere a textelor, e util să citeşti cartea, întrucât toate articolele fac referire indirect sau chiar direct unele, la unul sau altul din principii, fiind practic comentarii ale experienţei mele şi respectiv a experienţei lui Monica, ale unui caz sau altul de manifestare a acestora.

Pentru cei care vor să studieze, mi-am propus să realizez o versiune ZENLA a cărţii, pe care o voi pune la dispoziţia celor interesaţi, când voi reuşi să o finalizez. Întrucât momentan orizontul meu de timp este supra-aglomerat cu alte priorităţi, mi-e practic imposibil să precizez o dată, fie ea şi orientativă. Presupun că în cursul anului viitor va fi posibil să ofer versiunea ZENLA de care vorbesc.

Pe Scribd.com, cartea poate fi descărcată pe linkul de mai jos:

http://www.scribd.com/doc/27333085/Henri-Durville-Kybalion

 

Articol citit de 457 vizitatori

Comments are closed.

« « Saltul în conştiinţă şi acordul în frecvenţă| Postul cu apă şi cum am început (1) » »