browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Carte – Cum să scapi de sărăcie|| Lucy – Creşterea gradului de utilizare a creierului » »

Casa Măgura – Avanpremieră 2015 – Ianuarie

Posted by on 16, January, 2015

 

Aşa cum menţionam pe Facebook, pe 13 ianuarie, am fost la Măgura, să fac o incursiune în grădină, să mă familiarizez cu ce se petrece acolo în ianuarie, să revăd urgenţele şi, desigur, să mă bucur de un colţişor de rai…

Iată în câteva cuvinte şi imagini, un mic tablou:

Recolta 2014

Scolala ZENLA - Casa Măgura Montaj Ian 2015-1

Recolta 2014 a fost modestă, dar de la 0% sustenabilitate la ceva, e un mare pas înainte! Dacă nucile le cunoaşte toată lumea, cu privire la fasolea purpurie (Loblob Purpurea), există extrem de puţine informaţii în limba română. Am reuşit însă în cursul documentării să culeg destulă informaţie şi, pe lângă utilizările ornamentale, are multe alte utilizări, inclusiv ca remediu, fiind cunoscută şi utilizată de mii de ani. Prin urmare, în oferta noastră de produse, figurează şi FASOLEA PURPURIE, cunoscută la noi mai ales ca “fasole decorativă”.

Producţia 2015

Scolala ZENLA - Casa Măgura Montaj Ian 2015-2

Am început anul cu o mare bucurie! Pe nucul nostru, am găsit o varietate de pleurotus ostreatus! Asta, în vreme ce îmi băteam capul cum să folosesc o seră pe timp de iarnă, când frigul coboară afară sub 200 Celsius! Mama Geea, mi-a dat răspunsul! Merge şi fără disertaţiile privind cultura ciupercilor în sere! 😀

Via şi pomii

Am reinventariat pomii şi arborii din grădină, mai ales prin perspectiva gardului viu. Am ceva puieţi de salcâm. Să vedem cum vor evolua în acest an. Pentru moment, mi-am propus să îi las să se mai întremeze şi să observ cu atenţie ce se petrece acolo.

Va fi destul de mult de muncă şi la vie şi la pomi, mai ales cei pentru gard, necesită aranjare şi conducerea crengilor pentru a completa gardul.

Via, pare să fie în regulă. Să vedem cum va fi tăiatul.

Ceapa şi usturoiul

Par să o ducă bine. Sub pătura albă, cred că lucrurile merg bine! Să vedem însă cum va fi de azi încolo, pentru că în Alexandria, s-a cam evaporat! La propriu!

Verdeaţa

Mi-am bucurat ochiul cu o mulţime de verdeaţă, iţindu-se de sub zăpada albă-albă! Dincolo de licheni şi muşchi, urzica e omniprezentă şi firele de iarbă şi alte plăntuţe, au o culoare fascinantă!

Compostul în ianuarie 2015

Scolala ZENLA - Casa Măgura Montaj Ian 2015-3

Deşi sunt doar trei luni de când am demarat, arată foarte bine! Asta mă bucură, pentru că m-am mai liniştit în privinţa posibilităţilor de a îmi produce nutrienţii pentru straturi. Până la urmă, cum spuneam în articolele precedente, PRACTICA rezolvă multe!

Combinând mai multe idei, voi ajunge la rezultatele optime!

 

Pe ansamblu, mi-am propus filosofia minimelor intervenţii şi să VORBESC cu toate cele de acolo! Vreau ca designul grădinii să vină din interiorul meu, sub influenţa celor de acolo.

Din grădină, am plecat cu un sentiment clar: AICI E NEVOIE DE UN IAZ!

Dar despre iaz, cu altă ocazie.

Închei această mică incursiune în natură cu încă două imagini. Cea cu verdeaţă, mi-a spus mult despre valoarea pietrelor şi în general, despre masă termică!

Ambele mi-au umplut sufletul de bucurie şi “Prietenii ştiu de ce!” 😛

Scolala ZENLA - Casa Măgura Montaj Ian 2015-4

 

Vă invit acum, într-o călătorie FANTASTICĂ!

Album foto, Măgura, ianuarie 2015

Articol citit de 63 vizitatori

3 Responses to Casa Măgura – Avanpremieră 2015 – Ianuarie

 1. Petre

  Nu stiu daca e chiar o mare bucurie faptul ca ai gasit pe nuc ciuperci …

  • Şerban Stănescu

   Salutări şi gândurile cele mai bune!
   Este!
   Discuţia e lungă. În esenţă, e vorba despre o ramificaţie moartă. Trunchiul este în “Y”.
   Ramura productivă, este sănătoasă, începând de la sol. Ciupercile se hrănesc cu partea uscată.
   Pe Google, se vede în imaginea cu ambele ramuri, ceva mai bine unde anume sunt răsărite.

 2. Gina Pietreanu

  Salve dragalasilor, cum mai stati cu sanatatea ,ca a mea este cam subreda ,din cauza ca nu fac corect tratamentele….., vadoresc din tot sufletul sanatate ,pace ,liniste sufleteasca ,bucurii realizari materiale si spirituale si MAICA DOMNULUI SA VA OCROTEASCA!

« « Carte – Cum să scapi de sărăcie| Lucy – Creşterea gradului de utilizare a creierului » »