browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Video – Criza energetică – de la cauze la soluţii (1)|| Ce înseamnă a te hrăni cu lichide? » »

Ce putem mânca în Dieta Hiper-Hidratată?

Posted by on 24, September, 2014

Şcoala ZENLA

 

Bine te-am găsit!

Astăzi, voi căuta să răspund celor care se întreabă ce ar putea mânca dacă vor să testeze, să experimenteze Dieta Hiper-Hidratată.

Încep prin a preciza câteva coordonate generale, sau, hai să spunem aşa, un “sistem de referinţă”, un cadru general experimental.

Aşa cum am mai spus deja, Dieta Hiper-Hidratată este un proiect de cercetare NECONVENŢIONALĂ.

E prea mult de spus despre ce înseamnă “cercetare NECONVENŢIONALĂ” şi a intra acum în detalii, mă depărtează prea mult de tema articolului.

Sintetic, înseamnă să experimentezi dincolo de dogmele oficiale ale tuturor. Indiferent cine ar fi acest “tuturor”: religii, ştiinţe, curente filosofice, legi juridice, norme, păreri oficiale sau orice altă idee sau sistem de idei.

Eu încalc prin ceea ce fac, toate dogmele şi toate canoanele, contrazic tot ceea ce se poate contrazice şi ORICE POATE FI CONTRAZIS!! şi CONFIRM ORICE POATE FI CONFIRMAT PRIN EXPERIENŢĂ DIRECTĂ!

Revenind aşadar la întrebarea din titlu, hai să precizez câteva coordonate ESENŢIALE:

  • TU EŞTI STĂPÂNUL, CREATORUL ŞI BENEFICIARULUI UNIVERSULUI, AL REALITĂŢII ÎN CARE TRĂIEŞTI!
  • Alimentele. Orice există în Universul accesibil ţie, ESTE UN ALIMENT. Prin urmare, orice experiment ai concepe, e posibil şi te învaţă ceva.
  • Conştientizarea Realităţii proprii. Pentru a trăi în Realitatea pe care o doreşti cu adevărat, e necesar să CONŞTIENTIZEZI cum anume interacţionezi cu mediul tău de viaţă, cu Universul în care Fiinţezi, în care EXIŞTI. Principalul nostru canal de comunicare cu mediul, este ALIMENTAŢIA.
  • Ce înseamnă A MÂNCA? A MÂNCA, înseamnă mult mai mult decât a azvârli la întâmplare materiale într-un tomberon, pentru că “mi-e foame” sau “mi-e sete”, pentru că “are gust mişto” sau pentru că “aşa zice doctorul”. Orice neglijare a acestui ADEVĂR FUNDAMENTAL, are un anume PREŢ, un anume COST. Când ai acceptat să introduci înăuntrul tău un aliment oarecare şi am precizat că există şapte clase de alimente! ţi-ai asumat fie CONŞTIENT, fie INCONŞTIENT răspunderea PENTRU TOATE CONSECINŢELE (efectele) pe care le produce acea interacţiune cu mediul de viaţă, acel SCHIMB DE ENERGIE ŞI INFORMAŢIE! Din nefericire, 95% din populaţia globului, crede prosteşte faptul că orice ar face, ALTCINEVA RĂSPUNDE PENTRU CONSECINŢE. Aşa s-a generat şi mitul “A doua venire a lui Cristos”, care e o simplă himeră a fricilor de răspunderile NEASUMATE CONŞTIENT şi o materializare a dorinţei ca ALTCINEVA SĂ PLĂTEASCĂ PENTRU PROSTIILE ŞI INCONŞTIENŢELE NOASTRE. De altfel şi mitul “Satan” sau “Iadul” ca şi multe alte mituri propagate şi cultivate de plutocraţie, îşi au rădăcinile tot în frică, ignoranţă şi FUGA DE RĂSPUNDERE.

 

Pot continua aşa cu multe alte idei, poate şocante pentru tine, dar EVIDENTE PENTRU MINE.

Mă opresc aici şi caut să îţi prezint care e atitudinea pe care e util PENTRU TINE să o ai:

  1. CE MĂNÂNC. Mănânc orice, cu condiţia să CONŞTIENTIZEZ EFECTELE FIECĂRUI ALIMENT ÎN PARTE, atât în interiorul meu cât şi felul în care răspunde mediul la interacţiunea respectivă.
  2. ATITUDINEA FAŢĂ DE SINE. Mă respect şi pentru că MĂ RESPECT, aleg să mănânc CÂT ESTE NECESAR ŞI SUFICIENT şi în mod particular, ceea ce serveşte materializării Universului meu, acelor experienţe de viaţă pe care MI LE DORESC.
  3. EXPERIMENTUL. Experimentez totul, pentru că VREAU SĂ ŞTIU ce mă conduce cel mai rapid spre ceea ce vreau să fiu şi să trăiesc. Opresc din ceea ce am experimentat, ceea ce mi se pare CEL MAI BUN. Este o simplă reformulare a unui principiu biblic, expus de către apostolul Pavel, în Noul Testament. “Cercetaţi toate cele şi păstraţi cele de folos.

 

Cu alte cuvinte, într-o limbă Română mai puţin restrictivă:

Mănâncă ce vrei, cât vrei, dar fă-o CONŞTIENT şi evită repetiţiile inutile, dacă ai constatat că un aliment oarecare, te depărtează de ceea ce vrei tu să obţii (sănătate de fier, tinereţe fără bătrâneţe, bogăţie financiară, capacităţi extrasenzoriale, etc.)

 

Iată trei întrebări la care să meditezi zilnic:

 

  • DE CE MĂNÂNC? Chiar aşa! ŞTII DE CE MĂNÂNCI? Mănânci pentru a trăi sau TRĂIEŞTI PENTRU A MÂNCA? Eu pot să îţi spun în mai puţin de 5 minute, DE CE MĂNÂNCI. E destul să observ cu atenţie ce faci, ce spui, cum priveşti, cum vorbeşti, cum te mişti, cum te îmbraci. Toate acestea spun despre tine mult mai mult decât cel mai complet CV pe care l-ar scrie despre tine, o firmă de plasament cu experţi în psihologie!
  • CUM ANUME MĂNÂNC? Adică: o fac în mod conştient, ŞTIU EXACT CE EFECT OBŢIN MÂNCÂND X ALIMENT, sau mă iau ca papagalul după ce zice unul şi altul că e bine pentru mine?
  • CE ANUME MĂNÂNC? Dacă ai răspuns la primele două întrebări, abia acum ajungi la “ce mănânc”! Asta e succesiunea CORECTĂ a mecanismului decizional. Dacă începi cu această întrebare, adică “Ce mănânc?”, atunci în mod cert, absolut sigur, TRĂIEŞTI PENTRU A MÂNCA şi singurul lucru care te interesează, este cât de plin este stomacul tău în fiecare minut. Restul, eşti convins că e treaba altora. Şi sănătatea ta şi viaţa ta şi succesul şi… şi tot ceea ce mai vrei tu, “e treaba altcuiva”… Că e guvernul, că e parlamentul, că e casa de asigurări de sănătate, că e fiscul, că e… etc., în mod cert, ALTCINEVA E DE VINĂ!

 

Articol citit de 127 vizitatori

Comments are closed.

« « Video – Criza energetică – de la cauze la soluţii (1)| Ce înseamnă a te hrăni cu lichide? » »