browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Video – Jurnal Dieta Hiper-Hidratată – Z 80 – Z 99 – Continuare|| Ce înţelegem NOI prin VÂNZARE? » »

Cele 7 principii hermetice

Posted by on 12, September, 2014

Header Şcoala Zenla - Salt în Conştiinţă

Vârsta şi identitatea reală a lui Hermes Trismegistos, sunt încă subiecte în dispută. Potrivit unor surse, vârsta lui probabilă, ar fi de peste 800.000 ani. Acest lucru, îl situează foarte posibil şi chiar probabil până la un punct, printre Înţelepţii Atlantidei.

Cum o dezbatere pe această temă mi se pare că ar aduce doar “zarvă de cuvinte”, vorba apostolului Pavel, prefer să mă focalizez asupra ÎNVĂŢĂTURII HERMETICE.

Până la urmă, “Cine?” şi “De ce?”, pălesc în faţa Adevărului. Cel puţin, aşa văd eu lucrurile.

Am vrut să public aceste principii, deoarece ele sunt intrumentele de lucru zilnic ale oricărui Căutător.

Ele au fost de-a lungul secolelor “ştiinţa secretă” a marilor “magicieni”, a “alchimiştilor” şi a multor altor învăţaţi.

Cred că cea mai frumoasă realizare literară care explică şi ilustrează aceste şapte principii, este opera a doi autori cu origini cultural-geografice diferite: Paulo Coelho (America de Sud) şi Richard Bach (America de Nord).

Semnalez aici doar două lucrări importante, care te vor ajuta să pătrunzi în Universul fascinant al acestor Principii Universale, expuse sintetic de către Hermes Trismegistos, în învăţăturile sale:

 

Cele 7 principii hermetice

 

 1. Principiul mentalismului.Totul este spirit; Universul este mental”. Kybalion.
 2. Principiul corespondenţei.Ceea ce este sus, este ca şi ceea ce este jos; ceea ce este jos, este ca şi ceea ce este sus” Kybalion.
 3. Principiul vibraţiei.Totul se mişcă, totul vibrează”. Kybalion.
 4. Principiul polarităţii.Totul este dublu; orice lucru are doi poli; totul are două extreme; asemănătorul şi neasemănătorul au aceeaşi semnificaţie; polii opuşi au o natura identică însă de grade diferite; extremele se ating; toate adevărurile sunt doar neadevăruri; toate paradoxurile pot fi conciliate”. Kybalion.
 5. Principiul ritmului.Totul se scurge înlăuntru sau înafară; orice lucru are durata sa; totul evoluează, apoi degenerează; balansul pendulei se manifestă în totul: măsura oscilaţiei sale la dreapta este asemănătoare cu măsura oscilaţiei de la stânga. Ritmul este constant.” Kybalion.
 6. Principiul cauzei şi efectului.Orice cauză are efectul său; orice efect are cauza sa; totul se întâmplă conform legii. Hazardul este un nume dat unei legi necunoscute. Sunt numeroase planuri alecauzalităţii, însă totul este în lege”. Kybalion.
 7. Principiul genului (distincţiei).Este un gen în toate lucrurile; totul are principiile sale; masculin şi feminin; genul se manifestă pe toate planurile”. Kybalion.

 

Am expus aceste Principii Universale, deoarece ele sunt întâlnite în absolut toate practicile spirituale, indiferent de “aroma” lor.

Le-am învăţat sub forme diferite sau chiar identice în cei 7 ani de Yoga, la Reiki, la Munay Ki, la Inforenergetică, inclusiv la biserica ortodoxă. Contradicţiile, aşa cum spune Principiul Polarităţii, sunt conciliabile şi de fapt, reprezintă ZARVĂ DE CUVINTE, adică, sunt diferenţe de opinii asupra înţelesurilor termenilor. Cum ceea ce înţelege fiecare printr-un cuvânt oarecare depinde nemijlocit de PRACTICA ŞI EDUCAŢIA INDIVIDUALĂ, subiectul mi se pare închis dinainte de a putea fi luat în discuţie. Cel puţin, pentru orice om care are ceea ce se numeşte în mod obişnuit, BUN SIMŢ ELEMENTAR.

Şi ca să elimin echivocurile: Dacă eşti în vreuna din categoriile anafabet, sfertodoct, incult, agramat, E PROBLEMA TA! Tot PROBLEMA TA, este şi dacă eşti un erudit (o maşină, un automat uman de memorat şi reprodus idei şi texte din memorie).

Diferenţa dintre un erudit şi un înţelept, constă în faptul că înţeleptul învaţă pe măsură ce pune în practică, în vreme ce eruditul transformă memorarea de poveşti într-o practică zilnică.

Şi ca să clarific definitiv: am avut tendinţa de a deveni un erudit. Din fericire pentru mine, am avut câţiva prieteni care m-au ofensat (jignit) public, reproşându-mi cunoştinţele pe care le am şi faptul că am studiat. Le mulţumesc pentru că, fără să ştie, m-au ajutat să fac diferenţa dintre “a memora” şi “a cunoaşte”.

ATENŢIONARE: Te atenţionez cu privire la faptul că, toate articolele, toate materialele video, cărţile pe care le-am publicat deja şi le voi publica în continuare, Dieta Hiper-Hidratată, ţin cont de aceste principii şi înţelegerea materialelor publicate de mine, este ori imposibilă, ori foarte greoaie în afara studiului şi înţelegerii corecte, prin practică, a acestor şapte Principii Universale.

Am ţinut să le prezint aici, deoarece în filmele publicate în secţiunea Video, am făcut multe referiri la “Vibraţii Fundamentale”, “Tipare mentale” şi înţelegerea corectă a acestor noţiuni de bază, este legată de studiul şi practicarea acestor şapte principii, care sunt un fel de “aparat de măsură” a nivelului tău de înţelegere a Realităţii în care trăieşti şi pe care o construieşti cu fiecare respiraţie, cu fiecare clipit, cu fiecare gând pe care îl nutreşti. ŞI EU SUNT SUPUS ACELORAŞI PRINCIPII:

Căci aceloraşi principii se supun câte există

Şi de mii de ani încoace Lumea-i veselă şi tristă.

Mihai Eminescu

Despre aceste şapte principii vorbea marele poet. De altfel, întreaga sa Operă, ilustrează aceste şapte principii! Este poate şi motivul pentru care l-am iubit încă din copilărie şi am citit şi recitit unele dintre poeziile sale, pe care le consider “capitale” sau “capodopere”.

Din nefericire însă, Eminescu a preferat să ascundă în dosul muzicalităţii sensurile profunde şi îl înţeleg. Richard Bach şi Paulo Coelho, mi se par mai accesibili decât Eminescu. Poate mă înşel, dar acum ai cel puţin 4 opţiuni la dispoziţie pentru a îţi completa cunoştinţele:

 1. Mihai Eminescu
 2. Paulo Coelho
 3. Richard Bach
 4. Henri Durville.

 

Să ne vedem cu bine şi SUCCES pe drumul CUNOAŞTERII DE SINE!

 

Articol citit de 447 vizitatori

2 Responses to Cele 7 principii hermetice

 1. Monica

  Buna ziua! Citesc mereu cu interes si multa admiratie articolele ce imi vin cu tema ‘Vibratia numerelor’ si de aici continui pe site-ul vostru. Azi am citit articolul ” cele 7 principii hermetice si mi-a placut cu adevarat. As dori sa stiu cum se poate ajunge la nivelul dumeavoastra ,dincolo de simpla citire a articolelor,se poate transmite sub alta forma? e un program specific de urmat?Multumesc anticipat ,Monica

  • Şerban Stănescu

   Bun găsit, Monica!
   Da, se poate ajunge dar e multă muncă. De fapt, pentru noi, e un mod de viaţă. Cu alte cuvinte, nişte moduri de gândire însuşite treptat, în timp şi cu conştientizarea efectelor pe care le produce o decizie sau alta, pe parcursul punerii deciziilor în aplicare.
   Foarte pe scurt vorbind:
   1. Limbajul Zero Negaţii — ZENLA.
   Utilizarea zilnică, este un element cheie! Ajută la clarificarea gândurilor — extrem de important! — şi la sincronizarea chakrelor 2 cu 3 (subconştient şi conştient), care altfel, lucrează în opoziţie, consumând astfel o cantitate colosală de energie.
   2. Conştientizarea modului de hrănire.
   Dieta Hiper-Hidratată, este practic o strategie alimentară, care conduce treptat la conştientizarea faptului că, Realitatea interioară, modul de gândire, depind de alimentele pe care le consumăm. Ele ne determină modul de gândire şi pe cale de consecinţă, comportamentul, atitudinea în viaţă, faţă de sine şi faţă de ceilalţi.
   Parcurgerea drumului, este pe unele etape mai scurtă, pe altele mai lungă. Fiecare om fiind o individualitate, fiecare va obţine rezultate diferite, în momente diferite. Pe ansamblu însă, sănătatea devine mai stabilă, modul de gândire devine mai INTEGRAT, MAI COERENT şi de aici, o multitudine de schimbări “exterioare”, ca urmare a modificării rezonanţei proprii.
   Sănătatea însă, cred că este obiectivul cel mai important în perspectiva primelor etape de autoinstruire şi autocunoaştere.
   3. Există un program?
   Există coordonatele generale. Pentru cine vrea să urmeze această cale însă, fac precizarea că recomandările sunt INDIVIDUALE!
   Altfel spus, ele diferă de la om la om, deci un curs în sensul comun, e imposibil de realizat, materialele se realizează pentru fiecare client în parte, separat şi diferă de la etapă la etapă, funcţie de ceea ce reiese din analizele pe care le facem asupra paşilor făcuţi, a rezultatelor obţinute şi a obiectivelor stabilite.

« « Video – Jurnal Dieta Hiper-Hidratată – Z 80 – Z 99 – Continuare| Ce înţelegem NOI prin VÂNZARE? » »