browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « De ce postesc (2)|| DHH şi frecvenţa medie de vibraţie » »

Cele şapte tipuri de hrană

Posted by on 17, July, 2014

Header Şcoala ZENLA - Alimentaţia-Inteligentă

 Problema alimentaţiei, trebuie privită şi abordată în toată complexitatea ei şi pentru asta, trebuie să pornim de la cunoaşterea celor şapte tipuri de alimente cu care organismul nostru se hrăneşte, abordare fără de care, înţelegerea alimentaţiei este parţială şi ca atare, trunchiată fiind, orice soluţie privind alimentaţia inteligentă, va acoperi doar porţiuni ale problematicii şi va oferi soluţii parţiale, cu aplicabilitate redusă şi eficienţă la fel de redusă.

Mai jos, iată prezentarea acestor şapte tipuri de alimente şi corespondenţa lor cu centrii psihici (chakras):

 

  1. Muladhara. Plexul Sacral, Culoarea Roşu, Nota DO, Mantra LAM, hrană solidă. PĂMÂNT, procese de construire a elementelor solide ale corpului, cum sunt oasele şi celelalte ţesuturi, în ordine descrescătoare funcţie de conţinutul de apă;
  2. Swadhisthana. Plexul pelvian, Culoarea Portocaliu, Nota RE, Mantra VAM, hrană lichidă. APĂ şi soluţii apoase, electroliţi, umori apoase;
  3. Manipura. Plexul solar, Culoarea Galben, Nota MI, Mantra RAM, hrană căldură. FOC, procese de ardere, de oxidare, digestie;
  4. Anahata. Plexul cardiac, Culoarea Verde, Nota FA, Mantra YAM, hrană AER (transportul oxigenului şi a gazelor în şi din organism);
  5. Vishuddha. Plexul tiroidian (faringian), Culoarea Albastru, Nota SOL, Mantra HAM, hrană Akasha (Sunet-Spaţiu-Timp-Informaţie);
  6. Ajna. Plexul frontal, Culoarea Indigo, Nota LA, Mantra AUM sau AMIN, hrană Lumină (Lumina subtilă);
  7. Sahasrara. Plexul cranian (carotidian) – fontanela, Culoarea Roz (Violet), Nota SI, fără mantra sau poate fi folosită mantra AUM, hrană Gândurile.

 

Aşa cum se poate observa din această listă, chestiunea postului este mult mai complexă decât a mânca fără carne ouă şi lactate ceea ce de fapt înseamnă variaţiuni pe aceeaşi temă a hranei solide formele de post fiind practic infinite, datorită combinaţiilor posibile între cele şapte tipuri de hrană.

De fapt, dacă vrem să efectuăm o cercetare serioasă, responsabilă, trebuie să pornim de la premisa că fiecare dintre cele şapte tipuri de hrană modifică într-un mod distinct comportamentul nostru şi gradul nostru de integrare în Întreg sau, după caz, gradul de separare faţă Întreg şi pe cale de consecinţă, trebuie să avem în vedere atunci când postim, toate modificările în structura alimentaţiei dar şi să observăm cu mare atenţie în interiorul nostru, toate modificările pe care le percepem privitoare la modul în care răspunde organismul nostru acestor modificări CONŞTIENTE sau “controlate”. Controlate, în sensul că, ele sunt nişte modificări pe care le-am decis noi înşine şi le-am pus în practică în mod conştient şi deliberat, ca formă de exercitare a Liberului Arbitru.

Am ţinut să prezint aceste informaţii, deoarece există o mitologie a postului, dar şi o serie de viziuni reducţioniste cu privire la post, care definesc postul ca fiind renunţarea la carne, (regimurile LOV – Lacto-Ovo-Vegetarian) sau chiar la toate produsele de origine animală, regimul “Vegan” (exclusiv vegetarian).

După cum se poate observa, sunt doar o parte din variantele de post şi nicidecum partea cea mai importantă.

Poate că cea mai importantă parte a postului şi totodată cea mai neglijată, este postul care se referă la RESPIRAŢIE (AER), SPAŢIU-TIMP-INFORMAŢIE (AKASHA), LUMINĂ ŞI GÂND, adică acea hrană invizibilă, dar pe care o primim continuu din Univers.

Cred că e destul de uşor de observat cât de puţin ştim şi teoretic şi practic despre post şi cât de simplist, cât de reducţionist este privită chestiunea postului.

Mai există încă o greşeală frecventă printre cei care au descoperit postul şi anume, confuzia între POSTUL CU APĂ şi POSTUL NEGRU.

Postul NEGRU, este postul în care singurele tipuri de alimente utilizate sunt cele specifice chakrelor 4 – 7, respectiv AER, AHASHA, LUMINĂ şi GÂND.

Postul cu apă, este abia a doua formă de post, după postul (abţinerea de la consumul) de alimente solide.

Cea de-a treia formă cunoscută şi practicată (Pranayama) şi mult mai puternică decât precedentele, este POSTUL CU AER, afică a trăi DOAR RESPIRÂND şi consumând celelalte forme de hrană de natură subtilă. Fenomenul este cunoscut ca Inedia, Bretharianism (în Engleză, de la to breathe = a respira) iar în tradiţia Isihastă, el este numit POST NEGRU. În Orient (India, Tibet), există tratate întregi care prezintă tehnici şi efectele lor şi complexul de practici poartă denumirea Pranayama şi în esenţă, se referă la tehnici de respiraţie CONŞTIENTĂ.

În acest context, Dieta Hiper-Hidratată, este un complex de regimuri cu concentraţie variabilă în solide, menit să uşureze tranziţia către regimuri alimentare fără hrană solidă pe de o parte, iar pe de altă parte, să reducă formele de dependenţă (ataşamentele) de hrana solidă şi mai ales, de procesele specifice consumului de hrană solidă, indiferent de tipul acestor alimente care constituie hrana solidă: cu sau fără carne, cu sau fără lactate, cu sau fără ouă, vorbim aici despre unul şi acelaşi fel de a ne hrăni şi anume, HRANA CU ALIMENTE SOLIDE.

Adevăratul post, începe când experimentăm reducerea treptată a aportului hranei solide în economia energetică a organismului şi permitem organismului să experimenteze utilizarea altor forme de hrană şi a altor procese de transformare a energiei decât clasicele procese redox (oxidare-reducere) ale alimentelor solide cunoscute, indiferent de originea lor.

 

Articol citit de 93 vizitatori

Comments are closed.

« « De ce postesc (2)| DHH şi frecvenţa medie de vibraţie » »