browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Dieta Hiper-Hidratată şi sustenabilitatea|| Dieta Hiper-Hidratată – Dincolo de vorbe sunt faptele! » »

De ce să te hrăneşti cu lichide?

Posted by on 26, August, 2014

Header Şcoala Zenla - Salt în Conştiinţă

 Dacă faci parte dintre cei care citesc toate articolele legate de Dieta Hiper-Hidratată, în mod cert cauţi şi tu răspunsuri la o mulţime de întrebări, ca şi mine.

În acest articol, ultimul lucru la care mă gândesc, este să te determin să urmezi Dieta Hiper-Hidratată!

Ceea ce vreau însă să fac, este să îţi ofer o parte din răspunsurile mele, o parte din „DE CE” -urile care mă mobilizează de mai bine de 90 de zile şi m-au mobilizat în primele 180 de zile, în 2008, cu speranţa că voi putea să te inspir să găseşti propriile răspunsuri la întrebările care te frământă şi îţi tulbură viaţa. ATĂT: INSPIRAŢIE!

 1. CURIOZITATEA. Am mai spus deja de foarte multe ori, dar repet, pentru că e locul potrivit. Sunt curios cât o mie de pisici şi poate chiar mai mult! Oricum, destul de curios încât să mă pun în situaţii pe care alţii, le consideră nebunie curată!

 2. AUTOCUNOAŞTEREA. De când am auzit pentru prima oară formula „Cunoaşte-te pe tine însuţi” şi de faptul că ea supravieţuieşte inscripţionată pe o piatră din templul lui Apollon din Delphi, mă roade asta. Mai mult, Mama, m-a tot pisat cu chestia asta şi îi sunt profund recunoscător pentru pisălogeala asta! Cred că a fost cel mai grozav lucru pe care l-a făcut pentru mine!

 3. DEZVOLTAREA. Sunt cel puţin 30 de ani de când constat că, stagnez. Acest sentiment al trecerii vieţii fără vreun rost, am început să îl resimt după primul an de la absolvirea facultăţii, în 1988. Îmi amintesc faptul că prin 1995 făcusem un inventar al existenţei mele şi vedeam clar că am intrat pe un drum înfundat. Abia acum, după 19 ani de căutări disperate, constat că am descoperit în ce consta CUŞCA, CUTIA ÎN CARE MĂ AFLAM şi în care simţeam la modul dureros că MĂ SUFOC. Abia acum îmi dau seama de ce în 2004, îmi trecea prin minte ideea de a termina cu viaţa. Pe atunci, am crezut că din cauza faptului că am văzut Lumina în timpul postului cu apă. Acum însă, îmi dau seama că aceea a fost o justificare de moment, pentru ceva mult mai profund care se schimbase înăuntrul meu şi mă dăduse peste cap complet! Că eram dat peste cap, eram CONŞTIENT! Dar exista ceva, CEVA indescriptibil, ca un ghimpe în creier şi pe care voiam să îl scot de acolo şi să-l studiez la microscop, să-l sucesc pe toate feţele. Acest CEVA, se numeşte simplu, IGNORANŢĂ! Voiam să împing limitele ignoranţei, ale propriei mele ignoranţe, dincolo de acel Ocean de Lumină pe care îl văzusem la 19, şi la 44 de ani şi în care m-am scăldat timp de aproape 60 de zile la finele lui 2003 şi pe care, câteva luni mai târziu, în 2004, aveam să îl văd chiar, timp de cinci zile, în timpul unui post cu apă de 15 zile. Atunci am înţeles că AM PENTRU CE TRĂI. Mai rămânea să îmi clarific şi CUM.

 4. Bucuria de a trăi. Dacă pentru tine bucuria de a trăi e o vorbă goală, o să îţi spun că eu tânjesc şi acum după anii când băteam cu pasul munţii, pe cărări inexistente, prin hăţişurile cele mai neumblate de om! Asta am făcut de fapt toată viaţa, fără să fiu foarte conştient DE CE FAC ASTA. Ştiu însă că am preferat mereu necunoscutul locurilor bătătorite şi cărărilor umblate de toată lumea. Acolo doar, unde aflam ceva nou, unde mă confruntam cu neputinţele mele, acolo şi doar acolo, mă simţeam bucuros că trăiesc. Uneori, mi-am riscat viaţa fără să clipesc, pentru a simţi BUCURIA DE A TRĂI. Aşa a fost când mi-am salvat colegii de la moarte la ICECHIM, deşi ştiam că cel puţin unul ar chefui dacă aş muri. Aşa a fost când i-am salvat pe cei doi de la înnec, deşi ştiam că risc să mor înnecat eu însumi. Mi-a fost dat să aleg şi am ales. Mi-a fost indiferentă propria mea existenţă şi mi s-a părut fadă şi nejustificată dacă aleg să las să moară un om a cărui viaţă a stat în mâinile mele. Pentru mine a contat VIAŢA înainte de toate şi persoana, a fost ceva circumstanţial (de situaţie). Şi când mă gândeam la mine, îmi dădeam seama că PERSOANA ÎŞI RISCA VIAŢA şi că altfel, FIINŢA MEA AR FI MURIT. Aş mai face acum la fel? DA. Ce rost are o viaţă trăită de dragul aparenţelor?

 5. TIPARE MENTALE ÎNVECHITE. De-a lungul anilor, am constatat că am puterea de a îmi materializa gândurile. Multă vreme, am fost sclavul prejudecăţilor, al tiparelor mentale înguste ale speciei, tipare moştenite în mii de secole, de la sutele de generaţii de hominide trăitoare pe Pământ şi mi-a fost imposibil să mă desprind de ele. Până într-o zi! Într-o zi în care viaţa mea a depins de comunicarea cu NATURA. Am comunicat cu NATURA şi iată, TRĂIESC! Acest lucru s-a petrecut deja de vreo 15 ori poate mai multe, mi s-a părut prea obositor să mai ţin şirul situaţiilor critice prin care am trecut, mai conştient sau mai inconştient. Am descoperit treptat, mai ales după postul cu apă din 2003, că sunt victima unor „idei preconcepute”. Idei preluate de la alţii. Expresia „tipare mentale”, în vremea aceea, era rezervată în mintea mea, unor ştiinţe. Între timp, am reuşit să mă desprind din cleştele de fier al Vibraţiei Fundamentale Pământ şi să văd Realitatea cu alţi ochi.

 6. ÎMPĂCAREA. Conştientizarea Vibraţiei Fundamentale Pământ şi a corelaţiilor legilor solidelor cu oamenii, mai ales cu zodiile de Pământ (Capricorn, Taur şi Fecioară) mi-au adus Împăcarea şi Pacea cu nişte oameni pe care îi iubesc, dar cu care, în nemăsurata mea ignoranţă, am avut uneori conflicte de o duritate extremă, care au pricinuit multă pagubă pe multe planuri, atât înăuntrul meu cât şi înăuntrul lor, lăsând răni sufleteşti şi frustrări care au supravieţuit, continuând neobservată seria de hemoragii energetice şi împiedicându-mă să mă bucur de viaţă, aşa cum este ea! Te-aş minţi dacă ţi-aş spune că am învăţat asta la NLP sau la EFT sau Yoga, sau Reiki, sau Munay Ki sau la biserica ortodoxă. Le-am descoperit pe toate ÎNĂUNTRUL MEU. În ILUZORIA MEA REALITATE.

 7. POVEŞTILE MELE. Dacă aş crede în altfel de poveşti decât iluzoria mea realitate, aş căuta să te impresionez în vreun fel oarecare. Am încetat să cred în poveşti „impresionante”, de mulţi ani. Realitatea, aşa cum am experimentat-o în ultimii 7 ani de când am publicat prima oară, prima mea carte, „Ritmuri Interioare”, este de-a dreptul FASCINANTĂ şi sunt convins că orice poveste „impresionantă” aş mai citi, e doar cât un vârf de ac pe suprafaţa Pământului! Da, recunosc, îmi plac poveştile, citesc şi acum cu plăcere anumite poveşti (de pildă, Citadela lui Antoine de Saint-Exupery, Alchimistul lui Paulo Coelho şi altele asemenea). Poate voi continua să scriu poveşti, dar dacă o voi face, vreau să fie poveşti din întâmplările vieţii mele. Asta am scris de când public şi asta vreau să scriu şi mai departe. POVEŞTI ADEVĂRATE.

 8. DARURILE. Mi-a plăcut întotdeauna să dăruiesc. A dărui, îţi dă măsura puterii tale şi în mod egal măsura GRADULUI TĂU DE DEZVOLTARE. Un om cu adevărat dezvoltat, are multe de dăruit. Doar cei blocaţi în tiparele mentale ale Vibraţiei Fundamentale Pământ, trăiesc cu convingerea că darurile trebuie să fie obiecte solide. M-a fascinat felul în care dăruieşte Dumnezeu. Am recunoscut Iubirea Pură în Soare, pe care îl contemplu de mulţi ani şi pe care îl studiez cum dăruieşte de când e Pământul, de când e sistemul solar. E felul său de a fi. E cea mai înaltă formă de Fiinţare pe care am întâlnit-o în lumea asta a solidelor, deşi sunt conştient că şi el e o simplă ILUZIE. Dar e o iluzie care îmi place şi la care am convingerea că, în etapa în care mă aflu, merită să mă raportez. Asta, până când voi ajunge să mă dăruiesc măcar la fel ca EL. Am început să dăruiesc în 2007, cu prima mea carte, „Ritmuri Interioare”, devenită acum „Începutul Călătoriei”. Am continuat să o fac şi continui. Cărţi, articole pe bloguri şi am continuat cu Şcoala ZENLA.

DE CE MĂ HRĂNESC EU CU LICHIDE?

Răspunsul meu este destul de simplu de formulat. Cred că este însă mult mai greu de înţeles, fără să faci ceea ce fac eu.

Mă hrănesc cu lichide, deoarece mi-am schimbat în acest mod FRECVENŢA MEDIE DE VIBRAŢIE.

Odată cu această schimbare, am început să trec de la tiparele mentale ale Vibraţiei Fundamentale PĂMÂNT, la tiparele mentale ale Vibraţiei Fundamentale APĂ.

Acum, mă aflu călare pe „zidul” uriaş în înălţime, dintre cele două Vibraţii Fundamentale. Un fel de popas pentru călătorii care merg departe… Spre deosebire de mulţi alţii dinaintea mea care s-au întors să privească înapoi şi au alunecat înapoi de unde veniseră, eu am privit înainte cu speranţă, încredere şi foarte multă curiozitate. Când mi-am dat seama că mă aşteaptă NECUNOSCUTUL, am încălecat gardul, m-am aşezat cu fundul pe el şi mi-am permis să arunc o privire înapoi şi chiar să-mi contemplu existenţa de până acum, să văd ce las în urmă. Şi chiar am destule lucruri pe care am nevoie să le las, pentru că aparţin acelei lumi a Solidelor. Dacă le-aş lua cu mine, pe toate, ar atârna ca orice solide. Mai precis, ca „nişte pietre”. Acum, contemplu de la graniţa dintre două lumi, lumea din care am plecat către NECUNOSCUT. Ce va fi mai departe? Greu de spus. Dar ştiu că locul unde mă aflu, îmi dă o imagine mult mai mulţumitoare asupra vieţii mele de până acum, decât mi-au dat-o rătăcirile mele de-o viaţă în Vibraţia Fundamentală Pământ. Acum se leagă o mulţime de frânturi de imagini care mă înnebuneau şi îmi consumau cantităţi uriaşe de energie.

Restul?

Ce aş putea să îţi spun? Am senzaţia că m-am născut din nou şi că trebuie să iau totul de la capăt. Să învăţ să vorbesc, să scriu, să citesc, să umblu, să înnot, să merg pe bicicletă, să patinez şi mai ştiu eu ce. Dar ALTFEL.

Până acum, mă îngrozea ideea că sunt singur şi o să înnebunesc de atâta izolare. Acum ştiu că sunt o puzderie, pe undeva „prin zonă”. Ştiu că atunci când va veni vremea potrivită, ne vom întâlni. Restul, e farmecul drumului.

Cam asta ar fi. Restul, o să îl găseşti aici, pe situl Şcoala ZENLA sau pe celelalte situri ale noastre listate în caseta laterală.

Te las acum să cugeţi. Poate îţi vine vreo idee care să te atragă mai mult decât politica şi hoţiile unora sau ale altora, corupţiile oficialilor şi ale neoficialilor şi alte ciudăţenii de acelaşi gen.

Articol citit de 87 vizitatori

3 Responses to De ce să te hrăneşti cu lichide?

 1. Flavian

  Buna Serban. Interesante experientele tale, pe care le descrii atat de amanuntit. Un singur element nu stiu daca l-ai mentionat sau poate nu l-am gasit eu. In ce constau cele 10-60 grame de solide pe care le amesteci in cei aproximativ 3 litri de apa bauta zilnic ? Folosesti tipuri de super-foods (spirulina, chlorella, AFA, vitamina C) sau alt gen de ceaiuri/preparate/combinatii ? Multumesc.

  • Şerban Stănescu

   Salut, Flavian!
   Mulţumesc de trecere şi dacă tot ai întrebat, o să amintesc de faptul că DHH este O STRATEGIE ALIMENTARĂ, aşa cum am precizat şi în articolele recente.
   Ca să evit un răspuns pripit şi uşor de interpretat greşit, îţi spun că voi publica treptat o serie de reţete. Sunt foarte simple sau foarte complicate, DEPINZÂND DE OBICEIURILE ALIMENTARE ALE CELUI CARE EXPERIMENTEAZĂ.
   Ideea este să folosesc principiile permaculturii HOLZER. Sepp Holzer, în cartea sa, furnizează un pachet FOARTE CONSISTENT de TIPARE MENTALE. E dificil de spus că e un manual de permacultură, e mai curând un GHID PRIVIND MODUL DE GÂNDIRE.
   Întrucât cu el am rezonat cel mai puternic din “Biblioteca din TEI”, am căutat să identific ce anume se suprapune la noi pe acea frecvenţă de rezonanţă şi am gândit în consecinţă şi structura alimentaţiei.
   Referitor la ingredientele exotice.
   Toate elementele enumerate de tine sunt foarte greu sau unele imposibil de găsit într-o grădină domestică. Eu folosesc ALIMENTE DOMESTICE: arahide (pot fi cultivate şi am mâncat chiar la cineva în Alexandria, cultivate la ei în grădină, le-am şi văzut într-un stadiu de înflorire!), floarea-soarelui, dovleac, in, nuci — ca exemplu de seminţe. Pepene galben, roşu, portocale, lămâi, grapefruit, roşii, ardei, ceapă şi alte asemenea, funcţie de ce spun senzorii mei la un moment dat şi de curiozităţile mele.
   Am evitat să folosesc produse de import şi conservate industrial, mai ales de la Z 60 încolo, pentru că dacă anul viitor reuşim să avem casa şi grădina la care tot visăm, o să îmi fie imposibil să cresc eu aşa ceva. Spirulina şi Chlorella de pildă, necesită alt mediu geografic. Ar putea încerca cei din zona Constanţa, ori noi locuim momentan la oraş, în Alexandria.
   Pentru că ţi-a plăcut mult “Toxic”, revezi pasajeje cu ALIMENTAŢIA ŞI INFORMAŢIA. Tiparele mentale înglobate în produsele amintite de tine, sunt amestecate şi conţin enorm de multe tipare ale Vibraţiei Fundamentale Pământ, toate frustrările celor care intră în farmacii şi clelalte magazine prin care se cumpără. Eu experimentez acum tiparele mentale ale Vibraţiei Fundamentale APĂ.
   Ceea ce prepar eu, prepar cu PROPRIILE MELE TIPARE MENTALE, deci sunt alimente UNICAT.
   Suplimentar, pot substitui (în parte) tiparele mentale ale vegetalelor, prin lucrul cu Lumină, cum am arătat în seria de articole “Exerciţiu de iluminare”.
   E prea mult de spus deci o să mă opresc aici şi te invit să revii când găseşti puţin timp.
   Cred că astăzi voi publica şi nişte date preliminare. Momentan, lucrez la articol.
   O să publice şi Monica ceva legat de o serie DHH finalizază cu 5 zile de post cu apă, dar acum are mult de muncă, are un examen destul de dificil de dat şi lucrarea e de întindere relativ mare (cred că peste 40 de pagini). Opiniile ei, mai ales ca începătoare, sunt convins că vor ajuta multă lume să prindă curaj să experimenteze!
   Până la urmă, totul e un JOC DE CREATIVITATE!
   Păstrăm legătura! 😉 😀
   Zi faină să ai! :)

   • Flavian

    Multumesc pentru raspuns. Astept in cazul asta mai multe detalii despre retete si modul de preparare. Zi frumoasa si tie! :)

« « Dieta Hiper-Hidratată şi sustenabilitatea| Dieta Hiper-Hidratată – Dincolo de vorbe sunt faptele! » »