browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Priorităţi, personalitate, relaţii|| Relaţii, sănătate şi… creier » »

De ce se plânge lumea de sărăcie?!? Şi de care?

Posted by on 30, May, 2017

Suntem crescuţi cu ideea că “dacă ai bani” eşti bogat. Sau că “dacă ai o relaţie” eşti fericit. Sau “dacă ai carte, ai parte”. Sau “dacă ai un venit constant eşti în siguranţă”. Sau dacă am maşina marca X sunt fericit. Sau dacă, dacă, dacă… Toate încep cu “dacă”. Toate sunt condiţii. Trăim într-o lume a condiţiilor, a convingerilor că dacă aş fi sau aş avea cutare lucru, sunt mai bogat, fericit, împlinit. Mai mult decât sunt azi.
Culmea culmilor este că suntem bogaţi deja încă din naştere! De ce se plânge lumea de sărăcie?!? Şi de care? 😉
Capitaluri

  • CORPUL, SĂNĂTATEA.

Las de o parte cazurile patologice… În general ne-am născut cu toţii cu un corp sănătos, normal. S-a primit “gratis”, unul din principalele motive pentru care este neglijat. Abia când începe să dea semne de proastă funcţionare ne aducem aminte şi de el!

  • TIMPUL.

Este invizibil, motivul pentru care este şi el neglijat. Zilnic avem la dispoziţie 24 de ore sau 1440 minute sau 86.400 de secunde. Primite gratuit!

Apoi apar altfel de valori!

  • RELAŢIILE.

Suntem oameni şi ne-am născut între oameni. Comunicăm între noi. Altfel, vorba mentorului meu: “ne-am fi născut undeva, pe-un vârf de munte, sau sub un glob de sticlă”. Fiecare din noi face parte dintr-un lanţ, aparent fără sfârşit. Suntem “legaţi” unii de alţii, funcţie de cum gândim, de cum comunicăm, de obiectivele urmărite, de cum simţim.

  • FINANŢELE.

Este una din modalităţile prin care se pune în mişcare energia. În nici un caz singura sau unica posibilă!
Orice lucru care se află în preajmă reprezintă o valoare, a costat ceva, este plătit (de tine sau de altcineva) fie cu sănătate, fie cu timp.

  • INTELECTUL.

Ce se află în mintea ta? Nimic? Sunt o mulţime de date, de informaţii, experienţe, învăţături acumulate de-a lungul vremii!

Abia aşteaptă să fie conectate între ele, să le pui la treabă. Altfel… zac. Sunt inutile atât timp cât stau. Fără de nici un fel de folos. Nici mie, nici ţie sau oricărui altcineva.

  • REPUTAŢIA.

Da, chiar şi “renumele” este tot un fel de “capital”. La începuturile vieţii preiei reputaţia familiei din care faci parte. Apoi ţi-o construieşti singur. Se formează în urma acţiunilor făcute în mod repetitiv de-a lungul timpului. Devii cunoscut ca “cineva care este…” sau ca “cineva care face…”.

Deci! În ce constă “sărăcia”?!? 

Cu drag,
Monica Stănescu

Sursă imagine:

https://www.women.com/katiakleyman/lists/number-wizard-of-oz-quotes-that-will-dare-you-to-dream

Articol citit de 121 vizitatori

Comments are closed.

« « Priorităţi, personalitate, relaţii| Relaţii, sănătate şi… creier » »