browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Formele de post şi semnificaţiile lor profunde, ascunse, oculte|| De ce slăbim în post (2) » »

De ce slăbim în post (1)

Posted by on 3, September, 2014

Header Şcoala ZENLA - Alimentaţia-Inteligentă

Partea 2

Partea 3

Partea 4

În articolul „Formele de post şi semnificaţiile lor profunde, ascunse, oculte”, spuneam că iniţial voiam să public un articol despre slăbitul în timpul postului, care este un subiect care văd că interesează foarte multă lume. Pe lângă acest efect, care mai ales pe unele femei le afectează, prin prisma aspectului şi a kilogramelor în plus, afectează desigur o pondere mare a populaţiei mondiale, obezitatea devenind o „boală” mondială, potrivit opiniilor OMS (Organizaţia Mondială pentru Sănătate).

Ca să clarific puţin subiectul, o să fac publice rezultatele cercetărilor mele, făcute în timpul postului cu Dieta Hiper-Hidratată, astfel încât cei care au tendinţa să se alarmeze inutil privitor la kilogramele care „dispar rapid”, să aibă o orientare cu privire la CAUZELE PRINCIPALE CARE DETERMINĂ SLĂBIREA.

Fără îndoială, cauza principală constă în setul de tipare mentale cu care operăm în mod activ.

Există însă o legătură indestructibilă între tipul de alimente predominant (solide, lichide, etc.) pe care îl consumă fiecare şi MODUL DE GÂNDIRE, adică, setul de tipare mentale dominant în Fiinţă!

Cine ignoră acest aspect FUNDAMENTAL, are şansa să îşi cheltuie toţi banii pe tot felul de „soluţii miraculoase”, să piardă ani grei din viaţă prin cabinetele nutriţioniştilor şi să ajungă la concluzia că „suferă de obezitate incurabilă” sau „anemie cronică”, ceea ce sunt nişte prostii de cel mai mare calibru posibil.

Organismul oricărui om care se hrăneşte CORECT, ŞTIE CE ARE NEVOIE să consume şi prin urmare, o alimentaţie CORECTĂ, ne conduce la GREUTATEA IDEALĂ.

Din păcate, piaţa geme de vedete şi vedetisme în domeniul nutriţionismului! Mai ales de când cu curentul „Dezvoltare personală”, răsar ca ciupercile după ploaie mii de experţi în nutriţionism şi dezvoltare personală, a căror experienţă şi cunoaştere se limitează la a copia de prin diverse cărţi, mai ales americane (Ellen G. White de pildă), pasaje uşor modificate şi apoi le publică pe un blog cu un domeniu cu nume pompos şi preţios intitulat în tot felul de moduri atrăgătoare pentru neştiutori.

Din nefericire, la capitolul nutriţie corectă, este IMPOSIBIL DE DAT O FORMULĂ A ALIMENTAŢIEI CORECTE, întrucât alimentaţia CORECTĂ, o poate stabili prin practică DOAR CEL CARE MĂNÂNCĂ.

Aşa-zişii „nutriţionişti”, de fapt pot face un singur lucru util şi pentru ei şi pentru societate: să fie sănătoşi şi să îşi împărtăşească cu ceilalţi experienţa personală, fără a pretinde că sunt experţi, specialişti sau altceva, pentru că singura specializare pe care o au, este de fapt în citit cărţi şi dat examene şi cam atât.

Restul practicii, se referă la PROPRIA ALIMENTAŢIE, care este o formulă unică şi irepetabilă!

Consider că am clarificat ce şi cum în problema „specialiştilor”, aşa încât trec la ceea ce este foarte important să înţelegi, altfel vei ajunge să intri în panică în mod stupid şi inutil, de fiecare dată când slăbeşti sau te îngraşi.

Atitudinea corectă faţă de slăbit sau îngrăşat, este una singură:

 1. DE CE S-A PETRECUT ASTA?

 2. CUM POT OBŢINE EFECTUL INVERS?

În partea a doua a articolului, voi prezenta pe rând principalele forme de post şi considerente particulare privind efectele pe care le putem obţine urmând aceste diete (regimuri alimentare).

Partea 2

Partea 3

Partea 4

Articol citit de 93 vizitatori

2 Responses to De ce slăbim în post (1)

 1. Ioan Nedisan

  Excelent articol, din punctul meu de vedere. :)

  • Şerban Stănescu

   Mulţumesc!
   Am o oroare organică faţă de dezinformări, bârfe şi manipulări, aşa încât, o să povestesc multe din experienţele mele legate de posturile severe (post cu apă, DHH 1, 2,5 şi 5, post negru), pentru că mulţi din “lumea bună” speculează la sânge nişte fenomene NORMALE (vezi filmul “Apocalypto”!), în scopuri meschine.
   A cultiva teroarea, a conserva ignoranţa la adăpostul ştiinţelor (DOGMELOR ŞTIINŢIFICE!) oficiale, mi se pare ceva subuman.
   Sigur, fiecare e liber să creadă CE VREA EL!
   Eu însă, îmi fac datoria de om să povestesc prin ce am trecut sau trec eu, restul (interpretarea faptelor experimentale) , fiind la latitudinea fiecăruia!
   Aş minţi dacă aş spune că mă aştept la ceva.
   Dacă ar fi să aştept ceva, atunci singurul lucru la care mă aştept (Adică: mă bucură când se petrece!), este “Deşteptarea!”
   Altfel spus, când un om se trezeşte, când devine conştient că Realitatea se află ÎNĂUNTRUL SĂU, atunci eu consider că “aşteptările” mele au fost împlinite, satisfăcute. În rest, caut să mă “deştept” azi, mai mult ca ieri.
   Până acum, am reuşit câte ceva şi am găsit cu cale că e bine să afle şi alţii că viaţa, poate fi trăită şi altfel decât “slugă la dârloagă”…
   “Toată viaţa, depindem de ‘Ceva’ sau ‘Cineva’. Marea artă în viaţă, este să ştii să alegi de cine să depinzi!” — Michael Omraam Aivanov.

« « Formele de post şi semnificaţiile lor profunde, ascunse, oculte| De ce slăbim în post (2) » »