browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « De ce să te hrăneşti cu lichide?|| Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 100 » »

Dieta Hiper-Hidratată – Dincolo de vorbe sunt faptele!

Posted by on 28, August, 2014

Tabel cu date, Dieta Hiper-Hidratată Z89 - Z98, 28-08-2014

 Foarte multă lume vorbeşte şi/ sau scrie foarte mult despre sustenabilitate. Şi mie îmi place să comunic şi verbal şi în scris. Astăzi însă, vreau să scriu aplicat!

În tabelul de la începutul articolului, ai nişte date extrase din jurnalul pe care îl ţin şi despre care aminteam într-un articol mai vechi, „Dieta Hiper Hidratată – Jurnalul”.

Iată semnificaţia coloanelor din tabel: Ziua (numărul zilei din serie). Prima zi este Z 89 şi este luni 18-08-2014 şi ultima, este miercuri, 27-08-2014 (adică, ieri). Urmează: Cantitatea de solide, Apa, cantitatea de hrană lichidă consumată, concentraţia în solide a hranei, costul hranei, costul total cumulat din zi în zi, greutatea medie din ziua respectivă.

Vreau să fiu foarte scurt aşa încât, o să îţi atrag atenţia asupra unei foarte mici părţi a implicaţiilor acestor rezultate:

 1. Am slăbit 17 kilograme, de la Z 1 la Z 90;

 2. Am învăţat să îmi controlez greutatea, funcţie de ceea ce mănânc;

 3. Am redus costurile cu alimentele cu 550%. Adică, foarte probabil, mănânc de 5,5 ori mai puţin ca tine, dacă mănânci „normal”. Am pus ghilimele pentru că tabelul de mai sus, pulverizează definiţia comună a normalităţii…

 4. Cheltui de 5,5 ori mai puţin timp ca tine cu alergătura pentru mâncare;

 5. Cheltui de 5,5 ori mai puţin timp ca tine, pentru prepararea hranei;

 6. Îmi solicit organismul de 5,5 ori mai puţin ca tine;

 7. Consum de 5,5 ori mai puţină energie cu digestia ca tine;

 8. Am redus de 5,5 ori presiunea pe care o exercitam asupra planetei şi a biotopului;

 9. Cinci oameni şi jumătate care se hrănesc ca mine, consumă tot atât cât consumi tu;

 10. Eu am nevoie să muncesc pentru mâncare de 5,5 ori mai puţin ca tine, adică, în loc să muncesc 365 de zile într-un an, muncesc doar 67 zile, adică ceva mai mult de două luni. Asta înseamnă că am acces fără probleme la joburile part-time sau temporare şi pot munci oriunde mi se oferă ceva de gen. Tu, foarte probabil, ai neapărată nevoie de un job full-time!

 11. Am redus de 5,5 ori presiunea asupra pieţei muncii;

 12. Mi-am redus de 5,5 ori uzura nervoasă prilejuită de deplasările încolo şi încoace, cu scopul de a supravieţui şi cam atât…

Mai sunt încă foarte multe alte implicaţii, dar îţi las posibilitatea să îţi dezlănţui spiritul de observaţie şi creativitatea!

Ţi-am dat o duzină de argumente, de motive să te gândeşti:

Care dintre noi doi e mai sustenabil?

Care ar rezista mai bine unui cataclism oarecare?

Precizez că locuiesc în municipiul Alexandria, reşedinţa judeţului Teleorman şi din acest motiv, sunt foarte bine prins în chingile de fier ale sistemului! Totuşi, asta am realizat în condiţiile date! Asta, a propos de PERMACULTURĂ şi în mod particular, de PERMACULTURA HOLZER (conceptele lui Sepp Holzer cu privire la permacultură).

Îţi reamintesc faptul că, permacultura, sustenabilitatea, ori sunt ÎNĂUNTRUL TĂU, ori sunt vorbărie goală!

Articol citit de 76 vizitatori

Comments are closed.

« « De ce să te hrăneşti cu lichide?| Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 100 » »