browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Dieta Hiper-Hidratată – Partea I-a|| Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 80 » »

Dieta Hiper-Hidratată – Jurnalul

Posted by on 7, August, 2014

Header SZ Dieta DHH

 Bine te-am găsit!

Spuneam zilele trecute când am vorbit despre secretele slăbitului inteligent, despre evoluţia greutăţii şi o serie de efecte pe care le-am obţinut reducând cantitatea de alimente solide. Desigur, sunt foarte multe de spus şi o carte cred că va fi prea puţin, dar „Picătură cu picătură se face lacul, mare!

Astăzi, făcând o evaluare a consumului de apă, mi-am dat seama cât de important este să ţin un jurnal cu ceea ce fac.

Este foarte dificil să oferi o soluţie „atipică” unei categorii largi de probleme, probleme cu care ne confruntăm toţi până la urmă, fără a avea un material de referinţă, cu cât mai multe informaţii!

Jurnalul pe care îl ţin, vine să acopere golul de informaţie cu privire la multe aspecte legate de regimurile alimentare, dar contibuţia cea mai mare din câte constat, o aduce pe tărâmul aspectelor invizibile: conştientizarea tiparelor mentale şi formarea imaginii de ansamblu.

Astfel, parcurgând repetat însemnările din Jurnalul DHH, am avut posibilitatea de a rememora anumite momente ale evoluţiei mele, dar am şi reuşit să conştientizez anumite tipare mentale, în special ceea ce numim „automatisme”, adică, tendinţa de a neglija, de a mă comporta superficial.

Superficialitate şi automatism în alimentaţie

E mult de spus aici, dar ideea de bază este că sunt exagerat de multe cazuri de boli digestive şi pornind de la acest adevăr, mi-am pus de multe ori întrebarea:

Şi dacă toate bolile, pornesc de la alimentaţie?

Reumatismul de care am suferit în tinereţe şi care mi-a făcut multe zile negre, în principiu, are drept cele mai răspândite cauze, focare de infecţie din organism. Un exemplu ar fi problemele cu dantura.

Dar aceste aspecte, ţin mai curând de simptome decât de cauzele reale.

Sigur, existenţa unui focar de infecţie, e o cauză care produce un efect vizibil, doar că ea este una dintre cauzele care formează un lanţ cauzal!

Astfel, cauza dinaintea infecţiei, este în altă parte şi ea se numeşte slăbirea sistemului imunitar.

Marea majoritate a medicilor, tratează infecţia, fără a investiga temeinic cauzele slăbirii sistemului imunitar, pentru că dacă sistemul imunitar şi-ar fi făcut datoria normal, atunci ar fi fost exclusă apariţia unei infecţii!

Din nefericire însă, aşa cum am spus, acţionăm potrivit unor tipare mentale şi unul dintre ele, este „repede-repede!”

Astfel, în loc să analizăm în profunzime tot lanţul de cauze şi efecte şi să acţionăm la nivelul cauzei celei mai profunde, acţionăm la nivelul ultimului efect şi a cauzei ipotetice care l-a produs. Aşadar, imaginea de ansamblu CONTEAZĂ!

În acest punct ajuns cu reflecţiile, mi-am dat seama cât de importantă este jurnalizarea!

Astfel, dacă m-aş adresa unui medic pentru o problemă oarecare şi în loc să-i spun „Au! Mă doare!” i-aş furniza un istoric complex al evoluţiei mele, pornind de la ce mănânc, cum dorm, cum am scaun, cum miroase transpiraţia, câtă apă consum, cum a evoluat greutatea şi când anume a apărut setul de simptome, cam care ar fi poziţia „de start” pe care l-aş pune?

Eu sunt doctor de calculatoare. Mă gândesc acum de pe poziţia omului de service, care e chemat la o intervenţie „de criză”: „pacientul” e în comă! Adică, mai dă vreo câteva secunde nişte mesaje în modul text şi „moare”!

Pentru mine, începe caruselul presupunerilor şi lanţul interminabil al investigaţiilor din aproape în aproape, pentru a identifica cel puţin clasa de cauze care conduce la rezultat: hardware? Software? Ambele?

Practica demonstrează că de obicei sunt ambele, fiind strâns legate una de cealaltă.

Şi aici, intervine informaţia de la client, care mă poate ajuta foarte mult să scurtez timpul necesar identificării posibilelor cauze.

Şi acum, hai să ne gândim că totuşi, maşinăria umană, e de miliarde de ori mai complexă decât un calculator, fie el şi unul special, multi-procesor, să zicem chiar cu 10.000 procesoare!

Astfel, trecând prin jurnal pentru a vedea o serie de detalii, am constatat lipsa de consecvenţă de care am dat dovadă, dar cred că cel mai important lucru, este că am descoperit următoarele aspecte critice:

  • Imaginea de ansamblu. O imagine corectă asupra corpului şi modului de funcţionare, poate fi obţinută doar dacă există detalii şi adnotări privind evoluţia unor parametri biometrici. Pe de altă parte, cum pot verifica eficienţa metodei, fără a putea crea o imagine de ansamblu a evoluţiei mele generale? Şi asta, e valabil în dreptul oricui şi până la urmă, pentru orice acţiune mai complexă!

  • Influenţa factorilor. Există o serie de factori, de „variabile”, care ne influenţează existenţa şi mai ales, starea de sănătate. Cum putem identifica modul în care se modifică starea noastră de bine, fără a observa cu atenţie aceşti factori şi mai ales, fără a avea un set bogat de informaţii scrise!?? Am numit poate pe cei mai importanţi, dar majoritatea sunt neglijaţi cam de către toată lumea! Hai să recapitulăm puţin: somnul, alimentele consumate, cantitatea de apă, anturajul în care ne petrecem timpul cel mai mult, transpiraţia, fecalele, urina, toleranţa la temperaturi scăzute/ridicate, tiparele mentale, gestionarea stressului, gestionarea energiei (aici, intră cam toate).

  • Terapia prin scris. Unul dintre rolurile excepţionale pe care îl joacă jurnalul, este acela de factor terapeutic. Cu alte cuvinte, este un medicament! Am scris despre asta mai multe în secţuinea „Terapia prin scris” de pe blogul meu şi în cartea Autodezvoltare, Ocultism, Extrasenzorial. Mă ajută de pildă să conştientizez o serie de automatisme, atât în ce priveşte ceea ce mănânc, dar mai ales, modul în care mă comport faţă de mine însumi. Crezi oare că te comporţi foarte diferit de mine? Adică, să fiu la obiect şi să discutăm APLICAT: Te comporţi MAI CONŞTIENT, MAI RESPONSABIL faţă de tine însuţi? Fără să am pretenţia că sunt „super-conştient”, am făcut multe progrese în direcţia asta de-a lungul anilor şi asta se vede şi se simte în existenţa mea curentă. Am renunţat la medicamente şi la serviciile medicale, în urmă cu 30 de ani şi mă simt foarte bine! Poţi spune asta despre tine? M-aş bucura să răspunzi cu DA, dar sunt destule sute de milioane de oameni care au probleme de sănătate, fie conştientizate, fie care le afectează viaţa, fără ca ei să ştie! Şi prin asta, ne afectează pe toţi!

Mă opresc aici şi îmi place să cred că ţi-am oferit o temă de reflecţie profundă!

Închei cu următoarea idee:

Poţi să îţi trăieşti viaţa în două moduri:

  • Lăsând pe alţii să scrie povestea vieţii tale, iar tu să joci rolul care ţi s-a atribuit;

  • Scriindu-ţi singur povestea vieţii, aşa cum crezi tu că trebuie să fie şi trăindu-ţi visele.

Eu m-am decis să-mi scriu singur povestea vieţii şi să îmi trăiesc visele! TU?

Articol citit de 66 vizitatori

Comments are closed.

« « Dieta Hiper-Hidratată – Partea I-a| Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 80 » »