browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Ce sunt tiparele mentale?|| Dieta Hiper-Hidratată şi sustenabilitatea » »

Dieta Hiper-Hidratată – O strategie alimentară

Posted by on 25, August, 2014

Header SZ Dieta DHH

 Pentru cei care au urmărit cu regularitate articolele din seria „Dieta Hiper-Hidratată”, cred că a devenit destul de evident faptul că termenul „dietă”, este potrivit doar în parte, că există ceva „dincolo de…”.

Într-adevăr, cei care au bănuit existenţa unui „motor” mai puternic undeva „în culise”, au dreptate. Dieta Hiper-Hidratată, este doar în parte un regim alimentar. Poate că o definiţie ceva mai cuprinzătoare ar fi „o colecţie de metode de nutriţie şi regimuri alimentare”.

Pentru cei cu mai multă experienţă, este însă destul de evident faptul că Dieta Hiper-Hidratată este O STRATEGIE ALIMENTARĂ.

Ca orice strategie, ea conţine o serie de obiective mari şi foarte multe obiective „secundare”, mijloace, metode, planuri de realizare a obiectivelor.

O strategie inteligentă însă, ORICE STRATEGIE INTELIGENTĂ, trebuie să conţină ceea ce în automatizare se numeşte „buclă feed-back”, adică, o parte din rezultatul final, trebuie să revină la punctul de intrare, pentru a alimenta cu informaţia nou culeasă sistemul şi astfel, să permită analiza efectelor şi efectuarea corecţiilor necesare.

Acest rol îl joacă jurnalul pe care îl ţin şi aceste articole pe care le public.

În psihologie, biofizică, biochimie, „feed-back” se mai numeşte şi „conexiune inversă”. Ceea ce interesează însă este mai puţin eticheta şi mai mult principiul de funcţionare şi DE CE anume avem nevoie de acest fel de deschidere.

În seria de articole dedicate postului cu apă, am precizat un factor extrem de important pentru abordarea cu succes a unui post cu apă îndelungat: PREGĂTIREA.

Pregătirea pentru un post cu apă îndelungat, presupune abordarea a cel puţin trei componente ale strategiei de pregătire:

  1. Pregătirea fizică;

  2. Pregătirea psihică;

  3. Pregătirea mentală.

Este foarte important să înţelegi atunci când plănuieşti o schimbare mare, faptul că în toată natura, schimbările au loc cu paşi mici.

Astfel, mulţi dintre cei care au dificultăţi şi complicaţii pe parcurs când abordează un regim alimentar (dietă), dar mai cu seamă la acest regim alimentar unic prin efectele sale spectaculoase asupra sănătăţii postul cu apă le au datorită abordării fără nici o pregătire (cazurile cu consecinţe mai grave) sau cu o pregătire superficială.

Cum e destul de greu să împiedici un om disperat să testeze pe el însuşi un remediu care s-a dovedit de multe ori că funcţionează, probabilitatea unor accidente grave, este destul de mare, având în vedere numărul mare al bolnavilor cu probleme destul de grave de sănătate.

Am cunoscut eu însumi destul de multe astfel de cazuri de-a lungul anilor.

Din nefericire, bolnavii disperaţi, vin şi cu o disponibilitate de a face „orice, doar să scap!”, fără însă a avea discernământul necesar pentru a înţelege că o afecţiune instalată în ani şi care a evoluat tot în ani, e imposibil de înlăturat cu „hocus-pocus”, indiferent că acest „hocus-pocus” se numeşte aloe vera sau avocado sau raw vegan sau mai ştiu eu cum, inclusiv Dieta Hiper-Hidratată.

Este adevărat că foarte multe diete, fac minuni pentru viaţa şi sănătatea omului.

Am învăţat însă de la Maestrul Valeriu Popa o lecţie importantă: FESTINA LENTE!

Acest mare om al terapeuticii naturiste, avea metodele şi mijloacele necesare, dublate de EXPERIENŢA PERSONALĂ, pentru a realiza DIETE INDIVIDUALE ŞI INDIVIDUALIZATE.

Cei care au avut fericirea de a îl cunoaşte, chiar şi în împrejurările neplăcute ale pierderii sănătăţii, ştiu că Maestrul, avea o procedură „standard” de investigare şi că, plecai de la el „cu capul calendar”, cu un program de viaţă foarte precis ordonat şi pe perioade de minimum 90 zile.

Cazurile deosebite, le verifica permanent, fie prin telefon fie prin corespondenţă şi din perspectiva sa, păstra contactul telepatic continuu, pentru a putea urmări „la microscop” evoluţia pacienţilor săi.

Ceea ce am descris eu acum, este practic O STRATEGIE ALIMENTARĂ.

Ideea de a construi propriul meu regim alimentar, propria mea dietă, mi-a venit în timp ce ţineam Oshawa 10 şi am constatat că are limitări serioase. Am reţinut însă un aspect esenţial: Oshawa concepuse 10 nivele ale regimului său, pe care le prezentase în cartea sa „Bucătăria macrobiotică” şi ele aveau o caracteristică evidentă: trecerea gradată de la un regim carnivor, la unul vegetarian.

Această tranziţie lentă, în 10 etape de la „carnivor convins” la „vegetarian”, m-a izbit şi am înţeles poate pentru prima oară ce înseamnă „Festina lente”, într-un sens mai profund.

Astfel, deşi cunoştinţele mele şi concepţiile de viaţă mă ţineau departe de conceptul „strategie”, începusem deja în 1995 să-mi pun problema unei „soluţii alimentare”, mai ales după întâlnirea cu dr. Maria Kant, un om excepţional şi cu educaţie formală studii universitare în medicină şi parapsihologie. Cum Universitatea de Parapsihologie din Kiev are o reputaţie mondială, întâlnirea cu dr. Maria Kant, a avut asupra mea un impact psihologic profund şi am început să privesc Viaţa şi propria mea existenţă dintr-o perspectivă mai largă.

Îmi dădeam seama că dictonul oriental „Eşti ceea ce mănânci” este purul adevăr, dar la acea vreme, experienţa mea limitată, mă împiedica să văd „imaginea de ansamblu”.

Din acest motiv, mi-am propus să renunţ să mânânc „pentru că o să rămâi mic şi pipernicit”, cum eram dăscălit acasă în primele 7 clase, eram printre cei mai scunzi din clasă şi primeam mereu „bobârnace” de la ai mei vis-a-vis de preferinţa mea „încăpăţânată” pentru vegetale şi să mânânc PENTRU A TRĂI, nicidecum cum deja observasem că fac foarte mulţi oameni, adică, să trăiesc pentru a mânca. Cunoşteam chiar vreo câţiva gurmanzi şi mă şoca felul în care gândeau: „Cel mai important lucru pentru mine e mâncarea! Să fie cât mai multă şi cât mai gustoasă!

Pentru mine, mâncatul era o povară, ceva de care voiam să scap din copilărie, dar… CUM?

Aventurile mele culinare au continuat, dar am început să mă observ cu mai multă atenţie şi să reţin efectul pe care îl produc alimentele asupra mea.

Aşa am ajuns încet-încet să adun ani buni de când am renunţat la serviciile medicilor şi la farmacii.

De la un om dependent 100% de medicamente cum eram în 1983 – 1984, am ajuns să privesc farmaciile ca pe nişte muzee de obiecte ciudate şi invenţii inutile. Sunt iată! 30 de ani de-atunci şi chiar mă mândresc cu faptul că intru în farmacie, doar dacă vreau să cumpăr mănuşi chirurgicale, pentru mai ştiu eu ce meştereală vreau să fac prin casă…

A! Am mai intrat în farmacie în Grecia, să cumpărăm teste de sarcină, când a avut Monica întârzieri mai mari. Ni s-a părut mai convenabil decât să dăm 200 euro pentru o consultaţie medicală la ginecologie…

Închei cu o concluzie simplă: Dieta Hiper-Hidratată, este un exerciţiu de creativitate şi, ca orice exerciţiu de creativitate, foloseşte toate instrumentele disponibile. Toate „piesele jocului”.

Orice om cu deschidere sufucientă, este conştient de faptul că toate alimentele sunt de fapt nişte piese ale unui puzzle, dar unul foarte special.

Acest puzzle foarte special, se deosebeşte de celelalte jocuri prin aceea că, este exclus să obţii o imagine falsă dacă aranjezi piesele „greşit”!

Altfel spus, oricum ai realiza aranjarea pieselor (alimentele), rezultă o imagine coerentă. Vei ajunge să îţi schimbi alimentaţia, când te vei fi săturat să contempli aceeaşi imagine „mişcătoare”, generată de unul sau altul din seturile de tipare mentale asociate Vibraţiilor Fundamentale!

Eu, am trecut la hrana lichidă, pentru că vreau să învăţ mai multe despre Vibraţia Fundamentală Pământ şi respectiv Vibraţia Fundamentală Apă. În măsura în care voi putea, desigur şi despre celelalte cinci Vibraţii Fundamentale, despre care am amintit în „Cele şapte tipuri de hrană”, care, evident, corespund fiecare unui nivel fundamental de vibraţie.

Voi reveni în timp asupra subiectului „Vibraţii Fundamentale”.

Articol citit de 54 vizitatori

Comments are closed.

« « Ce sunt tiparele mentale?| Dieta Hiper-Hidratată şi sustenabilitatea » »