browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Dieta Hiper-Hidratată – O strategie alimentară|| De ce să te hrăneşti cu lichide? » »

Dieta Hiper-Hidratată şi sustenabilitatea

Posted by on 26, August, 2014

Header Şcoala ZENLA - Autosustenabilitate

 Înainte de a prezenta o serie de concluzii privind avantajele Dietei Hiper-Hidratate din perspectiva sustenabilităţii, vreau să încep cu definiţia sustenabilităţii, furnizată de Dicţionarul Enciclopedic, vol. VI, Editura Enciclopedică, Bucureşti, 2006:

SUSTENABILITATE: (< ENGL. Sustainable), substantiv feminin. Calitate a unei activităţi antropice de a se desfăşura fără a epuiza resursele disponibile şi fără a distruge mediul, deci fără a compromite posibilităţile de satisfacere a nevoilor generaţiilor următoare.[…]

Vreau să subliniez că Academia Română admite IMPLICIT ŞI EXPLICIT prin definiţia de mai sus, faptul că singura specie de pe pământ care este NESUSTENABILĂ, ESTE SPECIA UMANĂ.

Precizarea „Calitate a unei activităţi antropice”, exclude aplicabilitatea la o altă specie a sustenabilităţii, pe cale de consecinţă şi a NEsustenabilităţii.

Cred că am fost limpede în ceea ce am vrut să spun. Ca să formulez în clar, omul este singurul animal de pe Pământ care îşi distruge mediul de viaţă, drept pentru care, trebuie să înveţe să facă exact opusul a ceea ce face, adică, din NESUSTENABIL să devină SUSTENABIL.

OK!

Acum că am clarificat cum e cu sustenabilitatea, să vedem cam care sunt caracteristicile NESUSTENABILITĂŢII.

În opinia mea, principala caracteristică este producţia înspăimântătoare de deşeuri, rezultate din activităţile specific umane.

Iată câteva date interesante, potrivit statisticilor Uniunii Europene, la nivelul anului 2012:

  • POPULAŢIA UE: 505,7 milioane locuitori;

  • DEŞEURI PRODUSE: 2.570 milioane tone.

Astfel, un singur individ uman, produce anual 5.082 kilograme de deşeuri, adică, o medie de 423 kilograme de gunoaie în fiecare lună a anului!

La prima serie de experimente cu Dieta Hiper-Hidratată, efectuată în anul 2008, am avut în vedere o observaţie făcută în timpul experimentelor de post cu apă.

Astfel, între anii 1990 – 2004, unul dintre aspectele care m-a izbit în timpul posturilor cu apă şi căruia i-am acordat mai multă atenţie, a fost cantitatea de materii fecale eliminate, care, am observat că scade cu cât postesc mai mult cu apă. Dacă la postul cu apă este logic fenomenul, dat fiind faptul că se suprimă orice tip de aliment solid din alimentaţie, în cazul Dietei Hiper-Hidratate, această suprimare a deşeurilor organice provenite din procesul de digestie, trebuia verificată şi documentată.

Logica mea, a fost extrem de simplă: dacă pot reduce aceste deşeuri (materiile fecale), implicit permit organismului să se odihnească şi să economisească energie.

Spre ruşinea mea, deşi m-a dus mintea până aici, abia în acest an am urmărit mai serios impactul alimentelor asupra felului în care are loc digestia, asupra „digerabilităţii” diferitelor categorii de alimente şi felul în care se modifică atât cantitativ cât şi din punctul de vedere al viscozităţii şi conţinutului de apă, materiile fecale eliminate.

De ce tocmai materiile fecale?

Înainte de orice altceva, pentru că la nivelul meu de celulă a organismului numit „omenire”, treaba mea e să produc un minimum de gunoaie cu maximum de randament al oricărei activităţi. Ori, pe lângă materiile fecale, un om mai produce şi alte gunoaie: urină şi transpiraţie. Bioxidul de carbon putem considera că este un deşeu doar din perspectiva omului, deoarece el este hrană pentru regnul vegetal.

Am luat aşadar în considerare reducerea materiilor fecale eliminate şi am analizat din perspectiva unei uzine, cum şi este de fapt corpul omenesc: o platformă industrială, cu 100 triliarde (1020!) de motoare (celulele din corp), care consumă combustibil şi produc diferite forme de energie, funcţie de nevoile locale sau globale ale platformei, dar şi deşeuri!

Pe lângă aspectul „deşeuri” însă, din punct de vedere biochimic, există cercetări care demonstrează clar ce efecte nocive produce asupra organismului acest tip de deşeu şi stagnarea în colon a materiilor fecale.

Aceste efecte, cuplate cu mâncatul stil „secolul vitezei”, face din individul uman o Entitate din ce în ce mai NESUSTENABILĂ, înainte de orice, DIN INTERIORUL SĂU.

Fără să mă fi gândit la sustenabilitate în 2004 în timpul postului cu apă de 15 zile, mi-am dat seama totuşi că avantajul de a reduce la zero fecalele sau măcar de a reduce masiv cantitatea acestora, ar fi un avantaj colosal pentru organismul meu, pentru că mi-ar permite să folosesc energia consumată cu procesarea secundară a acestor deşeuri, dar mai ales energia consumată de sute de miliarde de celule care sunt nevoite să lucreze pentru a neutraliza efectele toxice ale materiilor fecale aflate în procesul tranzitului intestinal.

În 2004, îmi puneam problema cum aş putea prelungi postul cu apă până dincolo de limitele cunoscute. Primul răspuns, a venit de la Jasmuheen. Din păcate, am rezonat prea puţin cu duritatea metodei propuse şi există prea multe argumente contra acelei metode, inclusiv cazuri de morţi cauzate de aplicarea acesteia. Cât de „corect” sau „greşit” a fost aplicată, este o chestiune de polemică şi filosofie de cafenea în opinia mea şi pot argumenta pe multe pagini asta, dar mă opresc la a spune că fiecare om este diferit, este unic în felul său, deci „corect” şi „greşit” sunt nişte simple concepte lingvistice, strict dependente de fiecare individ în parte. Ori aici, vorbim despre o metodă cu aplicabilitate largă, deci din metodologia propusă de Jasmuheen, lipseşte tocmai carateristica sau poate setul de caracteristici care să îi confere soluţiei acel grad de generalitate, din care să derive şi aplicabilitatea pe scară largă. Altfel, e o soluţie „artizanală” (cum s-a şi dovedit a fi de fapt în practică), cu un grad de aplicabilitate redus la câteva cazuri, de unde şi scepticismul opiniei publice mondiale.

După ce am reflectat îndelung asupra propriilor mele experienţe cu post cu apă şi alte regimuri alimentare dintre anii 1990 – 2006, în 2007, mi-am conturat ideea unui regim alimentar în care singura restricţie efectivă să fie CONŞTIENTIZAREA EFECTELOR FIECĂRUI ALIMENT CONSUMAT.

Dat fiind faptul că efectele cele mai puternice şi cele mai rapide privind detoxifierea le-am constatat la postul cu apă, am căutat o soluţie care să combine efectele postului cu apă cu flexibilitatea necesară adresării unor nevoi particulare, potrivit fiecărui om în parte, funcţie de răspunsul acelui om la regimul alimentar.

Aşa s-a născut ideea de a testa ca mod de alimentaţie, o hrană bazată pe multă apă şi puţine solide.

Dacă în 2008 Dieta Hiper-Hidratată era un fel de redescoperire independentă (aveam să aflu ceva mai târziu asta…) a regimurilor Max Gerson, astăzi, este cu totul altă poveste, pentru simplul motiv că abordarea mea este radical diferită de a lui Max Gerson! Pe mine mă interesează prea puţin slăbitul şi alte asemenea efecte, inclusiv „sănătatea”, pe care eu le consider EFECTE SECUNDARE.

Consider că greutatea ideală şi starea de sănătate, sunt EFECTUL UNEI PROFUNDE CUNOAŞTERI DE SINE ŞI AL UNOR DECIZII CONŞTIENTE, PRIVITOR LA MODUL DE VIAŢĂ ADOPTAT la un moment dat.

Şi, dacă este să vorbim despre cunoaştere de sine (Gnose seafton sau Gnothi seauton) şi limităm cunoaşterea de sine la tubul digestiv şi ce introducem în el, obţinem în fapt ca rezultat, toate aşa-zisele regimuri alimentare „minune”, regimuri alimentare fabricate după tipare mentale EXOTERICE (exterioare), care produc efecte limitate în timp (tocmai datorită acestui motiv!), pe durata respectării lor, fără a conduce în final la ÎNŢELEGEREA CAUZELOR CARE PRODUC UN EFECT OARECARE (îngrăşare, boală, slăbire, însănătoşire, bucurie, tristeţe, mânie, extaz, etc.) şi care este un proces ESOTERIC sau OCULT, de unde şi denumirea OCULTISM adică, DE CUNOAŞTERE INTERIOARĂ!

Revenind acum la cifrele statisticilor oficiale şi la sustenabilitate, eu consider că a rezolva de la exterior la interior problema celor 423 kilograme de deşeuri pe care le produce LUNAR adică: 13,88 kg ZILNIC!!!fiecare locuitor al Unuinii Europene, înseamnă a căuta veşnic acul în carul cu fân, fără vreo speranţă de a îl găsi într-un orizont de timp oarecare, fie el şi unul foarte îndepărtat! Ori eu trăiesc ASTĂZI! Şi dacă astăzi voi fi îngropat în gunoaiele pe care le produc singur şi mă voi amăgi că va veni mâine cineva TU, ai veni? Te întreb pentru că şi TU produci tot 423 kg deşeuri lunar!?! să mă dezgroape de sub ele, aş muri groaznic de penibil!

Ce părere ai despre asta?

Din acest motiv, mi-am propus să ÎMI REZOLV cumva problema deşeurilor pe care le produc, DIN INTERIOR, adică, să produc eu un minimum de deşeuri, MÂNCÂND CONŞTIENT, astfel încât să mă apropii cât de mult voi putea de un randament de 100% al digestiei alimentelor. Restul, mi se par activităţi menite să producă ocupaţii de consumat timpul în mod inutil.

Consider că singurul parametru care poate defini sustenabilitatea mea ca individ, este DEŞEURI ZERO = SUSTENABILITATE 100%.

Fără îndoială, e un obiectiv extrem de ambiţios, dar am făcut paşi serioşi pe această cale deci, voi merge mai departe, cum se zice „Până-n pânzele albe!”

Ce am de pierdut?

Vorba lui Ethan (Sir Anthony Hopkins), din „Instinct”: ILUZIILE.

Şi pentru că te afli pe situl Şcoala ZENLA şi tocmai am vorbit despre tiparele mentale, e important să reţii că, aşa cum am spus, Realitatea Interioară îţi aparţine şi cum arată ea pentru tine, depinde de tiparele mentale pe care le experimentezi ACUM. Aşadar, Maya, ILUZIA existenţei tale, depinde de ce tipare mentale experimentezi, iar tiparele mentale ale omenirii de până astăzi, sunt DEPĂŞITE!

Sunt VECHI, au randamente EXECRABILE şi, între alte efecte, produc zilnic 13,88 kilograme de GUNOAIE, de căciulă!

Am trecut la alimentaţia cu lichide, tocmai pentru a îmi schimba aceste tipare mentale învechite şi neperformante!

Sau, în alţi termeni, am vrut să schimb un set de iluzii care acum mi se par penibile, cu altul ceva mai bun. Ce am obţinut, m-a convins suficient cât să merg mai departe. Cât? Până unde? Vom vedea! O certitudine însă, am: toate sunt Iluzii!

Prin urmare, că mă cramponez de o iluzie sau alta, ce mai contează atât timp cât prin schimbarea lor, pot să-mi fac viaţa un joc agreabil?

De iluziile Vibraţiei Fundamentale Pământ, m-am cramponat cu mici interludii aproape 55 de ani. E vremea schimbării!

Astăzi, sunt în ZIUA 97 cu Dieta Hiper-Hidratată!

Iluziile de care mă cramponez acum, sunt cele ale Vibraţiei Fundamentale APĂ…

Închei precizând că filmul „Instinct”, este o ecranizare superbă, ÎN SPIRIT, a cărţii lui Daniel Quinn, „Ishmael”.

Articol citit de 57 vizitatori

Comments are closed.

« « Dieta Hiper-Hidratată – O strategie alimentară| De ce să te hrăneşti cu lichide? » »