browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Reţetele pentru Dieta Hiper-Hidratată|| Laptele » »

Dieta Hiper-Hidratată – Ustensilele de bază

Posted by on 29, August, 2014

Header Şcoala ZENLA - Reţete pentru Dieta Hiper-Hidratată

 Atunci când vorbim despre prepararea unei reţete culinare oarecare, trebuie să precizăm mai multe detalii.

 

Astfel, ustensilele cu care preparăm un aliment sau altul, sunt o parte componentă a reţetei, pe lângă ingredientele pe care le conţine reţeta.

 

Pentru că vreau să fiu fidel ideii de independenţă faţă de sistem, atât cât este posibil în condiţiile date, am căutat să reduc la minimum numărul ustensilelor necesare.

 

Mai jos, este lista ustensilelor strict necesare abordării sistematice şi cu seriozitate şi dăruire, a Dietei Hiper-Hidratate.

 

Voi publica într-un prim volum mai multe detalii, inclusiv fotografii.

 

 

 1. Cântarul mare. Este vorba despre un cântar care să suporte cântărirea persoanelor. Eu am ales o variantă de cântar ieftină, cu afişaj digital şi precizie de +/ 100 grame. Am ales unul mai ieftin, deoarece ştiam de la ce greutate plec (87 kilograme) şi sarcina maximă suportată (110 kg) se încadra în nevoile noastre. Monica este ceva mai scundă decât mine şi e foarte puţin probabil să ajungă vreodată la 100 kg, deci e OK! 😉 Preţ de cost = 39 lei. Sursa: Magazinele Altex.

 2. Cântarul de bucătărie. Am ales tot o variantă digitală, pentru comoditate. Are o sarcină maximă de 3000 grame şi o toleranţă de -/— 1 gram, adică, suficient pentru nevoile concrete. Este un cântar chinezesc, deci pe la orice magazin cu electrocasnice poate fi găsit. Preţul este de 35 lei. Total costuri investiţie= 74 lei;

 3. Jurnalul şi instrumentele de scris. Am ales un caiet format A4 „studenţesc”, cu rubricatură de matematică. Mă simt mai în largul meu pe caroiajul respectiv şi pot face şi desene, dacă simt nevoia. Jurnalul, este o componentă esenţială a „inventarului” alături de instrumente de scris COLOR. Pentru scris, folosesc LINERE, culorile principale fiind albastru, roşu şi verde. Culorile sunt necesare pentru a evidenţia un pasaj sau altul şi a conferi ergonomie materialelor scrise. Scopul pentru care ţin post, este CONŞTIENTIZAREA TIPARELOR MENTALE şi a EFECTELOR PE CARE LE PRODUC ALIMENTELE ASUPRA FIINŢEI! Aşadar, jurnalul este o componentă critică a Dietei Hiper-Hidratate!!! Fără jurnal, CONŞTIENTIZAREA ESTE EXTREM DE SLABĂ!

 4. Cană mare din plastic. Dat fiind faptul că aici e vorba despre alimentaţie cu lichide, avem nevoie de o cană mare din plastic. Poate fi la fel de bine şi un vas din lut, realizat tradiţional, la roata olarului, dar trebuie să aibă formă adecvată utilizării unui cutter-blender. Capacitatea este de 1250 mililitri, pentru a permite realizarea a 1 litru de hrană lichidă şi a asigura şi volumul necesar amestecării.

 5. Cană din plastic gradată. Am ales două căni gradate, una de 1000 mililitri, cu diviziuni din 100 ml în 100 ml, pentru monitorizarea consumului de apă şi cealaltă, de 500 ml, tot aşa, marcată din 100 în 100 ml, destinată atât consumului de hrană cât şi măsurării unor cantităţi mai mici. Uneori, mai ales la finele zilei, prepar cantitatea la jumătate, pentru a evita rămânerea de pe o zi pe alta. Mâncarea trebuie să fie PROASPĂTĂ, altfel se îmbibă cu tipare mentale din clasa Apana Vayu (Fluxul energetic al descompunerii) şi favorizează procesele de descompunere, de degradare, din organism sau procesele inerţiale.

 6. Cană din plastic cu capac. Capacitatea este de 1000 ml şi o folosesc pentru a stoca hrana preparată, până la consumul total. Cum cantitatea de hrană la o reţetă oscilează între 800 grame şi 1100 grame, este suficientă o cană de 1000 ml. Cana este ovală (eliptică) şi capacul este prevăzut la o extremitate cu o sită „pieptăn”, care poate reţine pulpa grosieră la sucurile de fructe de pildă. La cealaltă extremitate, este o fantă care permite curgerea lină, fără stropi şi deversări bruşte, deci este o „sculă” foarte faină! Cost căni = 35 lei. Total investiţie = 110 lei;

 7. Storcător de citrice. Folosesc un storcător „manual”, din plastic, din cele comune cu protuberanţă conică şi cuvă de colectare a sucului.

 8. Rîşniţă de cafea. Deşi cafeaua e mai puţin vizată, folosesc intensiv râşniţa, pentru a măcina variatele tipuri de semninţe din care fac laptele. Am ales o râşniţă românească, de la Electroargeş, pentru că se găsesc piese de schimb practic la orice magazin de eelectrocasnice şi un eventual service, îl poate asigura orice electrotehnist. Cost = 90 lei. Total investiţie = 200 lei;

 9. Blender. Blenderul ales de mine e unul niţel mai scump, dar are deja 2 ani de exploatare şi este foarte mulţumitor felul în care lucrează. Este un set (kit) Braun, al cărui preţ în 2007 a fost de 220 lei. Are în componenţă următoarele piese (vor putea fi văzute toate în video-urile pe care le voi publica): antrenorul, cu o putere a motorului de 450 W şi două trepte de turaţie; cutter-blender, cu un singur cuţit, similar celui de la râşniţele de cafea; tel (pentru începători, e necesar la prepararea cremelor diverse!); blender, cu capacitatea de 500 ml şi un singur rând de cuţite; cană gradată de 750 ml, pentru utilizarea împreună cu cutter-blenderul;

 10. Storcător de roşii (maşină de tocat + dispozitiv). Îl folosesc atât pentru prepararea sucului de roşii cât şi pentru prepararea sucului din vegetale cu multă celuloză. După tocare, trec pasta respectivă prin storcătorul de roşii şi elimin astfel excesul de celuloză, produs nedigerabil şi care consumă multă energie în procesul digestiei. Se pretează mai ales la extracţia principiilor utile din rădăcinoase, întrucât stoarcerea se face prin presarea pulpei între şnec şi sită. Storcătoarele profesionale, sunt foarte scumpe!

 11. Alte accesorii. Lingurile şi linguriţele pe care le folosesc, SUNT DIN LEMN. Voi explica într-un articol separat, DE CE DIN LEMN! Mai folosesc uneori strecurătoare de diferite dimensiuni (cu diametru de 10 cm şi respectiv 30 cm), funcţie de situaţie, pentru strecurarea celulozei în exces din diferite preparate, mai ales în zona de concentraţii DHH 20 şi peste. Celuloza este balast şi se elimină sub formă de fecale, deci este un efort inutil pentru organism să îl obligăm să proceseze celuloză, indiferent de unde provine! Bineînţeles, mai folosesc şi cuţite, dar în orice bucătărie se găsesc aceste accesorii specifice gătitului, deci sunt ustensile foarte comune.

 

Cu aceste informaţii, cred că te-am înarmat suficient pentru demararea experimentelor!

Desigur, ca şi la reţetele Dietei Hiper-Hidratate, recomandarea mea călduroasă este:

 

 1. Experimentează liber!
 2. Conştientizează orice detaliu şi SCRIE-L în JURNAL!
 3. Fii o Fiinţă creativă!

Acesta este cel de-al treilea articol al maratonului „ZIUA 100 a Dietei Hiper-Hidratate”!

 

 

 

Articol citit de 75 vizitatori

Comments are closed.

« « Reţetele pentru Dieta Hiper-Hidratată| Laptele » »