browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Ce este POSTUL|| Buturugile din calea Autosustenabilităţii » »

Dieta Hiper-Hidratată Ziua 35 — Documentarea

Posted by on 25, June, 2014

Header SZ Dieta DHH

 

Astăzi, mă aflu în ziua 35 a Dietei Hiper-Hidratate.

Voi vorbi acum despre partea de documentare, care, sunt conştient de asta, dacă vreau să pot fi de folos cuiva, este extrem de necesară!

Dintru început, o să-ţi spun că partea de documentare (sau “jurnalizare”, dacă preferi termenul), s-a dovedit un adevărat calvar!

Primele 6 luni când am ţinut #DHH (în 2008), m-am focalizat exclusiv asupra a ceea ce se petrece ÎNĂUNTRUL MEU.

Aşa se face că, prin iulie 2008, după aproximativ 5 luni de #DHH, slăbisem destul de mult încât să atrag atenţia tuturor celor care mă vedeau şi mă cunoşteau.

Deşi observasem şi eu asta (pantalonii şi cureaua!), mi se părea chiar insignifiantă chestia, chiar “mă lăsa rece”.

După ce am început să fiu asaltat cu întrebări, cred că m-am trezit puţin la realitate. Sau măcar la “realitatea comună”, adică, la ceea ce văd alţii în jurul lor, cu privire la mine.

Mi-am făcut aşa o socoteală grosieră şi am descoperit că slăbisem aproape 20 kg. M-am cam speriat puţin şi în ultima lună, am relaxat regimul ca să mai “iau în greutate”, lucru care s-a şi întâmplat, destul de rapid aş zice.

Am început în acea clipă să regret că am neglijat documentarea, dar era deja prea târziu şi încă aveam o mulţime de aspecte de clarificat, care mi se păreau infinit mai interesante şi mai importante decât “scriptologia”. Cu trecerea timpului, am înţeles eu că mi-ar fi fost de ajutor măcar nişte însemnări sumare, dar cum am zis, era deja târziu. Am încercat să reconstitui din memorie, dar un “film” a cinci luni de regim cu variaţii de tot felul, cu zeci de teme de studiu, s-a dovedit practic imposibil de pus “pe hârtie”. Atunci mi-am spus că data viitoare, o să fiu “băiat cuminte”, o să pun mâna pe creion şi hârtie şi o să scriu zilnic, măcar trei vorbe, acolo…

Ei, după cum am povestit în “Dieta Hiper-Hidratată”, ziua aceea a “scriptologiei” a venit odată cu reluarea cercetărilor, în 23 mai 2014.

În ciuda practicii scrisului şi a utilizării calculatoarelor care utilizare te obligă să fii ordonat documentarea, s-a dovedit a fi o provocare mult mai complexă decât mă aşteptam iniţial şi iată, mă văd “pus la pământ” de acest exerciţiu literar.

Prima chestie pe care mi-am propus să o clarific, este evident, chestiunea slăbitului.

De pildă, în “repriza” #DHH de acum, am slăbit “una peste alta”, vreo 7 – 8 kg, adică, o medie lunară de 6,9 kg.

Fără a intra în panică sau fără a fi o chestiune care să mă alarmeze, mi-am pus însă problema cum ar interpreta alţi oameni acest fenomen.

Pentru mine, există deja multe explicaţii, pe care deja le-am verificat de mai multe ori prin experimente specifice şi care mi-au adus confirmarea repetată a unor ipoteze de lucru. Deci, am ajuns din sfera ipotezelor, în sfera (domeniul) faptelor de viaţă!

Cum slăbitul văd că a devenit o modă şi un business ultra-prosper, mă aştept să stârnească interes acest aspect deci, e cazul să reflectez serios la CONSECINŢELE pe care le poate determina în psihismul altor persoane, o slăbire vertiginoasă. Şi asta, pentru că există nişte interese pecuniare la mijloc, nişte afaceri ultra-bănoase, cu tot felul de chimicale “magice”, pe care o dietă care costă între 3,00 lei/zi şi 5,50 lei/zi (cam atât mă costă Dieta Hiper-Hidratată), le-ar cam duce de râpă, iar reputaţia “dietologilor” şi subliniez aici ghilimelele! s-ar cam duce de râpă, cu aceeaşi viteză!

Deci, impactul social

Pe de altă parte, există tot un corp de fapte confirmate de-a lungul a peste 20 de ani de regimuri diverse şi care constă de pildă în fenomenul de DECALCIFIERE.

Şi asta, e o chestie foarte serioasă!

Pentru că DA, toate regimurile alimentare pe care le-am practicat, de la Oshawa la postul cu apă, PRODUC DECALCIFIERE AVANSATĂ!

În aceste condiţii, cum adresez această problemă?

Teoria, e sublimă, dar în contextul DHH, eu vreau soluţii uşor aplicabile de către ORICINE, cu mijloace care pot fi abordate ÎN GOSPODĂRIA PERSONALĂ, fără instrumente şi aparatură, doar cu ceea ce foloseşte o gospodină normală în bucătăria ei!

Deocamdată, singurul remediu pe care l-am găsit şi funcţionează, este SUCUL PROASPĂT DE ORZ.

Aici, vreau să mulţumesc echipei lui Flavian Dumitrescu, oamenilor care au făcut experimente legate de consumul sucului de orz dar şi alte soluţii de detoxifiere combinate şi totodată să ofer feed-back-ul necesar: DA, sucul proaspăt de orz ESTE O SOLUŢIE DE RESTABILIRE A ECHILIBRULUI CALCIU-MAGNEZIU-POTASIU-SODIU!

Aşadar, dincolo de magia slăbitului, există şi riscuri reale, a căror adresare este necesară, ceea ce face documentarea oricărei cercetări de acest tip, extrem de importantă, mai ales când este vorba despre regimuri extinse pe o perioadă nedefinită de timp, cum este cazul Dietei Hiper-Hidratate.

Ca să elimin panica, slăbirea a stopat şi am oscilat în ultimele 15 zile între 77 şi 80 kg, funcţie de dieta (formula) particulară urmată în fiecare zi.

Aşadar, pot să mă şi îngraş “la comandă”, dar asta mi se pare acum secundar! Ceea ce mă interesează este combinaţia de nutrienţi şi reacţiile specifice ale organismului, aşadar atât slăbitul cât şi îngrăşatul, precum şi rata variaţiilor zilnice.

După cum se poate observa, chestiunea documentării, e mai “încâlcită” decât pare la prima vedere.

Mai sunt şi alte aspecte, cum ar fi aspectul şi cantitatea produşilor metabolizării alimentelor, respectiv ce elimină organismul: transpiraţia, urina şi fecalele.

Sunt aspecte esenţiale când vine vorba despre autosustenabilitate şi voi reveni desigur cu alte articole în care voi aborda temele din perspectiva aceasta.

Mă opresc aici şi voi reveni şi cu alte informaţii, legate de derularea acestei forme particulare de post, pe care am numit-o Dieta Hiper-Hidratată.

Articol citit de 64 vizitatori

3 Responses to Dieta Hiper-Hidratată Ziua 35 — Documentarea

 1. Dan

  Bravo, Serbane, f interesant (ca de obicei, de altfel :-). Mi-a placut tare mult aia cu “dietologii”, subscriu si eu, care am citit despre nutritie si alimentatie de vreo 20 de ani si subscriu!! (la ghilimele)

  • banifarabani

   Mulţam, Dane, dar cred că trebuia să aminteşti şi de grupul cu care ai mare succes pe FB! :)
   Sunt cred eu destui oameni acolo care au fost “sfătuiţi de bine” şi au renunţat la “sfătuitori”!
   La mine s-a petrecut mai cu dureri, că mdeh, eram şi eu mai mic şi mai neştiutor la vremea aceea…
   Uneori însă, “Cineva, acolo sus, ne iubeşte”, chiar dacă facem experienţe empirice!
   Oricum, la mine s-a dovedit că e “Cineva acolo, sus”! :)
   În paranteză fiind zis, pe un dietolog ca Valeriu Popa sau Georges Oshawa sau Petre Anca, îl cred, că a scris reţetele mâncărurilor pe care şi le-a preparat el singur, înainte să le recomande cuiva!
   Şi mai sunt încă destui! Maria Treben, Elena Niţă-Ibrian, ca să zic şi nume de fete!
   Şi crede-mă, cele două din urmă, sunt chiar ceva de vis! Nişte Fiinţe chiar deosebite, dintr-o mulţime de puncte de vedere!

« « Ce este POSTUL| Buturugile din calea Autosustenabilităţii » »