browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Dieta Hiper-Hidratată – Concentraţia în solide|| Postul cu apă – Regula jumătăţii » »

Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 62

Posted by on 22, July, 2014

Header SZ Dieta DHH

MULŢUMESC! :) NAMASTE!

Încep prin a vă mulţumi tuturor celor care aţi urmărit “jurnalul” meu privind postul pe care îl ţin (Dieta Hiper-Hidratată). Asta înseamnă că există din ce în ce mai mulţi oameni interesaţi de propria lor sănătate dar mai ales de modul în care alimentele ne influenţează viaţa şi starea de sănătate!

O să spun că în cele peste două luni de când postesc, am slăbit 12 kilograme. Am pornit de la 87 kg şi am ajuns la 74,5 kg în prezent. Voi reveni într-un articol separat la subiectul slăbitului.

Ceea ce este foarte important de reţinut, este faptul că doza zilnică obligatorie de apă “extra” adică apă consumată CA ATARE este de 2 litri (2000 grame).

Pe lângă cei 2 litri de apă, mai consum şi alimente, dar diluate cu apă, aşa cum explicam în articolul referitor la concentraţia în solide.

Per total, cantitatea de apă consumată zilnic, oscilează între 3 litri (3000 grame) şi 7 litri (7000 grame), funcţie de tipul alimentelor consumate.

Mi se pare de asemenea important să precizez aici că, urmare a acestor experimente, am descoperit că există alimente a căror digestie consumă enorm de multă energie, ceea ce pune sub semnul întrebării ROSTUL LOR CA ALIMENTE!

Voi vorbi mai pe larg într-un articol separat despre relaţia alimente – energie – informaţie, pentru că e necesar să intru într-o serie de detalii legate de fiziologia celulei şi aspecte biochimice legate de termodinamica alimentaţiei.

Celula, este un fel de mic motor şi ca orice motor, consumă şi ea carburant şi produce produşi de ardere (catabolism), pe lângă alte produse de care avem noi nevoie (alte forme de energie şi informaţie). Cum în organism sunt circa 100 triliarde de celule (1020 celule!), rezultă că are foarte mare importanţă ce fel de “benzină” (carburant) băgăm în rerzervor!

În acest segment de 62 zile al postului, am făcut o mulţime de experimente şi voi reveni în mai multe articole cu detalii. Ceea ce este foarte important pentru oricine vrea să îşi schimbe viaţa însă, cred că poate fi sintetizat cam aşa:

  • Variaţia greutăţii. Am slăbit circa 12 kilograme, ceea ce înseamnă o medie de 6 kilograme lunar. Aici e mai mult de discutat şi voi reveni în alt articol cu un început de dezbatere. Mi se pare însă cam mult o medie de 6 kg lunar. Am reuşit însă să descopăr cum stabilizez greutatea sau cum pot să mă îngraş “la comandă”, deci mergem înainte! ;). Am făcut cam o săptămână platou la greutatea 79 kg (adică după ce am slăbit 9 kg) şi după ce m-am convins că asta e o problemă minoră, că pot să mă menţin la o greutate oarecare, am decis să trec mai departe.
  • Somnul şi alimentele. Am monitorizat între alţi parametri (de aceea spuneam în articolul privitor la documentare că e mai dificilă decât speram) şi legătura sau altfel spus, INFLUENŢA alimentelor consumate asupra somnului. Astfel, în perioada august 2008, am observat să necesarul de somn a scăzut alarmant de mult şi felul în care dormeam, poate fi caracterizat ca fiind un “somn conştient”. Pentru cei care practică sau au practicat Yoga, o paralelă foarte bună este Yoga Nidra. Astfel, necesarul de somn în perioada 15 iulie 2008 – august 2008, scăzuse undeva la 2 ore zilnic, ceea ce sincer să fiu, m-a alarmat. Ceea ce mi s-a părut atunci neobişnuit, era faptul că potrivit educaţiei, ar fi trebuit să fiu rupt de oboseală. Totuşi, aveam un tonus general excelent, desfăşuram chiar o activitate intensă în legătură cu prima mea carte (Ritmuri Interioare) şi munceam cam 16 ore zilnic. Asta, m-a pus pe gânduri şi am considerat că am nevoie de o perioadă de reflecţie intensă, să revăd o serie de cunoştinţe de biologie, chimie, fizică, biofizică toate prin prisma FIZIOLOGIEI CELULEI şi să reinterpretez observaţiile dintr-o perspectivă diferită. Perspectiva fiziologiei celulei, se impunea categoric! Aşadar, era nevoie să studiez mai multă fiziologie celulară decât ştiam eu de prin liceu. Anul acesta, a venit vremea să o fac şi teoretic şi practic. Acum de pildă, necesarul de somn (cu DHH 2,5%) a scăzut la o medie de 4 ore zilnic. Am început însă să înţeleg ce se întâmplă înăuntrul meu şi “piesele” încep să se lege!
  • Alimentele şi produşii de dezasimilaţie. O altă categorie de informaţii dificil de monitorizat dar extrem de importante, sunt felul în care evoluează produşii de dezasimilaţie transpiraţia, urina şi fecalele deoarece este vorba despre o perioadă de detoxifiere a organismului şi analiza lor organoleptică, oferă informaţii suficiente privind ce anume se elimină funcţie de un regim alimentar sau altul, dar şi cât anume din hrană, ajunge “la tomberonul de gunoi”. Şi aici, sunt convins că puţini se întreabă DE CE TREBUIE SĂ PRODUCEM DEŞEURI? Sustenabilitate, între altele, înseamnă procesare 100%! Ideal ar fi 0% fecale, 0% urină şi 0% transpiraţie. Sigur, e mult de discutat, mai ales privitor la transpiraţie, dar discuţia s-ar abate către un domeniu vast (a trăi cu lumină) şi momentan vreau să rămân în cadrul acestui rezumat al experienţei celor 62 de zile cu Dieta Hiper-Hidratată.

 

Iată deci cam cu ce m-am ocupat în aceste două luni şi o să închei articolul cu o remarcă extrem de importantă, privitoare la corelaţia dintre alimentaţie şi sustenabilitate, respectiv autosustenabilitate:

A fi sustenabil, înseamnă înainte de orice, a aduce la parametrii ideali de funcţionare organismul propriu. Abia de la acest punct încolo, putem vorbi despre o societate sustenabilă şi respectiv autosustenabilă.

O experienţă individuală în care un om poate demonstra că îşi reduce realmente la strictul necesar dependenţa de mediu, ESTE SUSTENABIL!!

Şi când spun “strictul necesar”, mă refer la NEVOILE REALE DE CREŞTERE ŞI DEZVOLTARE, pe toate planurile!

Cum discuţia pe tema “nevoi reale” este practic interminabilă, mă opresc aici.

Ce ştim de fapt despre NEVOILE REALE şi nevoile circumstanţiale?

Cred că “Revoluţia Interioară” despre care vorbeşte Osho, începe de la CUM MÂNCĂM!

 

Articol citit de 68 vizitatori

Comments are closed.

« « Dieta Hiper-Hidratată – Concentraţia în solide| Postul cu apă – Regula jumătăţii » »