browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Postul: Metoda contrastelor – Accesibilitate pentru toţi|| Ce sunt dimensiunile şi saltul în conştiinţă? » »

Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 70

Posted by on 30, July, 2014

Header SZ Dieta DHH

Bine te-am găsit!

Da, iată, am ajuns şi în cea de-a şaptezecea zi de post, cu Dieta Hiper-Hidratată!

Fără îndoială, te întrebi şi tu ca şi toţi cei care urmăresc acest pseudo-jurnal, PÂNĂ CÂND?

Sunt convins că numărul întrebărilor este mult mai mare, dar voi căuta să răspund mai curând prin prisma obiectivelor şi a rezultatelor, pentru că pe moment, ieşirea din post este ceva incert. În principiu, voi împinge lucrurile cât de departe e posibil!

În 2008, am reuşit să trăiesc timp de şase luni, deci deocamdată, pot spune că “sunt la început”, potrivit proverbului chinezesc “Atunci când ai făcut 9 paşi din 10, poţi considera că ai ajuns la jumătatea drumului!

Cum mă simt?

Pe ansamblu, mă simt foarte bine!

Cu greutatea, cred că am reuşit să mă stabilizez la o medie de 4,79 kg lunar sau, circa 150 grame zilnic. Oscilaţiile diurne, variază între 500 şi 3000 grame, funcţie de felul în care îmi conduc meniul zilnic.

Privitor la simptomele fizice şi psihice, pot spune că am trecut cam prin toate simptomele tipice proceselor de detoxifiere. Mai mult, am reuşit să clarific o nelămurire din 2008 şi anume, mirosul de acetonă din urină. Între timp am făcut ceva mai multă documentare pe partea de cercetare ştiinţifică legată de postul cu apă şi ultimele rezultate de laborator, certifică prezenţa acetonei (CH3-CO-CH3) în urină, deci mirosul specific, este normal să apară după o vreme şi el este indiciul translaţiei către metabolismul cetonic şi complexul de procese cunoscut ca “Cetoză” sau “ketosis”, în engleză.

Ceea ce mi s-a părut împortant de reţinut este faptul că tranziţia către o stare mai bună şi metabolismul cetonic s-au făcut mai lent (relativ, având în vedere totuşi durata postului…) şi cu mai puţine episoade acute. Deci, SE POATE şi mai “fără dureri!”

Din această perspectivă, pot spune că am atins unul din obiectivele de bază şi anume, modificarea tipului de matabolism, care din perspectiva sustenabilităţii, are implicaţii extrem de profunde şi importante.

Voi reveni însă cu articole dedicate temei metabolismului celular şi a implicaţiilor socio-economice, din perspectiva sustenabilităţii.

În continuare, voi spune că am acordat atenţie mult mai mare şi m-am focalizat asupra a patru aspecte de bază, în această etapă a “încălzirii”:

  1. Evoluţia greutăţii în timp. Plafoanele, intervalele la care apar în mod natural şi variaţia diurnă a greutăţii, modalităţi de frânare a slăbirii excesive şi aspecte legate de digestia pe timpul nopţii;
  2. Documentarea. Un studiu comparativ al diferitelor regimuri unilaterale, este exclus să poată fi făcut fără un jurnal zilnic, în care să notezi minimal ce ai mâncat, cum ai dormit, cât ai slăbit sau cât te-ai îngrăşat. Sunt parametri biofizici şi biochimici care dau informaţii asupra a ceea ce se petrece înăuntru şi a face corelaţii “pe moment”, este foarte dificil. Cu jurnalul în faţă, pot construi o imagine de ansamblu mai cuprinzătoare, aşa încât, am început să îmi notez zilnic ce mănânc, cum evoluează greutatea şi la ce oră m-am cântărit, cantitatea de apă, concentraţia medie în solide, cât anume am dormit şi între ce ore, cum mă simt în general după un fel de mâncare sau altul şi cred că începând de astăzi, voi introduce o complicaţie în jurnal, dar care îmi va oferi o imagine complexă asupra evoluţiei psiho-fizice, care substituie mult mai bine analizele de laborator: voi monitoriza radiestezic FEP (Formula Energetică Personală). Asta îmi va permite să fac corelaţii între alimentaţie, energie şi informaţie, precum şi modul în care sunt influenţate aceste procese de conversie-transfer, atât intern cât şi schimburile cu mediul din proximitate şi în general, cu mediul de viaţă.
  3. Familiarizarea cu dimensiunile 4D – 5D – 6D. E mult de discutat cu privire la dimensiuni şi a trăi într-o altă dimensiune decât 3D. Principial, am conceput #DHH pentru a studia “cu încetinitorul” diferenţele dintre trăirea 3D şi trăirile specifice 4D, 5D şi 6D. Revelaţia diferenţei dintre modul în care percep eu lumea şi modul în care o percep majoritatea, am avut-o în preajma sărbătorilor de iarnă anul trecut (decembrie 2013), în concediul petrecut alături de Monica, în Grecia. Atunci mi-am dat seama că o Fiinţă care e obişnuită să se raporteze la un sistem de referinţă cu 3 vectori, va vedea lumea foarte diferit faţă de felul în care vede cineva pentru care sistemul de referinţă are 6 vectori. De aici, o mulţime de neînţelegeri, erori de comunicare şi multe altele.
  4. Corelaţia între procesele interne şi externe. Chestiunea sustenabilităţii, trebuie privită de la interior la exterior. Astfel, atât timp cât toată economia omenirii se bazează pe consumul de alimente SOLIDE, e puţin probabil că vom vedea vreo schimbare notabilă în societate. Pentru a vedea această schimbare, e nevoie de o schimbare serioasă la nivelul proceselor INTERNE, la nivel de individ. Dieta Hiper-Hidratată, este ACEASTĂ SCHIMBARE! Trecerea de la un mod de alimentare cu hrană predominant solidă la unul cu hrană predominant lichidă şi în perspectivă, hrana să fie energia radiantă (a trăi cu lumină), determină mutaţii profunde în toată economia şi desigur, în modul în care interacţionează individul cu mediul de viaţă. Implicaţiile sunt profunde şi înseamnă mutaţii spectaculoase în toată economia mondială, înseamnă practic O ALTĂ LUME! Ca să dau un exemplu simplu, doar tranziţia de la alimentaţia glucidică la alimentaţia cetonică, presupune schimbări formidabile la nivelul întregii societăţi umane, începând de la viaţa interioară a individului şi continuând cu economia mondială, exprimată prin tehnologie, comerţ, ştiinţe, arte, cercetarea şi dezvoltarea, relaţiile sociale, raporturile socio-economice de muncă etc.

 

Închei aici acest articol şi îmi exprim speranţa că ţi-am oferit un nou orizont şi un câmp de investigaţie în care opţiunile disponibile se conturează mult mai uşor şi sunt mult mai numeroase, atât la nivel individual cât şi la nivel de societate.

 

 

Articol citit de 55 vizitatori

Comments are closed.

« « Postul: Metoda contrastelor – Accesibilitate pentru toţi| Ce sunt dimensiunile şi saltul în conştiinţă? » »