browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Dieta Hiper-Hidratată – Jurnalul|| Video Dieta Hiper-Hidratată – Partea a doua » »

Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 80

Posted by on 9, August, 2014

Header SZ Dieta DHH

Bine te-am re-găsit!

Iată că am ajuns într-o nouă etapă a postului meu şi vin să împărtăşesc cu tine din aventurile mele în lumea cunoaşterii!

Încep prin a îţi spune că mă simt foarte bine şi că, mai ales în ultimele zile, am crescut severitatea postului, prin reducerea de conţinut solid din mesele zilnice, la 1%. Asta înseamnă DHH 1: 1% solide pe 100 grame de apă sau, pentru a fi mai explicit, 10 grame la litrul de apă, la doi litri, 20 grame, etc.

Practic, astăzi este cea de-a cincea zi de când postesc doar cu lichide de suport, consumând circa 10 grame de „solide” la litrul de apă am explicat în articolul dedicat ce înseamnă concentraţia în solide.

Concret, în cadrul unei zile, consum practic o masă cu adaos de suport şi în rest, apă.

Cantitatea medie de apă pe care o consum zilnic este de 2700 grame, din care, o masă de 1000 grame, conţine 10 grame, maximum 25 grame de solide ceea ce înseamnă practic pe ansamblul zilei, o concentraţie în solide de 25/2700 = 0,92%.

În ultimele două zile însă, am consumat doar suc de portocale diluat în apă de izvor, în medie cam 100 grame suc de portocale şi în medie 2500 grame de apă, deci în total, 2600 grame lichide.

Dat fiind faptul că la sucul de portocale sau alt fruct/legumă e dificil de evaluat conţinutul în solide, fiind practic un lichid, putem aprecia că avem o concentraţie medie de 5% la 100 grame de suc, ceea ce înseamnă în final, 5/2595 = 0,19% concentraţie în solide.

Desigur, poate te întrebi cum este posibil aşa ceva, după 80 de zile.

Aici e inovaţia cu care vine Dieta Hiper-Hidratată!

Atunci când am conceput acest regim alimentar, mi-am pus problema de a prelungi cât mai mult efectele postului cu apă, fără însă a mă izbi de fenomenele secundare care apar la postul cu apă pe durate prelungite ale postului.

Ce am avut în vedere?

Există o ramură a medicinei, numită homeopatie. Principiul de bază al acesteia, este efectul placebo la nivel celular.

Acesta este principiul pe care l-am pus în practică, atunci când am conceput Dieta Hiper-Hidratată.

Am pornit de la premisa că dacă reuşesc să stimulez organismul să îşi producă cele necesare dându-i modelele după care să se orienteze (efectul placebo), pot să trăiesc o perioadă îndelungată doar consumând lichide.

Dacă la începutul experimentului, în februarie 2008, aceasta era doar o ipoteză de lucru bazată pe cercetările altora şi reinterpretarea acestor informaţii, astăzi, bazându-mă pe experienţa acumulată, pot spune că este posibil.

Faptul că pentru mine acest lucru este clar însă, trebuie demonstrat în practică. Cum eu sunt adeptul principiului potrivit căruia eu sunt primul care trebuie să demonstreze o idee sau posibilitatea de a pune în practrică o idee, am trecut la PRACTICĂ!

Dacă la finele lunii iulie şi începutul lunii august am folosit o concentraţie de 2,5% şi am văzut că e posibil să îmi stabilizez greutatea folosind ca factor regulator o masă la circa 3 zile cu vegetale şi ceva cereale, cu o concentraţie în solide de 30% (varză de pildă) şi asta mă conduce la o creştere în greutate, am concluzionat că organismul meu s-a obişnuit cu acest conţinut de alimente solide şi, fiind obişnuit cu această concentraţie, la depăşirea acesteia (media concentraţiei pe cele trei zile este practic 10%!!), va acţiona după tiparele mentale anterioare şi va începe să stocheze energie!

În egală măsură însă, va începe să acţioneze şi după noile tipare mentale: hrana zilnică constă în maximum 100 grame solide!

Astfel, la un consum mediu de 100 grame de solide pe zi, am reuşit după 75 de zile de post după metoda Dieta Hiper-Hidratată să îmi reprogramez organismul să funcţioneze cu mult mai puţină hrană solidă decât un om obişnuit!

Concret, am reuşit ca schimbând de 7 ori programele celulelor sanguine să le fac să memoreze un proces: scăderea constantă a aportului de solide.

Mai mult ca sigur, organismul meu pe ansamblu a memorat în fapt gradientul de reducere a hranei, care e un parametru mult mai uşor de urmărit, mai relevant. Amintesc aici că „gradient” înseamnă variaţia unui parametru în unitatea de timp.

Dacă la început variaţia în greutate a fost drastică şi a fost direct proporţională cu viteza cu care am redus cantitatea de solide, aşa cum se poate vedea din tabelele publicate în „Secretele slăbitului inteligent”, cam din cea de-a 60-a zi de post, reducerea greutăţii a început să fie mai moderată.

Semnificaţia acestui fenomen de „frânare” naturală a slăbirii, este simplă!

Organismul a căutat acele soluţii de care dispune, pentru a compensa noul regim de viaţă.

Pe de altă parte, având în vedere cantitatea redusă de solide consumată, am declanşat procesul de detoxifiere lent, gradat, oferind astfel organismului noi resurse.

Ca să dau un singur exemplu, amintesc faptul că am redus cantitatea de fecale şi am scaun la aproximativ 6 zile şi asta, doar dacă consum o masă cu solide, peste concentraţia 25%.

Scaunul (eliminarea fecalelor) apare imediat după consumarea alimentului (în cazul meu varză şi sărăţele, adică făinoase), la un interval de maximum 6 ore.

Astfel, degrevând o parte foarte importantă din sistemul digestiv al organismului (stomacul, intestinele şi adiacent pancreasul, vezica biliară şi ficatul precum şi în anume măsură splina şi rinichii), am permis organismului să se reconfigureze, să îşi dirijeze priorităţile către alte tipuri de procese interne, fără să mai iau în calcul economia de energie care se realizează!

Desigur, e mult de discutat aici, dar am căutat să punctez aspectele esenţiale ale acestui stadiu al postului, numit DHH 1 şi de ce anume este posibil ceea ce fac eu acum.

Fără îndoială, impactul asupra organismului este la nivelul întregului organism. Am exemplificat aici doar cu organele interne direct influenţate de scăderea concentraţiei în solide şi tubul digestiv fiind direct vizat aici, l-am luat ca exemplu de bază.

Oricine înţelege că organismul este un tot unitar, îşi poate da seama că influenţa acestui nou regim de viaţă, este asupra întregului organism!

Ce obiectiv de bază am?

Evident, modificarea registrului frecvenţelor de vibraţie şi stabilizarea frecvenţei medii de vibraţie la un nivel vibratoriu mult mai înalt decât cel specific alimentelor solide.

Dar despre Dieta Hiper-Hidratată şi frecvenţa medie de vibraţie, voi vorbi în alte articole.

Îmi exprim speranţa că dacă ai citit cu atenţie, ai înţeles cât de multe beneficii poţi să aduci economiei interne a organismului tău cu Dieta Hiper-Hidratată, dar mai cu seamă STĂRII TALE DE SĂNĂTATE!

 

Articol citit de 64 vizitatori

Comments are closed.

« « Dieta Hiper-Hidratată – Jurnalul| Video Dieta Hiper-Hidratată – Partea a doua » »