browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Video Dieta Hiper-Hidratată – Partea a doua|| Alimentaţia şi informaţia » »

Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 82

Posted by on 11, August, 2014

Header SZ Dieta DHH

Îmi propusesem să public un alt articol care era pregătit deja de acum trei zile, “Alimentaţia şi informaţia”, dar există o serie de fenomene pe care le observ cu mai multă atenţie şi aplicare încă din 2003 şi care mi-au ridicat mai multe semne de întrebare cu privire la opiniile oficiale ale nutriţioniştilor.

Este vorba despre autotrofie şi “a trăi cu lumină”.

Pentru că modul în care am abordat eu postul cu apă în mod intuitiv este diferit de ceea ce am discutat cu cei care au postit cu apă şi de asemenea de ceea ce am citit publicat pe internet, în special la Cyris informaţii cu valoare excepţională! am simţit nevoia să aduc în discuţie o perspectivă nouă atât asupra postului cu apă, cât şi asupra abordării oricărei forme de post mai sever: Oshawa 10, Boli Grele 1 (Valeriu Popa şi Petre Anca) şi respectiv Dieta Hiper-Hidratată, variantele DHH 1 până la DHH 5.

Profit de ocazie acum, pentru a le mulţumi tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea blogului “Postul negruşi în mod particular lui Flavian Dumitrescu (Armonia Brassovia) pentru efortul susţinut de a furniza informaţii la obiect, din practică, privitor la tot ce înseamnă regimuri alimentare de detoxifiere şi, în mod particular, postul cu apă, pe care eu îl consider un instrument de cercetare excepţional de valoros şi un medicament absolut miraculos!

Astfel, din ceea ce am discutat cu cei care postesc cu apă ca variantă de post ortodox, am constatat că tiparul mental de bază este “Ispăşirea păcatelor”.

Dat fiind faptul că eu am opinii foarte diferite faţă de dogma creştină (indiferent de “aroma” creştinismului, fie el ortodox, catolic, creştini după evanghelie, etc.) privind conceptul “păcat” şi condiţia mea de “păcătos iremediabil”, mă abţin de la orice alte comentarii.

În esenţă, eu consider că abordarea postului cu tiparul mental “Ispăşirea păcatelor”, conduce la un singur rezultat şi anume, acutizarea extremismelor religioase şi instalarea fanatismelor de tot felul. Demonstraţia afirmaţiei, o găsim pretutindeni, dacă avem spirit de observaţie şi discernământ antrenat. Ea se găseşte inclusiv în Ramayana, în care se specifică clar că “demonii au postit îndelung pentru a îşi amplifica puterile”.

Celălalt tipar mental mai frecvent întâlnit după precedentul, este “Postul este un medicament”. Din păcate, tiparul mental “Postul este un medicament”, este strâns asociat cu tot ceea ce înseamnă boală şi medicină alopată, deci şi aici, am rezerve serioase privind corectitudinea abordării, la nivel mental.

Mai există şi alte tipare mentale, dar acestea sunt cele mai frecvent întâlnite.

Tiparul meu mental, este “Postul este un instrument de autocunoaştere”.

Spre deosebire de alte tipare mentale, acesta permite punerea în mişcare a altor tipare mentale, independente de apartenenţa religioasă, dar fără a exclude o preferinţă religioasă, aspect care mi se pare esenţial.

Se poate observa că principalul tipar mental secundar antrenat, este neutralitate şi echilibru.”

În fine, să trec la observaţiile de ordin practic.

Încă din copilărie, am avut tendinţa de a privi la soare. Acum, am destulă experienţă să îmi explic de ce anume, dar în vremea aceea, era o curiozitate care mi-a adus multe apostrofări de la familie. Punerile la punct au culminat cu momentul când, în clasa I-a, a trebuit să port ochelari de vedere.

După circa un an am renunţat la ochelari (s-a redresat deficienţa) dar am rămas cu o lecţie: fără publicitate inutilă.

Astfel că, micile mele curiozităţi legate de privitul în soare, se produceau în timpul escapadelor mele la munte sau când mergeam la mare.

Această etapă a “curiozităţii inexplicabile”, a durat mulţi ani şi am reuşit să privesc discul solar cam 1 minut, de-a lungul anilor.

Bineînţeles, a fost nevoie de foarte mulţi ani să pot face vreo conexiune oarecare, dar mintea mea s-a agăţat de ideea “Ce grozav ar fi dacă aş putea trăi mâncând soare!”. La vremea adolescenţei, am pus asta pe seama constrângerii de a consuma carne şi derivate, care îmi provocase multe neplăceri. Apoi, m-am învăţat şi cu carnea şi a început să devină ciudată nevoia asta…

Mi-am dat seama că trebuie să fie altceva la mijloc, dar… conştientizarea, a trenat. Lipsa acută a informaţiilor în România, poate că a fost un factor care a frânat într-o oarecare măsură procesul de conştientizare.

Din 2007 însă, nevoia de a privi în soare a crescut. Am avut însă dificultăţi destul de mari în a face corelaţii între cauză şi efect. Oricum, îmi plăcea ideea de a privi în Soare.

În Grecia (2009 – 2013), am făcut multe experimente cu asta şi am reuşit să încep să fac o serie de corelaţii şi să conştientizez la ce nivele absorb energia radiantă. În această perioadă, cred că s-a cristalizat convingerea că este posibilă trecerea de la hrana solidă la hrănirea cu energie radiantă (autotrofie sau inedia) şi am înţeles că totul se rezumă la tiparele mentale utilizate (sau: modul de gândire, paradigme, forme-gând).

În fine, de când am început să postesc, după primele 30 de zile, am remarcat din nou nevoia crescută de a “ieşi afară”. Pe moment, am pus asta pe seama nevoii de a fi în natură şi la aer (să zicem că a fost scepticism de tehnician). Nevoia de a absorbi energie radiantă, creşte (inversă proporţionalitate) cu scăderea cantităţii de alimente solide.

Astfel, unul din detaliile pe care le-am ignorat în articolele de până acum, ar fi faptul că între alte alimente, am folosit şi energie radiantă, preluată privind la discul solar.

Dacă în etapa în care am urmărit o detoxifiere mai puţin violentă (DHH 10 – DHH 20), am ignorat aspectul legat de energia radiantă, el s-a impus de la sine în momentul când am trecut de la DHH 10 la DHH 5 şi la formele mai severe de post cu lichide, respectiv DHH 2,5 şi DHH 1.

Cum în ultimele 6 zile am practicat DHH 1, nevoia de expunere la soare a crescut şi chiar am ţinut să conştientizez cât mai mult din fenomen.

Ce este nou în felul în care abordez eu postul cu apă?

În primul rând, am pornit de la ideea că este un instrument care, pe lângă detoxifiere şi alte avantaje materiale, îmi oferă INFORMAŢII DESPRE MINE, ca microunivers.

Deci, obiectivele mele legate de postul cu apă în varianta aceasta pe care am numit-o “Dieta Hiper-Hidratată”, sunt foarte diferite de “detoxifiere”, “slăbit”, “îngrăşat” şi alte obiective legate strict de planul fizic.

Ceea ce mă interesează pe mine sunt TIPARELE MENTALE ŞI MODUL LOR DE FUNCŢIONARE.

Eu consider că aceasta este abordarea corectă a postului, indiferent care ar fi forma de post practicată: lacto-ovo-vegetarian, vegetarian, vegan (vegetarianism fără foc), Oshawa, Boli Grele 1, Max Gerson, Doru Laza, Sebastian Kneipp, etc. Singurul post asupra căruia am informaţii prea puţine de la practicanţi serioşi pentru a mă putea pronunţa, este postul isihast, care, potrivit cunoştinţelor mele, are o abordare complexă şi este privit cred eu oarecum similar modului în care privesc eu postul, cel puţin în ceea ce priveşte tradiţia isihastă, reflectată în opera Maestrului Gheorghe Ghelasie. De altfel, aşa cum am înţeles, Gheorghe Ghelasie se consideră ucenicul lui Daniil Sihastrul, care este poate unul dintre cei mai cunoscuţi Maeştri isihaşti din România.

Câteva idei legate de autotrofie

Ştiu că tematica este explozivă şi că există extrem de multe controverse.

În opinia mea, a folosi în timpul postului cu apă energia radiantă, este soluţia prelungirii postului cu apă, pe durata întregii vieţi.

În acest sens, mi-a furnizat argumente clare Leonard, care a postit de câteva ori 100 zile şi care menţionează în treacăt “o greşeală” făcută şi pe care o prezintă discret: utilizarea unui tipar mental greşit. Explicaţia furnizată, este “lipsa susţinerii energetice”. Aici, cred că este vorba de tiparul mental “cineva trebuie să mă susţină”, unde “cineva” trebuie să fie neapărat cineva din exterior (îngeri, dumnezeu, etc.).

Întrucât eu am convingerea fermă că “Ce este Înăuntru este şi Înafară” (unul din principiile fundamentale ale Alchimiei şi Hermetismului), de aici derivă şi convingerea că un tipar mental adecvat, rezolvă şi problema susţinerii energetice.

Recomand cu această ocazie, dialogul dintre Flavian Dumitrescu şi Leonard, din comentariile la “Organele corpului în timpul postului cu apă”.

În fine, mă opresc aici şi menţionez că mi s-a părut foarte important să precizez cele de mai sus, mai ales în contextul unei înţelegeri depline a modificării frecvenţei medii de vibraţie şi a articolelor viitoare. Frecvenţa medie de vibraţie, este ceea ce modifică orice formă de post iar investigaţiile mele, ţin seama tocmai de acest parametru.

Articol citit de 84 vizitatori

Comments are closed.

« « Video Dieta Hiper-Hidratată – Partea a doua| Alimentaţia şi informaţia » »