browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Postul cu apă şi cum am început (2)|| Postul cu apă şi cum am început (3) » »

Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 90

Posted by on 19, August, 2014

Header SZ Dieta DHH

 Bine te-am găsit!

Astăzi, este o mică sărbătoare pentru mine şi te anunţ cu bucurie că, sunt în cea de-a 90-a zi cu Dieta Hiper-Hidratată!

Ziua 90”, are pentru mine o semnificaţie specială, deoarece această zi, este ultima zi a strategiei pe care am numit-o „Planul de 90 de zile”, strategie pe care o aplic de mai mulţi ani (cred că de prin anul 2006) şi care vizează îndeplinirea unor obiective mai importante, într-un interval de timp de 90 zile.

Astfel, aceste 90 de zile care se încheie astăzi cu #DHH, înseamnă îndeplinirea obiectivelor propuse.

Obiectivul principal, a fost să trăiesc cu lichide, timp de 90 de zile.

Cu alte cuvinte, să testez cum mă împac cu trecerea de la hrana solidă la hrana lichidă (în Engleză: liquidarianism).

Spre deosebire de cei care postesc cu apă şi care în marea lor majoritate şi-au propus obiective modeste şi pe termen foarte scurt, după cum vezi, eu am obiective de cu totul altă natură decât „detoxifiere”, care este în cazul meu un obiectiv secundar, o etapă intermediară şi o consecinţă a schimbării alimentaţiei în drumul pe care mi-am propus să îl parcurg.

Înainte de toate, obiectivele mele, după cum se vede, se întind pe perioade mari de timp şi ţintesc mult mai sus decât cei care postesc cu apă, în mod obişnuit, în scopuri terapeutice.

Aşa cum am spus deja într-o serie de articole anterioare, toate regimurile (dietele) pe care le cunosc, au anumite inconveniente şi te duc până la un punct.

Alt obiectiv important în această primă etapă, a fost să identific în ce constau inconvenientele de fapt, pentru că una e să identifici simptomele (manifestarea exterioară, exoterică) şi alta e să identifici CAUZELE PROFUNDE (aspectele ESOTERICE)!

Marea majoritate a celor care postesc cu apă, abandonează înainte de termenul propus şi asta, deoarece postesc copiind tipare mentale EXTERIOARE (imitaţie).

Ceea ce m-a interesat pe mine a fost să elucidez cauza pentru care cei mai mulţi care postesc „se reped în mâncare”, fenomen arhi-cunoscut şi de mine şi de foarte mulţi alţii, mai ales cei care urmează aşa-numitele „regimuri de slăbire”. Cunosc destule cazuri de oameni care au ţinut de repetate ori regimuri şi au dat într-adevăr multe kilograme jos, dar le-au pus la loc după încetarea regimului. Cei mai mulţi, concluzionează că regimul ar fi ineficient, iar eu am concluzionat că eroarea trebuie să fie în altă parte şi voiam neapărat să aflu unde. Şi, chiar am aflat! E vorba despre tiparele mentale cu care operează mintea noastră şi cu care suntem învăţaţi de către societate să operăm.

Este foarte mult de spus despre tiparele mentale şi mă opresc aici întrucât ies din cadrul subiectului pe care mi l-am propus. Voi reveni însă pe larg în articolele următoare.

Reţete. În fine, alt obiectiv secundar a fost să scriu „pe hârtie” o serie de reţete pe care le-am folosit. E singura modalitate care mă poate ajuta atât să merg mai departe ce reţetă —> cât timp şi ce efecte — pe calea pe care mi-am propus, dar şi să pot împărtăşi cunoştinţele şi experienţa cu cei interesaţi să îşi rezolve o nevoie sau alta.

Evaluările biometrice. Deşi strategia mea se bazează pe folosirea la maximum a resurselor interne şi evitarea la maximum a tehnologiei, o modalitate de urmărire a unor parametri cunoscuţi (cantitate de solide consumate, apă, cât am dormit, cum a evoluat greutatea, fecalele, urina, mirosuri particulare ale transpiraţiei şi urinei) este strict necesară şi ea are rolul pe de o parte de a crea o bază de date cu informaţii, pe de alta, crearea mecanismelor conştiente de interpretare a semnalelor emise de organism, funcţie de tipul de interacţiune efectuat CONŞTIENT.

Îngrăşatul şi slăbitul. Aşa cum s-a putut vedea, urmărirea greutăţii, mi-a permis să trasez un grafic şi să public materialul privind slăbitul inteligent, foarte căutat şi citit de către cititori. Aşadar, stilul meu mai organizat, îşi are importanţa lui, dar şi costurile lui… Am vorbit despre asta, în DHH – Jurnalul şi respectiv, Documentarea. E un efort suplimentar făcut zilnic şi care consumă destul de mult TIMP. Astfel, pot documenta mai bine evoluţia funcţie de tipul de dietă adoptat, de structura alimentaţiei şi alte detalii importante pentru cine urmăreşte o schimbare a modului de viaţă către unul echilibrat, sănătos şi, pe cât posibil, SUSTENABIL!

Sustenabilitate şi autosustenabilitate. Evident, tot printre obiectivele secundare importante se situează şi clarificarea condiţiilor în care un om poate deveni sustenabil. În vreme ce alţii caută soluţii de cosmetizare a lumii în care trăim (motoare cu apă, motoare cu hidrogen), pe mine mă interesează să elimin DIN INTERIORUL MEU, acele procese energetice care consumă energie şi produc multe deşeuri, ceea ce la un om se traduce prin fecale, urină şi transpiraţie urât mirositoare.

Pentru transpiraţia urât mirositoare, societatea de consum a găsit soluţia mascării cu dezodorizante. Asta, se numeşte camuflarea adevărului cu o minciună frumoasă sau atractivă pentru simţurile comune! Pentru urină şi fecale, soluţia se numeşte „water closet”, cunoscutul WC, toaleta cu apă. Altă soluţie NESUSTENABILĂ, care crează mai multe probleme decât rezolvă!

Pe mine mă interesează să elimin CAUZA datorită căreia trasnspiraţia miroase urât, nicidecum să înlătur mirosul neplăcut, care este UN EFECT FINAL! Mă interesează să elimin cauza care conduce la eliminarea de materii fecale, nicidecum să inventez toalete ecologice!

Da, sunt conştient că ţintesc mult mai sus şi că viziunea mea depăşeşte viziunea majorităţii îndrăzneţilor, dar fiecare cu menirea lui şi eu am convingerea, ŞTIU că se poate!

Problema mea este CUM nicidecum „dacă”.

Aceste 90 de zile, alături de primele 180 zile din 2008, sunt dovada clară pentru mine că SE POATE!

Ştiu că mai am enorm de mult de muncit, dar aşa cum am reuşit să adun 210 zile de experimente, voi continua să adun. Cât timp mai am la dispoziţie, e o altă poveste.

Ceea ce ştiu eu, este faptul că am ajuns deja în ziua 90 cu succes, că mă simt bine şi că am făcut compromisurile minime faţă de obiectivele stabilite şi că, cel puţin într-o primă etapă, mi-am atins toate obiectivele importante stabilite!

Mai mult decât atât, sunt mult mai bine pregătit din toate punctele de vedere, pentru următoarele 90 de zile de hrănire cu lichide.

Închei cu remarca faptului că, cine visează la inedia (bretharianism, a trăi doar cu aer şi alte forme de hrană), are acum o CALE DESCHISĂ şi are la cine apela în cazul în care simte nevoia de a schimba informaţie şi experienţă.

Fără îndoială, până la inedia mai e cale lungă, dar eu mă aflu pe această cale, am făcut nişte paşi şi i-am făcut cu succes!

Ca o concluzie finală privind sustenabilitatea, singura soluţie pe care eu o consider altceva decât cosmetizări inutile, este INEDIA.

Doar acel om care trăieşte în acest mod numit INEDIA, poate spune că este integrat în mediu şi SUSTENABIL.

Restul, sunt etape intermediare pentru trecerea de la nesustenabil la sustenabil.

Hrănirea cu lichide, din perspectiva sustenabilităţii, este o etapă esenţială şi ar aduce în lume schimbări spectaculoase, în absolut toate domeniile vieţii: social, ştiinţific şi în fine, cultural.

Articol citit de 62 vizitatori

Comments are closed.

« « Postul cu apă şi cum am început (2)| Postul cu apă şi cum am început (3) » »