browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Autosustenabilitatea carul şi boii|| Alimentaţia inteligentă – POSTUL » »

Dieta Hiper-Hidratată – Ziua a 30-a

Posted by on 20, June, 2014

Header SZ Dieta DHH

Astăzi, mă aflu în cea de-a 30-a zi a Dietei Hiper-Hidratate.

Scriu pentru cei care sunt interesaţi de un regim alimentar foarte flexibil, dar în primul rând pentru mine, ca exerciţiu de terapie prin scris şi conştientizare şi mi-am propus să trec în revistă rezultatele obţinute în cele 30 de zile care s-au scurs de când am început să mănânc “mai altfel”.

În primul rând, voi preciza faptul că ceea ce în 2008, când am conceput acest regim alimentar, era doar ipoteză de lucru – intuiţie – presupunere, acum s-a dovedit a fi o realitate.

Parte din ceea ce am descoperit în 2008, este chiar de natură să îngrijoreze pe orice om care se respectă pe el însuşi şi îşi doreşte să aibă o viaţă cu adevărat ECHILIBRATĂ.

Pentru că este foarte mult de scris, voi reda aici doar o sinteză pe puncte, care să ofere informaţii concentrate celor interesaţi de situaţia generală a felului în care ne hrănim şi ceea ce am descoperit şi verificat deja de-a lungul ultimilor 6 ani.

 1. Cantitatea de mâncare pe care o consumăm, este exagerat de mare, comparativ cu NEVOILE REALE ALE ORGANISMULUI. Este poate cea mai îngrijorătoare descoperire!
 2. Cantitatea de apă pe care o consumăm, este total insuficientă, obiceiurile gastronomice curente, fiind de-a dreptul TOXICE!
 3. Organismele noastre sunt epuizate datorită suprasolicitării fără noimă a aparatului digestiv, a sistemului circulator şi limfatic.
 4. Sistemul imunitar este extrem de slăbit, ca urmare a suprasolicitărilor (= ABUZURILOR) gastronomice la care ne supunem sistematic organismul. Aparatul uro-genital, este de mult depăşit şi funcţionează doar parţial, ca un sistem aflat în stare de avarie.
 5. Consumul minim de hrană NECESAR lunar, se cifrează undeva la 2,5% din ceea ce consumăm în mod obişnuit! Cu alte cuvinte, dacă ştim cum să ne hrănim, ajung circa 2 kg (DA, două kilograme!) de alimente pentru o lună!
 6. Cantitatea de hrană şi structura alimentaţiei variază cu efortul fizic necesar a fi depus (cât lucru mecanic şi mai precis biomecanic trebuie să producă musculatura?), cu accentul deplasat către lichide energetice, între care sucul de lămâie cu miere şi dulciurile de casă, constând în gemuri, dulceţuri şi siropuri concentrate, reprezintă tot ceea ce este necesar pentru susţinerea energetică a eforturilor fizice.
 7. Consumul de carne, uzează rapid organismul, constituie balast care trebuie eliminat cu consumuri uriaşe de energie şi induce creşterea necesarului de somn cu peste 100% şi o stare de continuă oboseală, care pare a fi cronică.
 8. Reducerea cu 80% – 90% – 95% a cantităţii de alimente solide ingerate, conduce la eliminarea masivă de toxine din organism, amplifică memoria, creşte tonusul general, rezistenţa la oboseală, reduce necesarul de somn gradat, până la circa 2 – 4 ore pe noapte.
 9. Capacitatea de a depune efort fizic creşte cu peste 100% în mai puţin de 15 zile de la practicarea unei diete cu concentraţie relativă în solide situată între 2,5 şi 30%. Când am spus concentraţie relativă, m-am referit la masa alimentelor consumate, care include şi apă, într-o proporţie oarecare, apă pe care am neglijat-o, considerând alimentele “solide”, cu excepţia fructelor proaspete, suculente, unde am aplicat o corecţie de 50% (deşi e în realitate, mai mult de 50%).
 10. Materiile fecale eliminate, scad la o frecvenţă de o evacuare la două-trei zile, fără a crea probleme.
 11. Urina, devine incoloră şi inodoră, spre deosebire de cea specifică unei alimentaţii uzuale, omnivore.
 12. Starea generală de bine şi buna dispoziţie, se amplifică, fără vreo cauză aparentă. Râsul şi voia bună, par să fie nişte efecte “bizare”. O discuţie detaliată însă, poate clartifica cu argumente destul de simple care este cauza modificării atitudinii interioare.
 13. Costul general al unei diete cu concentraţie medie în solide de 15%, este de maximum 250 lei lunar de persoană.
 14. Costul unei diete de detoxifiere avansată (concentraţie medie 4%), este de circa 100 lei lunar.
 15. Am slăbit în acest interval de timp 7 kg, din care circa 5 kg, reprezintă APĂ REŢINUTĂ ÎN ŢESUTURI.
 16. Există fenomene secundare care pot apare şi aici, fac precizarea că am evitat CU INTENŢIE să încurajez pe oricine să facă acest gen de experimente “independente”. Mai mult, am păstrat discreţia asupra reţetelor pe care le folosesc, tocmai pentru a împiedica pe “entuziaşti” să facă prostii care pot să coste uneori extrem de scump, inclusiv viaţa!

 

O să precizez că fac astfel de experimente începând cu anul 1985, anul în care am fost diagnosticat cu o boală degenerativă (reumatism poliarticular infecţios, degenerativ).

Deşi la acea vreme eram mai curând disperat şi deprimat, cu timpul m-am orientat din ce în ce mai clar către studiul regimurilor alimentare.

Întâlnirea cu Yoga (1970 şi sistematic din 1991), cu Isihasmul (Ghelasie Gheorghe, 1991) şi poate în cea mai mare măsură cu Profesorul Valeriu Popa (1993) şi mai târziu cu continuatorul muncii sale, Profesorul Petre Anca (2000), au constituit etape importante în procesul înţelegerii a ceea ce înseamnă regimurile alimentare de tip unilateral, “POST” cum mai sunt ele numite.

Un alt moment cheie, l-a constituit întâlnirea cu opera marelui cercetător dr. Masaru Emoto şi studiile sale privind apa, la finele anului 2008 şi respectiv în februarie 2009, când am reuşit să obţin primele volume ale cercetătorului şi să pătrund în fascinanta lume a apei.

Mă opresc aici pe moment cu observaţiile generale, dar voi reveni cu detalii, mai ales pe întrebările care îmi vor fi transmise.

 

Articol citit de 55 vizitatori

Comments are closed.

« « Autosustenabilitatea carul şi boii| Alimentaţia inteligentă – POSTUL » »