browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Construcţii din lemn – Porţile|| Arta de a fi bogat » »

Din darurile naturii: Ridichea neagră

Posted by on 2, May, 2017

Se întâmplă. Ţi se întâmplă. Oricui i se poate întâmpla. Sunt unele momente când, o veste te dă peste cap, să simţi că-ţi “fuge pământul de sub picioare”. Ca astrolog ştiam că anul în curs este un an în care sănătatea fizică se cam clatină… Şi încă multe altele. Ei bine, ceva din aceste “multe altele” a determinat senzaţia menţionată la început. Momentele trăite au fost scurte, totuşi au avut un cost şi o semnificaţie conştientizată ceva mai târziu: clătinarea propriului sistem umunitar. La nici 24 de ore după primirea veştii, au început primele simptome: dureri de cap cumplite (), strănuturi (), tuse (), nas “plângăcios” (). De pe lista simptomelor unei răceli obişnuite, au lipsit creşterea temperaturii şi răguşeala.

Fiind genul de om care evită tratamentele cu medicamente de ani de zile, mi-am zis că trece de la sine, după cum se spune: “o răceală tratată trece în şapte zile, iar una tratată într-o săptămână”. :) “Răceala” () a trecut, întradevăr după o săptămână. Netratată. După altă săptămână însă, a revenit! Mai puternică, de parcă perioada de repaos îi priise! Aşa că… Ceva trebuia să fac! Pe lângă toate acestea, se “molipsise” de la mine şi cel de lângă mine. :(
Ceva chiar trebuia să fac. Pentru că de data aceasta, eram “doi în aceeaşi barcă”. Atunci Şerban a sugerat să apelăm la un remediu vechi, remediu pe care l-a folosit el însuşi de multe ori atunci când a avut probleme similare. Remediul se numeşte “suc de ridiche neagră”.

Se prepară simplu şi constă într-o “porţie” pe zi, o porţie însemnând o ridiche pe zi. Numărul de zile necesare pentru un astfel de tratament? Depinde de la om la om! După prima tură, deja am simţit efectele, iar după cinci zile au dispărut de tot.

Cum se prepară sucul de ridiche neagră? Se curăţă o ridiche (sau două, depinde de dimensiune), se dă prin răzătoarea mică şi se amestecă bine cu miere. Se stoarce amestecul şi se ia câte o linguriţă din sucul rezultat de câteva ori pe zi. Este valabil maxim 24 de ore, căci după o zi amestecul începe să se închidă la culoare şi să emane un miros urât. E ca şi cum ar aduna din atmosferă toată “negativitatea”…

DSCN2028

Remediul este simplu de făcut, cu costuri financiare mici şi este natural. Şi fără efecte secundare din câte am observat. În caz de treceţi prin experienţe similare, îl puteţi folosi cu încredere pentru că dă rezultate excelente!

Cu drag,

Monica Stănescu

Din “Marele dicţionar al bolilor şi afecţiunilor” (Cauzele subtile ale bolilor) de Jacques Martel.

() Dureri de cap pe partea stângă: problemă legată de relaţia mea cu aspectul feminin (indirect, de relaţia cu mama, soţia sau fiica).

() Strănut: la nivel subconştient, nevoia de a ieşi dintr-o anumită situaţie, de a mă elibera.

() Tuse: situaţie sufocantă, revoltă la nivel subtil, nevoia de eliberare a unor emoţii şi/sau de respingere a unei situaţii ori a unei persoane.

() Nas “plângăcios”: ataşament faţă de ceva sau cineva; diferenţă dintre ceea ce simt şi ce manifest.

() Răceli: gânduri confuze; slăbire interioară şi exterioară; închistare; dorinţă de izolare.

Articol citit de 37 vizitatori

Comments are closed.

« « Construcţii din lemn – Porţile| Arta de a fi bogat » »