browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Indiferenţă vs neutralitate. Arta de a alege|| Cursuri Vibraţia Numerelor – Numerograma simplificată » »

Doi formatori şi un Manager Proiect pentru Şcoala ZENLA

Posted by on 7, September, 2016

Curs Formator - Manager Proiect, Training România

 

Bine te-am regăsit!

A trecut multă vreme de când am publicat ultimul articol, ştiu asta.

Lucrul la Şcoala ZENLA însă, a continuat şi, sub o anumită presiune, trebuie să recunosc!

Am simţit pe de altă parte, nevoia să mă distanţez de Şcoala ZENLA, pentru a putea să îmi formez o altă imagine de ansamblu asupra a ceea ce este visul meu de acum 9 ani…

Pentru că DA, Şcoala ZENLA, a fost un vis foarte vechi, pe care l-am hrănit toată viaţa şi care a început să devină realitate, acum 9 ani, când am scris prima versiune a cărţii „Ritmuri Interioare”.

Cartea Ritmuri Interioare însă, a fost doar primul pas dintr-un lung şir de paşi care aveau să urmeze şi care vor fi în continuare urmaţi de mulţi alţi paşi…

Am mers din proiect în proiect, am avut realizări mari dar şi eşecuri (sau poate aşa le-am perceput eu…) pe măsură.

În fine, începând din 2014, Şcoala ZENLA a căpătat o altă consistenţă, odată cu cumpărarea a ceea ce noi am numit Casa Măgura – Teleorman.

Dacă până acum activitatea s-a derulat online, începând din anul 2014, deja ne-am înscris pe alte coordonate de dezvoltare, apropiindu-ne de ceea ce ne este foarte drag: sustenabilitate, Natură, oameni, integrarea omului în mediul de viaţă şi transmiterea experienţei de viaţă.

La finele anului 2014 şi începutul lui 2015, deja devenise din ce în ce mai clar că trebuie să ne mişcăm într-o anumită direcţie.

Atunci când am scris „Ce drum să alegi în viaţă?”, am abordat o parte din problematica cu care ne confruntam. Eram conştient că folosesc o serie de instrumente, că ele sunt coordonate de intuiţia mea, dar a formula în cadrul unui curs o frază de genul „Folosiţi-vă intuiţia pentru a corela informaţiile de la acest curs cu viaţa”, sună mai mult a slogan politic, a discurs demagogic decât a curs de dezvoltare personală.

Deşi ştiu că fraza de mai sus este 1000% adevărată şi chiar mult mai mult, practica mi-a demonstrat că funcţionează doar în extrem de puţine cazuri. Şi trebuie să recunosc, Monica a avut un rol crucial în conştientizarea acestui adevăr simplu: am nevoie de alte instrumente de comunicare, ca să pot să ajut când mi se cere asta.

Planul de a participa la cursuri de perfecţionare profesională, a fost demarat încă în 2013, când Monica s-a înscris la Şcoala Fidelia şi a urmat cursurile de Astrologie şi Numerologie.

Totuşi, eram perfect conştient că aceste două direcţii, sunt ca două unelte într-o trusă cu sute de alte unelte.

Eram conştient că va trebui să găsim şi alte instrumente şi să le adăugăm zestrei existente, altfel, ştiam cu certitudine că Şcoala ZENLA, ar fi fost o copie uşor modificată a învăţământului clasic, de tip „Profesor dixit!” („Profesorul a zis!”)

Anul 2015, a fost anul experimentelor în grădină, al unor eşecuri care ne-au durut şi al unor bilanţuri cu rezultate şocante. Despre unele, am vorbit aici. Despre altele, o vom face exclusiv la cursurile pe care le vom derula în cadrul Şcoala ZENLA.

La finele anului 2015, era clar că trebuie să găsim căi mai scurte, mai eficiente, pentru a ajunge în punctul în care să putem derula activităţile la nivelul şi în condiţiile dorite de noi.

Aşa am început activtatea de cercetare-documentare cu privire la cursuri de dezvoltare personală, în primă instanţă.

Totuşi, multe dintre cursurile care sunt disponibile pe piaţă, suferă de două lipsuri majore:

(A) Influenţa excesivă a gândirii americane, care, deja ştiu foarte mulţi, este absolut inutilizabilă în România. Sunt destui antreprenori de succes care au venit din USA şi cu know-how şi cu bani şi cu experienţă şi au înregistrat eşecuri umilitoare… Evit să dau nume, dar uitaţi-vă pe siturile mari de dezvoltare personală şi veţi găsi articole cu poveşti care dor şi pe cititori…

(B) Influenţa excesivă a stilului scolastic românesc, în care „practică” se numeşte a te muta dintr-un amfiteatru într-un laborator, în care citeşti dintr-un îndrumar poveşti spuse de un profesor, care a învăţat într-un amfiteatru, din care s-a mutat într-un laborator, în care a citit poveşti dintr-un îndrumar scris de…[loop]!

Mai sunt şi multe alte tipare rigide care se propagă din generaţie în generaţie prin fluxul învăţământului clasic…

NOI VREM ALTCEVA!

Aşa, din căutare în căutare, am ajuns la cursuri cum ar fi „Consilier Dezvoltare Personală”, „Consilier Orientare în Carieră”, „Formator”, „Manager de Proiect”, „Public speaking” şi încă multe, multe altele!

Oferta pentru cursuri de „Formator” de pildă, este destul de bogată, dar eu vorbisem îndelung cu Monica şi noi voiam „ceva anume” pentru Şcoala ZENLA, indescriptibil în cuvinte puţine, altfel decât prin formula „să rezoneze cu noi”!!

Din hăţişul de oferte, îmi atrăsese atenţia un sit web simpluţ. Am vorbit pe larg pe blogul meu în ultimele luni despre pasiunea mea pentru Linux ca mediu de lucru dar şi ca familie de sisteme de operare. În acestă familie există o distribuţie, cea mai veche de altfel, dar care are reputaţia de a fi „spartană”.

Situl Training România, mi s-a părut intuiţia mi-a spus asta!! că este echivalentul Slackware Linux în materie de cursuri.

Poate că ţie ţi se pare fără sens comparaţia, dar în lumea sistemelor de operare, când spui „Slackware Linux” e ca şi cum ai spune „treabă nemţească”, „calitate germană”, „punctual ca un neamţ”.

Ştiu, totul era doar aşa, ceva… ca un abur, care s-ar fi putut spulbera la cea mai vagă adiere de vânt.

Era un risc de asumat, aşa încât mi-am făcut un calcul evreiesc (dacă tot am zis de nemţi…): în cel mai rău caz, ne alegem cu diplomele de calificare şi cade greul pe spinarea noastră să învăţăm!

Cum pe partea de învăţătură, practica a demonstrat că ne înţelegem şi reuşim când lucrăm împreună, am considerat că evaluarea riscurilor a dat o soluţie acoperitoare, aşa încât, în aprilie 2016 şi ştim că s-a văzut asta aici pe blog, am cam absentat!! am făcut primul pas pe o cale lungă şi grea, dar care o pot spune astăzi, aduce satisfacţii destul de multe încât să ai motive să mergi mai departe.

DESPRE TRAINING ROMÂNIA

Trainerul Daniel Mocanu – curs Formatori – Preparatori formatori.

Curs Formator cu Daniel Mocanu - Training România

Te-aş minţi dacă ţi-aş spune că m-am dus la Training România (În cadrul Athena – CEPECOM) sărind într-un picior. De-a lungul vieţii am făcut asta de prea multe ori şi mi-am luat cu vârf şi îndesat porţia de lecţii usturătoare la capitolul „Ca Ieremia, cu oiştea-n gard!”.

Aşa încât, mi-am propus în ziua aia de întâi aprilie, cunoscută de români din neam în neam ca ziua farselor, să mă duc fără aşteptări, fără idei şi doar cu un scop precis: să FIU (de la verbul A FI – FIINŢARE) LA CURS. Punct.

Mi-am propus să observ şi, în limita coerenţei dintre sistemul meu de valori şi cel care se va contura în atmosfera cursului, să particip, după puterea şi priceperea mea.

Şi atmosfera s-a construit de aşa manieră, încât până la finalul cursului, ştiam că alegerea mea fusese corectă, că găsisem un om, Daniel Mocanu, cu care puteam comunica şi că descoperisem nişte oameni alături de care, am împărtăşit idei, gânduri şi o parte din îngrijorările tuturor.

Am învăţat din nou cum să privesc procesul de transfer de cunoaştere, dintr-o cu totul altă perspectivă decât cea cu care fusesem obişnuit.

Despre acest curs însă şi despre încă un curs, dedicat dezvoltării personale, vreau să vorbesc într-un articol separat.

Trainerul Gabriela Mocanu – curs Manager de proiect.

Curs Manager Proiect cu Gabriela Mocanu - Training România.

Din nou la şcoală! Alături de colegii mei de la Manager de proiect şi de trainerul nostru, Gabriela Mocanu, senior trainer, Training România

Am povestit la vremea respectivă despre casa şi grădina noastră, despre unele dificultăţi cu care ne confruntăm şi despre visele noastre în legătură cu grădinăritul ecologic şi experimente de grădinărit, construcţii ecologice şi alte asemenea idei şi convingeri.

Toate acestea pot fi sintetizate sub conceptul „Proiecte”.

Conceperea unui proiect, evaluarea lui, urmărirea lui, aplicarea corecţiilor, sunt toate componente ale unei activităţi care, deşi în România este nouă, în lume deja constituie o profesie respectată şi foarte căutată: Project Manager.

După cursul „Formator”, care asigură transmiterea (livrarea) experienţei şi a cunoştinţelor într-un cadru adecvat nevoilor studenţilor, planificasem acest curs, care ştiam că îmi va restructura o serie de informaţii dobândite prin liceu şi prin facultate, dar rămase fără vreo utilitate clară, din lipsa unor conexiuni clare cu realitatea înconjurătoare.

Cursul „Formator” s-a desfăşurat (din fericire pentru mine şi poate şi pentru alţii!) într-o sală alăturată şi astfel, am mai prins fragmente de discuţii între colegii de la cursul de alături…

Deja în mintea mea se contura cu o claritate din ce în ce mai mare utilitatea cursului: reorganizarea Şcolii ZENLA, conceperea cursurilor ca parte a unei strategii de dezvoltare, abordarea situaţiilor dificile ca proiecte şi soluţionarea lor prin metodele testate ca fiind funcţionale, proiectele legate de amenajarea casei Măgura, a grădinii, a sistemului hidro: alimentarea cu apă, recuperarea apelor meteorice, reciclarea apelor uzate, asigurarea irigării grădinii şi serelor. Deja un capitol mare, cu multe aspecte dificil de rezolvat „din cap” şi „pe loc”.

Toate acestea se potriveau cu ceea ce aflasem în etapa de cercetare-documentare despre profesia de Manager de proiect.

Aşa încât, mi-am planificat să fac cursul şi m-am înscris. Cursul s-a derulat între zilele vineri, 02 şi duminică 04 septembrie.

Am avut atât bucuria de a mă întâlni cu unii dintre foştii mei colegi sau dintre colegii lui Monica, dar şi cu colegi „noi”.

Cursul a fost chiar dincolo de ce puteam spera şi de aceea, vreau să vorbesc ceva mai mult într-un articol separat, dedicat subiectului.

CONCLUZII

Am participat amândoi, Monica şi eu la cursul de formatori, respectiv preparatori-formatori, susţinut de Daniel Mocanu – Senior Trainer în cadrul Training România.

Am ajuns la concluzia că este un curs care este necesar oricui şi că a venit într-un moment dificil, în care noi înşine voiam ceva deosebit pentru noi şi pentru Şcoala ZENLA.

Experienţa cursului CBPN, derulat online în perioada 2010 – 2013, ne-a condus la concluzia că se poate, dar am depistat un număr mare de carenţe, atât în procesul de asimilare a cunoştinţelor livrate cât şi ale procesului de livrare în sine. Am descoperit însă şi multe carenţe educaţionale, atât la noi, ca organizatori ai cursului cât şi la studenţii noştri. Au fost şi multe dificultăţi pe care le-am întâmpinat privitor la nevoile speciale ale fiecăruia dintre participanţi şi de aici, s-a impus necesitatea stringentă de a elabora o metodologie de concepere şi livrare a cursurilor la un nivel mult mai individualizat.

Dată fiind complexitatea problemelor identificate, numărul mare, am înţeles că trebuie totul regândit.

Conţinutul cursului ne-a adus multe aprecieri, dar fiind conceput ca o sinteză între educaţia antreprenorială şi dezvoltarea personală, se impuneau măsuri de completare a propriei noastre educaţii cu cursuri care să ne permită restructurarea conceptelor de bază, completarea golurilor privind serviciile speciale solicitate de studenţi cât şi metode şi mijloace de cuantificare (măsurare) a anumitor parametri mai puţin obişnuiţi (talent, vocaţie, aptitudini, disponibilitate specifică pentru o activitate precisă).

Dacă partea de structurare-restructurare şi livrare a cursurilor o acoperă cursul „Formator”, partea de proiectare şi analiză, o acoperă cursul Manager de proiect.

Putem spune acum că pornim la drum cu alte resurse, cu altă pregătire şi cu alt orizont de încredere în reuşită.

Deşi evaluarea rezultatelor cursului CBPN – „Cum să faci bani pe net” ne-a încadrat în categoria succeselor remarcabile cu o rată a succesului de 1:400 faţă de media mondială care este de 1:1000, noi am considerat că resursele spirituale ale Românilor şi ale României, ne permit mult mai mult şi cu rezultate mult mai bune pe toate planurile.

Acum, avem cel puţin o bază de pornire solidă pentru visele şi speranţele noastre legate de reluarea cursurilor.

Despre cursuri însă, vom vorbi la momentul potrivit.

AVANPREMIERĂ:

 1. Curs Vibraţia Numerelor 01. Iniţiere în numerologie. Numerograma simplificată. Cum să-ţi realizezi numerograma.

 2. Curs Vibraţia Numerelor 02. Numerograma standard. Noţiuni mai detaliate privind numerograma şi întocmirea unei numerograme mai amănunţite.

 3. Curs Vibraţia Numerelor 03. Numerograma extinsă. Noţiuni speciale privind modul de interacţiune al vibraţiilor, cazuri şi situaţii speciale în numerologie.

 4. Curs Vibraţia Numerelor 04. Numerograma personalizată. Interpretarea contextuală a modului în care interacţionează vibraţiile în cazul unei persoane. Corelaţii între mediul în care s-a născut, mediul în care se află, influenţa vibraţiilor personale şi anumite etape din viaţă, între scopul în viaţă pentru care suntem cel mai bine înzestraţi, tipare mentale preluate de la părinţi şi rude şi alte aspecte similare.

Închei aici şi vom reveni cu amănunte atunci când cursurile vor fi pregătite pentru lansare.

Amintesc acum că, vor beneficia de oferte speciale în primul rând abonaţii noştri.

Orientativ, putem spune doar că preţul unui curs este de 150 lei şi se desfăşoară în Bucureşti.

La curs, în familie. Monica şi Şerban Stănescu.

Articol citit de 131 vizitatori

2 Responses to Doi formatori şi un Manager Proiect pentru Şcoala ZENLA

 1. Cristina

  Bună ziua. M-ar interesa sa mi transmiteți daca in acest an se va mai realiza un curs de formator.Multumesc frumos!

  • Şerban Stănescu

   Bun găsit, Cristina!
   Dacă ţi-e jenă să apelezi direct la site, stai liniştită!
   Daniel este un om cu totul deosebit, deci urmăreşte de pe http://www.training-romania.com în meniul “Cursuri” Formator şi în coloana din dreapta pe pagina cursului, completează datele. Daniel te va contacta şi poţi să îl întrebi liniştită orice crezi că ai nevoie. Dacă îl prinzi pe chat, ai ocazia să îl întrebi direct.
   Dacă ţi se pare greu, spune-i că eu ţi-am recomandat cursul.
   Principial, din ce am remarcat eu, la cel mult 2 săptămâni este un curs nou, inclusiv la Manager de proiect.
   Din aprilie până prin iulie, au fost săptămânal chiar.
   Înscrie-te deci şi totul va fi foarte OK.
   Mie cursul mi-a plăcut enorm, mă ajută în primul rând pe mine, ca om, în viaţă şi pe lângă “formator”, vei vedea că mai sunt încă multe altele pe care le vei putea obţine, dacă mergi serios pe calea asta.
   Îţi urez mult succes şi poate ne şi întâlnim la curs! :)
   Ştiu sigur că pe 16-09-2016 este o serie.

« « Indiferenţă vs neutralitate. Arta de a alege| Cursuri Vibraţia Numerelor – Numerograma simplificată » »