browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Împreună în Familia Spirituală|| Vindecări » »

Familia de Lumină

Posted by on 3, March, 2015

"Us", "Noi"

 

 Bună, bine te-am găsit!

Am citit azi ceva foarte corect: noi, oamenii, putem accepta suferinţa dacă îi dăm un sens.

Dar altceva voiam să spun… Am citit despre familia de lumină, sau familia spirituală (e posibil să confund termenii) ca fiind compusă din membri care au cumva aceeasi Sursă, sau aceeasi “rasă extraterestră” şi sunt la fel…

Cred însă că, deşi nucleul unei familii poate fi format dintr-un cuplu foarte rezonant din punctul acesta de vedere, scopul unei familii este de a crea legături cu cât mai multe Surse şi cât mai multe structuri, tocmai prin rezonanţă, ÎN REZONANŢĂ. În rezonanţa care radiază din Centru…

Ca să explic mai clar: tu Şerban şi Monica, aţi creat nucleul unei familii spirituale. Prin rezonanaţă, atrageţi Fiinţe care rezonează fie cu tine fie cu ea, sau cu ambii în măsură egală. Dacă legătura voastră este suficient de profundă, fuziunea (incluziunea, integrarea, absorbţia) noilor veniţi în familie este foarte uşoară, indiferent cu cine rezonează ei.

Adică se renunţă la respectarea tiparului familiei clasice, familia structurată pe competiţie, pe furtul de energie gen ”pe cine iubeşti mai mult?”, ”uite ce face fi-tu”, ”eu sunt mai bun decât mami”, ”seamănă cu tacsu de mă scoate din sărite” ş.a. în care orice nou venit simte cumva că este pus să aleagă de ce parte a baricadei se află, sau şi mai trist, simte că este respins de către noua familie.

Cel mai evident caz de ne-primire, de respingere într-o familie, este în cazul familiilor clasice a fiinţei cu care “odrasla” alege să facă un nou cuplu.

Sunt foarte rare cazurile în care ginerele sau nora sunt într-adevăr primiţi ca nişte fii în familie, cu bucuria creşterii familiei, cu bucuria creaţiei.

De obicei, în funcţie de nivelul de educaţie şi bun simţ al membrilor familiei, noul venit percepe mai fătiş sau mai mascat, într-un grad mai mic sau mai mare forţa de respingere :) .

Ce se întelege însă anormal, disonant, DIZARMONIC, este că aceasta este consecinţa nearmonizării a lipsei de armonie deci!! dintre cei care formează nucleul acelei familii şi incapacitatea lor de a creşte suficient Iubirea, Energia Coeziunii, “Cuvântul Care Zideşte”

şi de a-şi creşte valorile cât să poată fi înmulţită şi înmulţită şi înmulţită FAMILIA.

De obicei, se alcătuieşte, mai făţiş sau mai voalat, mai “pe ascuns” (!!), un “juriu” exigent din rubedenii “consiliul de familie” care să-l evalueze mercantil şi să concluzioneze asupra aspectelor necorespunzatoare ale noului venit e prea mare; e prea mic; e prea sărac; e fără maşină; e fără diplomă; de ce e fără casă; este lipsit de maniere, îi lipseşte, îi lipseşte şi-i lipseşte… DE CE l-o fi ales pe ăsta?

La nivel structural, la nivel de matrice fundamentală, de tipare mentale fundamentale familia clasică, mie mi se pare structurată foarte echilibrat, exact aşa cum ne-o arată şi natura şi toate scrierile ancestrale cu valoare.

Refuz să cred că un nucleu familial structurat din mai mult de doi membri femeie + bărbat – complemente, adică, omul cu 3 neveste, femeia cu 2 bărbaţi mie-mi sună a DEZechilibru şi oriunde în natură m-am uitat, mi-a fost practic imposibil să văd o astfel de manifestare coerentă, adică, una capabilă să susţină o dezvoltare armonioasă şi firească a unei familii.

Acum eu când vorbesc de “noi membri ai unei familii”, mă refer la orice fiinţă care rezonează autentic cu una dintre fiinţele care deja fac parte din familia respectivă, pentru că, automat când din Centru radiază valorile corecte, fuziunea (incluziunea, integrarea, absorbţia) este foarte uşor de realizat.

Adică, în loc să se uite strâmb din perspectiva competitivităţii la noul venit, toată lumea o să înteleagă că distracţia e mai mare şi jocul mai frumos, cu cât sunt mai mulţi jucători care îşi ocupă locurile de drept!

Dacă vorbim de diferenţieri şi excluderi pe cine ştie ce criterii de sex, rasă terestră şi extraterestră, culoare, preferinţe religioase ş.a., e clar că vorbim despre altceva decât spiritualitate şi în niciun caz despre familie spirituală! Poate, cel mult, despre o asociere în diverse scopuri.

Acum nucleul central care radiază într-o familie spirituală, este clar că trebuie să şi aibă nişte valori autentice, acceptări şi înţelegeri cât mai profunde ale existenţei TOATE ÎN MANIFESTARE.

La asta mă refeream de altfel şi în “Împreună”:

Îmi plac cuplurile care radiază bucuria de a fi împreună şi o coboară în materie.

Coborârea în Materie, este coborâre, doar când începe “de sus”, “Precum în Cer, aşa şi pe Pământ”, e destul de natural de altfel, “a coborî”, presupune ceva care se deplasează “de Sus în Jos” de la Centru, de la Sursă, din Iubire, din Coeziune, “din Suflet”, cum spunem din bătrâni! Indiferent cum i-am spune, important este să înţelegem că de acolo începe totul şi începe prin dăruire! Altfel, dacă undeva, ceva, o bucăţică pe acest traseu al Coborârii din Iubire, al Coborârii din Lumină lipseşte, este rupere din Întreg…

Aşa se naşte furtul de energie, aşa se generează “crizele” de tot felul, aşa se nasc tiparele mentale patologice ale separării, ale înstrăinării.

Sigur, există destule forme de asociere. Asociere pro sau… asociere contra, de obicei.

Dar noi aici vorbim despre altceva! Vorbim despre FAMILIE, despre FAMILIA ADEVĂRATĂ, familia fără limite. Asocierea, exact prin asta diferă de o familie adevărată: îi punem limite (cât mai) precise; încheiem contracte, angajamente…

Dar dacă vorbim foarte tranşant despre familie şi DA, FAMILIE, ASTA ÎNSEAMNĂ, CREAŢIE şi CREAŢIA înseamnă FAMILIE!!, o spun toate scrierile spirituale de pretutindeni! deci, dacă e să vorbim despre familie “în alb şi negru”, eu prefer ”gâlceava îngerilor” în locul “armoniei depline” a diavolilor…

Voi mai reveni asupra temei, pentru că o SIMT foarte importantă!

Cu drag, Almira

NOTĂ: Acest articol a fost scris de către Almira. Publicarea aparţine administratorului. Imaginea este pusă la dispoziţie tot de către Almira

 

 

Articol citit de 85 vizitatori

Comments are closed.

« « Împreună în Familia Spirituală| Vindecări » »