browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Sirop de roşii (tomate)|| De ce slăbim în post (1) » »

Formele de post şi semnificaţiile lor profunde, ascunse, oculte

Posted by on 31, August, 2014

Header Şcoala ZENLA - Alimentaţia-Inteligentă

 Astăzi, îmi propusesem să îţi vorbesc despre un fenomen foarte comun marii majorităţi a dietelor (diferitele forme de post), dar mai cu seamă Dieta Hiper-Hidratată, Boli Grele 1, Max Gerson, postul cu apă şi postul negru: SLĂBITUL.

Ca să pot aborda această temă, SLĂBITUL, era nevoie să fac o comparaţie între feluritele diete alimentare şi să pun în evidenţă ceea ce este esenţial în cadrul acestora şi anume, TIPARELE MENTALE CU CARE OPEREAZĂ, astfel încât să poţi înţelege CARE SUNT CAUZELE REALE ALE SLĂBITULUI.

Scriind, mi-am dat seama că am depăşit cu mult cadrul temei, astfel încât am decis să fac o prezentare SEPARATĂ a acestor regimuri, DIN PERSPECTIVA CÂMP – INFORMAŢIE – ENERGIE, perspectivă în afara căreia, postul de orice formă, este o mare pierdere de vreme şi o mare sursă de dezinformări, de accidente mai mult ori mai puţin grave dar mai ales, o mare sursă de decepţii pentru cei care se aşteaptă să se vindece de o boală sau de alta şi asta, pentru simplul motiv că a porni la drum „după ureche”, conduce la rezultate pe măsură.

O să încep cu câteva vorbe despre fiecare formă de post, ca să stabilim cât de cât cadrul discuţiei şi punctele comune ale acestor diete, dar şi diferenţele importante dintre ele:

1. Boli Grele 1. Este în fapt O STRATEGIE ALIMENTARĂ. Este dieta (regimul alimentar, postul) cercetată şi pusă la punct de Maestrul Valeriu Popa, timp de multe decenii (peste 5 decenii!) şi vizează aşa după cum îi spune şi numele, vindecarea bolilor grele. Celelalte diete recomandate de Valeriu Popa, sunt forme mai uşoare ale aceleiaşi strategii alimentare, pentru că, trebuie să subliniez asta şi în cazul Maestrului, este vorba tot despre o strategie alimentară, dar este una pentru situaţii de criză profundă. Este tot un regim alimentar hibrid, compus din trei mari grupe de diete (regimuri): vegetarianism 100% (raw veganism), fitoterapie (terapie cu plante), postul cu apă şi postul NEGRU. Felul în care se combină (se alternează) elementele, este dictat de răspunsul organismului la fiecare dietă în parte, procedura fiind individuală şi individualizată. Evaluările stadiului curent se fac continuu, pe bază de rezonanţă multiplă (telepatie şi clarviziune în cazul Maestrului Valeriu Popa). Metodologia a fost continuată şi dezvoltată de către Profesorul Petre Anca în cadrul clinicii din Vălenii de Munte (PH), ca parte componentă a obiectului de activitate al Fundaţiei „SĂNATATE PRIN GÂNDIRE ŞI ALIMENTAŢIE” – in memoriam Ing. Valeriu POPA. Diferenţa dintre Valeriu Popa şi alţi dieteticieni, constă în aceea că, Maestrul Valeriu Popa, opera cu tiparele mentale ale Vibraţiilor Fundamentale PĂMÂNT, APĂ, FOC, AER şi, într-o anumită măsură, cu cele ale vibraţiilor fundamentale AKASHA, LUMINĂ şi GÂND. Nefiind posibil să discute cu pacienţii din această perspectivă, era nevoit să furnizeze „reţete alimentare”, motiv pentru care tratamentele erau şi trebuie să fie INDIVIDUALE şi INDIVIDUALIZATE.

2. Dietele Max Gerson. Sunt tot un hibrid de vegetarianism şi post cu apă, deci o versiune de dietă hiper-hidratată. Din păcate, aici principiile sunt fundamental diferite faţă de ceea ce aplica Valeriu Popa şi ce aplic eu. Max Gerson lucrează la bază cu efectul placebo şi principiile homeopatiei. În opinia mea, este o formă particulară de homeopatie, care la rândul său, este o formă particulară de fitoterapie, combinată cu hiper-hidratarea specifică homeopatiei. Max Gerson, opera doar cu tiparele mentale ale Vibraţiei Fundamentale Pământ, motiv pentru care clinica sa are şi astăzi probleme de tot felul, între care denigrare publică, procese diverse şi alte hărţuieli similare.

3. Postul cu apă. Postul cu apă, este o practică multimilenară şi eu consider această dietă alimentară ca fiind practic un instrument de autocunoaştere inegalabil ca forţă de acţiune şi efecte şi imposibil de înlocuit ca „medicament”. Din păcate, postul cu apă, este un medicament extrem de dur dacă ne raportăm la omul obişnuit şi abordarea postului cu apă, necesită în mod obligatoriu un Mentor, fără de care, rezultatele abordării „după ureche”, din zvonuri şi poveşti, pot deveni foarte uşor catastrofale. Se cunosc deja mii de cazuri şi vreau să trec peste aceste aspecte, pentru că aici e vorba despre inconştienţă şi teribilisme infantile şi ultimul lucru pe care vreau să îl promovez, e ignoranţa în formele ei super-concentrate. Esenţialul este următorul: POSTUL CU APĂ POATE FI FOLOSIT PENTRU VINDECAREA A 99,99% din ceea ce numim „boli”, deoarece majoritatea „bolilor” sunt distorsiuni ale câmpurilor inforenergetice din benzile de Vibraţie Fundamentală Pământ şi APĂ.

Puţinele „boli” CUNOSCUTE care ţin de celelalte Vibraţii Fundamentale Foc, Aer, Akasha, Lumină, Gând dincolo de faptul că sunt extrem de rare, sunt practic total necunoscute medicinei şi cred eu că majorităţii omenirii.

Explicaţia pentru puţinătatea acestor „boli”, este realtiv simplă: odată abordat postul cu apă, ajungi treptat să înţelegi ÎNĂUNTRUL TĂU ce înseamnă „boală”, descoperi tiparele mentale greşite şi le substitui treptat cu cele corecte. Atât de simplu e!

Din nefericire însă, datorită copierii (imitaţia a ceea ce se vede) timp de secole a aspectelor EXTERIOARE (exoterice), semnificaţiile profunde (ESOTERICE, OCULTE) ale postului cu apă s-au pierdut şi acum, cam 99% dintre cei care abordează postul cu apă, o fac pe bază de imitaţie a comportamentului exterior, fără a avea idee în ce constă ÎN FAPT postul cu apă. Ei consideră că dacă beau apă timp de X zile, au ţinut post cu apă, ceea ce este un fals. Este doar un alt fel de a mânca, nicidecum „post cu apă”. Este drept, el produce efecte spectaculoase asupra sănătăţii, dar şi efecte „secundare” periculoase, între care morţi şi „boli” psihice extrem de persistente (psihoze severe), tocmai datorită cunoaşterii insuficiente cu care este abordat.

Mai mult chiar, se confundă pe scară mare POSTUL NEGRU, cu postul cu apă, ceea ce este cea mai clară dovadă a ignoranţei în materie de semnificaţii profunde privitoare la cele două forme de post, care sunt RADICAL DIFERITE!

4. POSTUL NEGRU. Postul negru, înainte de orice altă precizare, este acea formă de dietă alimentară în care RENUNŢĂM LA ORICE ALIMENT SOLID, LA ORICE ALIMENT LICHID, INCLUSIV LA APĂ!

Prin urmare, cei care postesc cu apă, confundă formele de post, pentru simplul motiv că le lipsesc cunoştinţele elementare cu privire la regimurile alimentare şi semnificaţiile lor ascunse, invizibile, „oculte”, „esoterice”.

Postul negru, mai este cunoscut şi sub denumirtea INEDIA sau la noi, AUTOTROFIE. Denumirea „autotrofie” însă, mi se pare total improprie dacă e utilizată în vorbirea curentă, pentru simplul motiv că sugerează că există sisteme închise în Univers, sisteme care pot să se separe de Întreg şi să aibă o viaţă complet independentă, ceea ce în opinia mea, este o aberaţie. Prin urmare, „autotrofie” trebuie folosit cu prudenţă şi având clar în minte faptul că „autotrof” înseamnă că ne raportăm la tiparele mentale ale Vibraţiei Fundamentale PĂMÂNT şi APĂ, în formele lor FIZICE şi nimic mai mult. Cu alte cuvinte, suntem autotrofi, în sensul că ne putem lipsi şi de alimente solide şi de alimente lichide. Complet autotrofi, e imposibil să fim, pentru că ne hrănim cu ENERGIA ŞI INFORMAŢIA aflate în câmpurile în care şi din care suntem şi noi o componentă, o părticică oarecare.

POSTUL NEGRU, în opinia mea, este cel mai puternic instrument de autocunoaştere din câte există la ora actuală pe Pământ şi el înseamnă practic, a te hrăni CU FOC. „FOC” aici, semnifică ELEMENTUL SUBTIL FOC, adică Vibraţia Fundamentală FOC. Altfel spus, din perspectivă termodinamică şi a fizicii atomice, înseamnă a schimba tiparele mentale ale metabolismului de la cele de tip „metabolism celular”, la cele de tip „metabolism molecular termodinamic”, ADICĂ, să te hrăneşti cu CĂLDURA/FRIGUL DIN MEDIUL AMBIANT, la nivelul moleculelor din care este consituit corpul tău.

Prin contrast, postul cu apă, înseamnă a te hrăni la nivel CELULAR.

Focul, este o stare de agregare particulară a materiei (câmpului inforenergetic), numită în ştiinţă „plasmă rece” iar ca efect perceptibil, avem radiaţia calorică sau, cum îi mai spunem, CĂLDURĂ.

Aşadar, în timpul POSTULUI NEGRU, renunţăm la tot ceea ce ştiam noi că ar fi „mâncare” şi NE HRĂNIM CU CĂLDURA DIN MEDIUL AMBIANT, unde CĂLDURĂ, înseamnă cu totul altceva înseamnă de fapt diferenţă de potenaţial termic, adică, un T! înseamnă deci altceva decât o temperatură „peste 25 de grade Celsius” sau o altă valoare oarecare a temperaturii.

Pe moment, temperaturile cunoscute, oscilează între 0 K (grade Kelvin) care înseamnă 273,16 OC (grade Celsius) şi câteva milioane de grade (temperaturile estimate ale plasmei solare).

POSTUL NEGRU, operează cu tiparele mentale ale ENTALPIEI ŞI ENTROPIEI, respectiv cu Vibraţia Fundamentală FOC.

Reamintesc aici că cele două sunt noţiuni FUNDAMENTALE de termodinamică. Entropia semnifică gradul de dezordine al unui sistem oarecare, iar Entalpia, gradul de ordine. Sunt mărimi COMPLEMENTARE, astfel încât, atunci când entalpia scade, creşte entropia şi invers.

Din acest motiv, abordarea postului negru de pe poziţia tiparelor mentale asociate postului cu apă, respectiv Vibraţia Fundamentală APĂ, conduce la accidente grave, între care moartea fizică, este cel mai frecvent incident. E ca şi cum ai lucra la o instalaţie electrică de înaltă tensiune, fără echipamentul de protecţie, sub pretextele „Sunt de meserie” şi „Ştiu eu ce fac!”. Consecinţele sunt previzibile de către aproape oricine care a învăţat altfel decât mecanic (simplă memorare), în timpul liceului.

Din nefericire, singurele persoane pe care le cunosc şi care lucrează cu aceste tipare mentale ale Vibraţiei Fundamentale FOC, mai mult ori mai puţin conştient, sunt Valeriu Popa, Petre Anca şi Jasmuheen.

Jasmuheen, spre deosebire de Valeriu Popa, a lucrat INCONŞTIENT cu aceste tipare mentale şi de aici şi marile dificultăţi cu care s-a confruntat şi încă se mai confruntă: denigrări publice, procese interminabile cu justiţia din diferite ţări ca urmare a unor decese ale celor care au imitat ce face ea, fără să fi înţeles mare lucru. Foarte puţini înţeleg că Jasmuheen ARE O PROTECŢIE ENERGETICĂ PROPRIE, pe care şi-a cultivat-o O VIAŢĂ ÎNTREAGĂ şi că, din acest punct de vedere, este UNICĂ ÎN LUME. A încerca să copiezi citind cărţile ei, este o nebunie şi singura cale de atac valabilă, este SĂ DEVII STUDENTUL EI. Oricine se aventurează în lumea INEDIA, va avea de suferit consecinţe extrem de complexe şi moartea este un pericol permanent pe calea inedia, pentru începători.

În paranteză fiind spus, este şi motivul pentru care m-am limitat să ţin post negru o singură zi. Am simţit că trebuie să mă pregătesc îndelung, SĂ CONŞTIENTIZEZ multe altele ÎNAINTE de a posti şi fără apă şi fără altă mâncare uzuală, adică ceea ce numim de obicei „mâncare”.

Deşi în timp s-au adunat câteva zile bune (poate câteva zeci) de post negru şi la mine, eu le consider un fel de „am încercat marea cu degetul”.

5. Dieta Hiper-Hidratată. Este o strategie alimentară, care vizează mai multe obiective şi atingerea lor gradată, pas cu pas.

Câteva dintre aceste obiective, sunt: CONŞTIENTIZAREA cantităţii zilnice de hrană consumată; conştientizarea structurii alimentaţiei curente; conştientizarea efectelor fiecărui aliment în parte, indiferent de tipul său; DOCUMENTAREA SISTEMATICĂ a trăirilor interioare şi a procedurilor aplicate, a reţetelor testate; efectuarea unei sinteze periodice a rezultatelor obţinute.

Precizez că aceste obiective sunt specifice operării cu Vibraţia Fundamentală PĂMÂNT şi reprezintă doar nivelul 1 al strategiei, nivelul ÎNCEPĂTOR.

Pentru celelalte vibraţii fundamentale (APĂ, FOC, AER, AKASHA, LUMINĂ, GÂND), se adaugă obiective specifice, reţete specifice şi metode de lucru specifice.

Spre deosebire de celelalte forme de post (regimuri alimentare, diete), eu pun accentul pe CONŞTIENTIZARE şi în mod particular pe CONŞTIENTIZAREA TIPARELOR MENTALE, a legăturii dintre HRANĂ, ENERGIE, CÂMP şi INFORMAŢIE. Toate celelalte, le consider efecte secundare, obiective de rang 2. În viziunea mea, alimentaţia este o formă particulară de câmp inforenergetic, un set particular de tipare mentale, dependent de frecvenţa medie de vibraţie personală şi trebuie tratată ca atare. Omul, în ansamblul său, fiind tot o formă particulară de câmp inforenergetic, este identic în esenţă şi ca Entitate cu absolut tot ceea ce îl înconjoară şi distincţia o fac proporţia şi tipul tiparelor mentale care sunt combinate spre a conduce la rezultatul care se numeşte „om” sau „alimentaţie” sau „atitudine de viaţă”. Cum aceste concepte sunt mai vagi şi mai greu de înţeles şi de operat cu ele la nivel comun, la nivelul omului obişnuit, am preferat expresia „Dieta Hiper-Hidratată”, care e mai uşor de înţeles pentru cei mai mulţi oameni.

Până în prezent, am operat cu tiparele mentale al Vibraţiei Fundamentale PĂMÂNT iar în prezent, operez cu tiparele mentale ale Vibraţiei Fundamentale APĂ.

În perspectivă, voi opera cu tiparele mentale ale Vibraţiei Fundamentale FOC şi, mai departe, ale Vibraţiei Fundamentale AER, şi AKASHA.

Estimativ, e posibil ca cercetările legate de Vibraţiile Fundamentale APĂ şi FOC, să se întindă pe următorii 10 ani, posibil mai mult. Cum e un orizont de timp considerabil de mare, detaliile vor veni pe parcurs.

Articol citit de 213 vizitatori

Comments are closed.

« « Sirop de roşii (tomate)| De ce slăbim în post (1) » »