browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Meditaţia – Video|| Două daruri minunate! » »

Ghidul Spiritual şi Maestrul Spiritual

Posted by on 24, October, 2015

Header Şcoala ZENLA - Meditaţii

 

Zâmbeşte şi citeşte cu bucurie!

Astăzi, mi-am propus să abordez acest subiect extrem de dificil şi extrem de delicat.

El este dificil, deoarece tradiţia spirituală autentică s-a pierdut în România, în anii când Fiinţele spirituale au fost vânate şi exterminate fizic, cu sălbăticie, de către autorităţile care promovau ateismul ca filosofie şi politică de stat. Mulţi dintre voi, au apucat acele vremuri întunecate. Dar vin acum din urmă generaţii de oameni cu o zestre extraordinară şi, în loc să găsească acele şcoli de care au nevoie, se izbesc de vechiul sistem de învăţământ şi de doctrinele rigide ale stilului de viaţă consumatorist pe de o parte, iar pe de alta, de sistemul de credinţe ateist, a cărui principală caracteristică este abordarea mecanicistă a lumii, ca ansamblu.

Subiectul este extrem de delicat, deoarece aici vorbim despre ceea ce în general numim „sufletul omului” şi cum acest concept a fost strivit cu ură şi sălbăticie timp de decenii, acum, ne trezim în faţa unui adevăr şi a unei realităţi care ne dezorientează: SUFLETUL EXISTĂ şi, constatăm că, rănile sufleteşti, dor mult mai tare decât rănile trupeşti, iar acei oameni care să fie capabili să ne înveţe cum să ne pregătim pentru viaţă SUFLETEŞTE, LIPSESC, iar cei care se pretind a fi Călăuze spirituale, de fapt, se bâlbâie şi se încurcă în tot felul de cuvinte fără înţeles şi pentru ei înşişi şi pentru majoritatea, cuvinte preluate mecanic din alte culturi, FĂRĂ O TRĂIRE SPIRITUALĂ AUTENTICĂ, FĂRĂ CUNOAŞTEREA INTERIOARĂ necesară unei comunicări rapide şi eficiente.

Experienţa mea de viaţă, a fost una şi extrem de dureroasă dar în acelaşi timp şi una extrem de valoroasă.

Pentru că eu însumi am avut mari dificultăţi în a înţelege diferenţa dintre fanteziile minţii şi trăirea spirituală, dintre CORELAŢIA REALITĂŢII INTERIOARE CU REALITATEA EXTERIOARĂ şi ALINIEREA CONCEPTELOR RAŢIONALE CU REALITATEA INTERIOARĂ, m-am hotărât să îţi prezint bucăţică cu bucăţică, o experienţă de-o viaţă practic, pe calea EVOLUŢIEI SPIRITUALE.

În fine, din ce în ce mai multă lume care citeşte articolele pe care le scriu, cărţile gratuite pe care le ofer, mă întreabă în mesajele pe care le schimb cu cei mai deschişi, mai curajoşi, despre spiritualitate, Realitatea Interioară şi, în aceste discuţii, constat că se fac mari confuzii între „GHID SPRIRITUAL” şi „MAESTRU SPIRITUAL”.

CE DIFERENŢĂ EXISTĂ ÎNTRE GHID ŞI MAESTRU?

Între un Ghid spiritual şi un Maestru Spiritual, există o singură diferenţă, foarte subtilă şi anume, PROFUNZIMEA CUNOAŞTERII DE SINE.

Putem numi această profunzime „stadiu de evoluţie spirituală” sau, „grad de iluminare interioară” sau „grad de integrare în Adevărul Universal” sau şi aceasta este definiţia pe care eu o prefer şi o recomand oricui GRAD DE ARMONIZARE INTERIOARĂ.

Ca să reformulez, pentru o mai uşoară înţelegere: GRADUL TĂU DE ÎMPĂCARE CU TINE ÎNSUŢI.

Astfel, un Ghid Spiritual, este acea Fiinţă care S-A ÎMPĂCAT CU EA ÎNSĂŞI, pentru că a descoperit ÎNĂUNTRUL EI Realităţile invizibile, a descoperit că „Ce este Înăuntru este şi Înafară”, a descoperit acea Trinitate despre care vorbeam în filmul „Meditaţia”, altfel spus, CÂMP-ENERGIE-INFORMAŢIE sau TATĂL-FIUL-DUHUL SFÂNT.

Ghidul Spiritual, este acea Fiinţă, acel om, care A ACCEPTAT ŞI A ÎNŢELES CĂ, stă în puterea lui să ACCEPTE dar şi să respingă faptul că, A TE BAZA PE UN SINGUR SIMŢ (VĂZUL) ÎN INTERPRETAREA REALITĂŢII, înseamnă A TE ÎNCHIDE ÎNTR-O CUTIUŢĂ MINUSCULĂ!

Astfel, devii un Ghid Spiritual, când ACCEPŢI FAPTUL CĂ ÎŢI LIMITEZI SINGUR CUNOAŞTEREA, atunci când pui mai presus de orice alt receptor, OCHIUL şi respectiv SEMNALELE LUMINOASE venite din mediu şi ACŢIONEZI pentru a te debarasa de aceste limite INTERIOARE şi ATAŞAMENTE EXTERIOARE.

ACESTA ESTE MOTIVUL PRINCIPAL PENTRU CARE MEDTITEZ EU CU OCHII ÎNCHIŞI:

RENUNŢ SĂ ACORD 96% IMPORTANŢĂ VĂZULUI, pentru a forţa creierul SĂ PERCEAPĂ SUNETE, GUSTURI, MIROSURI ŞI ATINGERI.

Reţine un adevăr dureros: ORGANUL NEFOLOSIT, SE ATROFIAZĂ!

Acest adevăr e valabil la orice scară. E valabil pentru creier, pe care îl folosim doar 4% şi DOAR unii dintre noi MAJORITATEA FOLOSESC SUB 2%!!! şi am explicat în „Proiectul ZENLA Volumul I” de ce anume e valabil pentru urechi, pentru nas, pentru piele (simţul tactil) şi pentru limbă.

Adevărata cunoaştere spirituală începe, abia după ce ai repus în drepturi celelalte patru simţuri!

GHIDUL SPIRITUAL

Cum afli dacă ai devenit un Ghid Spiritual?

După ce practici o vreme meditaţia, vei constata că SIMŢURILE TALE CLASICE, percep „o altă Realitate”. De fapt, tot antrenându-te să percepi Realitatea mai mult cu celelalte patru sinţuri prin blocarea VĂZULUI, restabileşti un echilibru între împortanţa pe care o acorzi TU fiecăruia dintre cele cinci simţuri. Aşadar, TU te chinui, TU te limitezi, TU scâlciezi Realitatea, nicidecum „ceilalţi”.

E adevărat însă, dacă te laşi condus în viaţă de „ce zice lumea”… atunci, îţi meriţi soarta, şi orice poate însemna pentru tine „soartă”!

Pe măsură ce practici, este NORMAL să percepi mai multe sunete decât alţii, mai multe gusturi, mai multe mirosuri şi mai multe senzaţii tactile!

Asta se numeşte generic, RAFINAREA PERCEPŢIILOR sau, o expresie mai cunoscută, CREŞTEREA SENSIBILITĂŢII.

Femeile, indiferent de vârstă, sunt mult mai familiarizate cu ceea ce am spus eu aici, PRIN NATURA STRUCTURII LOR:

FEMININ = YIN = ACID = RECEPTIV = SENSIBIL

O să spun acum un adevăr care este foarte dureros pentru bărbaţi:

Peste 95% dintre femeile din lume, acceptă conştient sau inconştient să se abrutizeze (să renunţe la sensibilitatea lor!!), pentru a putea comunica cu bărbaţii, dar mai ales, PENTRU A AVEA RELAŢII FIZICE CU EI!!

Cu alte cuvinte, ele fac cu ele însele unul dintre cele mai grave şi periculoase compromisuri: renunţă la condiţia lor naturală de FIINŢĂ, pentru a deveni animale instinctuale, conduse de nevoile inconştiente şi subconştiente.

FETELOR! Amintiţi-vă însă că, DE VOI DEPINDE şi să vă păstraţi sensibilitatea ŞI SĂ VĂ EDUCAŢI COPII SĂ FIE SENSIBILI!

Scurt şi la obiect:

Dacă Mama mea a fost ahtiată după sex, bani şi bijuterii, mi-a lăsat moştenire obsesia pentru sex, bani şi pentru obiectele de tot felul. Voi deveni treptat un afemeiat şi un ahtiat după bani şi bunuri materiale!

Dacă Tatăl meu a fost ahtiat după după putere şi dominaţie, îmi va transmite ca moştenire obsesia puterii şi nevoia de dominaţie.

Educaţia formală, mă va învăţa cum să MIMEZ integrarea în societate, cum să ÎMI MINT SEMENII, pentru a le răpi ceea ce au şi vreau eu să iau de la ei, pentru a îmi atinge OBIECTIVELE INCONŞTIENTE ŞI SUBCONŞTIENTE!

Atunci când certaţi copilul care plânge, ÎI AMPUTAŢI SENSIBILITATEA, îl transformaţi într-un monstru. Indiferent că e fată sau băiat!

De voi depinde dacă lumea în care trăim este o lume a brutelor şi a violenţelor extreme sau, O LUME A ÎNGERILOR!

De fiecare dată când cedaţi şi vă reprimaţi SENSIBILITATEA, întreaga omenire COBOARĂ O TREAPTĂ CĂTRE MOARTE!

Învăţaţi să cereţi bărbaţilor energia necesară pentru a vă cultiva sensibilitatea. Feriţi-vă de bărbaţii care vor să vă transforme în bărbaţi, în soldaţi, în animale feroce, pentru care contează doar instinctul de prădător şi supravieţuirea cu orice preţ!

Ghidul spiritual, este acea Fiinţă care, indiferent de ambalaj (bărbat sau femeie), A ALES CONŞTIENT să se călăuzească pe el însuşi în Universul Interior, să facă cunoştinţă cu acest Univers Infinit, prin AMPLIFICAREA SENSIBILITĂŢII ŞI CONŞTIENTIZAREA BOGĂŢIILOR FABULOASE CARE NE ÎNCONJOARĂ ŞI CARE… SUNTEM!

SEMNELE GHIDĂRII INTERIOARE

Atunci când te laşi condus de INTUIŢIE = LIMBAJUL INIMII, sau, atunci când ai descoperit VOCEA INTERIOARĂ, ai făcut primul MARE pas către spiritualitate.

Al doilea mare pas către spiritualitate, este CÂND AI ÎNCREDERE ÎN INIMA TA sau, ÎN VOCEA INTERIOARĂ.

Paulo Coelho, spunea magnific despre asta:

Acolo unde ţi-e Inima, îţi este şi Comoara!

Există un limbaj universal, pe care îl cunoaştem în interiorul nostru, îl cunosc de altfel toate formele de existenţă.

Mulţi numesc acest limbaj, LIMBAJUL INIMII.

Oricum l-ai numi, el EXISTĂ şi dacă ai iubit cu adevărat în viaţă, măcar o singură dată, oricât de puţin (scurt) ar fi fost, ATUNCI ŞTII CĂ EXISTĂ.

Atunci când închizi ochii şi te focalizezi asupra zonei din mijlocul pieptului, de fapt, RE-începi, REIEI îvăţătura. Începi să înveţi să scrii şi să citeşti ÎN LIMBAJUL INIMII.

Aşa cum o carte este inutilă fără să înveţi în egală măsură ŞI SCRISUL ŞI CITITUL, tot aşa Limbajul Inimii, este inutil oricui îl are înăuntrul lui, dar îl lasă nefolosit.

SCRIEREA ÎN LIMBAJUL INIMII, înseamnă SĂ ÎNVEŢI SĂ DĂRUIEŞTI IUBIRE. ÎNCEPE PRIN A ÎŢI DĂRUI ŢIE IUBIRE!

CITIREA ÎN LIMBAJUL INIMII, înseamnă SĂ ÎNVEŢI SĂ ACCEPŢI IUBIREA CARE ŢI SE DĂRUIEŞTE.

AI DEVENIT PROPRIUL TĂU GHID SPIRITUAL, atunci când ai învăţat să scrii şi să citeşti în LIMBAJUL INIMII.

AI ÎNVĂŢAT LIMBAJUL INIMII, ATUNCI CÂND RĂSPUNZI LA IUBIRE CU IUBIRE.

Până atunci, eşti un căutător ca oricare altul, nici mai bun, nici mai rău. Un om oarecare. O mediocritate, un element din mulţime şi atât. Nici Ghid Spiritual şi, cu atât mai puţin „maestru spiritual”.

După cum vezi, DE TINE DEPINDE cum vei fi peste o oră, două ore sau mâine: mai animal feroce, sau… MAI ÎNGER?

TU DECIZI pe care dintre cei doi lupi îl hrăneşti şi îl îngraşi!

În articolul viitor, voi vorbi despre diferenţa între A VEDEA ŞI A PERCEPE.

Avem nevoie să ştim clar diferenţa dintre ele, pentru a putea trece la exerciţiile practice de meditaţie.

Iubire şi Lumină!

Cu drag, Şerban

Articol citit de 217 vizitatori

Comments are closed.

« « Meditaţia – Video| Două daruri minunate! » »