browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Primii elevi ai Şcolii ZENLA|| Lecţia Întâia » »

Lecţiile Şcolii ZENLA

Posted by on 27, May, 2014

Şcoala ZENLA

 

În cadrul Şcolii ZENLA, elevii vin şi învaţă diferite lecţii. Există o singură lecţie foarte importantă şi o serie de lecţii secundare, care au caracter explicativ. Numărul lecţiilor cu caracter explicativ, depinde de viteza de asimilare a elevului şi de cantitatea de energie pe care este elevul dispus să o investească în el însuşi, prin aplicarea în practică a lecţiilor însuşite în mod teoretic.

Există o interdependenţă între numărul de repetări ale unei lecţii şi gradul acesteia de asimilare în Fiinţă. Momentul când lecţia a fost asimilată, a fost comparat de către nenumăraţi Căutători cu un “Fulger de Lumină”, care umple brusc tot orizontul şi în clipa în care el apare, EŞTI, ŞTII, CUNOŞTI.

Din nefericire, de cele mai multe ori durata acestui fulger este atât de mică, încât ni se pare că a fost o simplă iluzie şi ne continuăm căutările, fără a da o importanţă prea mare Fulgerului.

În funcţie de importanţa pe care o acordăm Fulgerului, vom repeta de mai multe sau de mai puţine ori Lecţia curentă, sub o infinitate de forme.

Privită la scară foarte mică, aventura Căutării sau întregul proces de autoinstruire, este în sine, un întreg Univers, compus dintr-o serie de legi care guvernează o serie de experimente, al căror rost şi rol, este tocmai de a oferi răspunsul la toate întrebările posibile şi de a revela Adevărul.

Esenţa acestui proces însă, este sintetizată în doar câteva cuvinte pe care Căutătorul (Elevul), dacă le-a înţeles, dacă le-a CONŞTIENTIZAT, Călătoria devine fascinantă şi dificultăţile parcurgerii Căii, se transformă în piese ale unui joc la scară cosmică. Am putea spune un puzzle infinit-deschis.

Partea stranie a Adevărului este că, aceleaşi Legi guvernează şi Universul Microscopic şi Universul Macroscopic, indiferent de ordinul de mărime, “infinit mic” sau “infinit mare”.

Noi vom folosi în cadrul Şcolii, expresiile “Jungla Interioară” şi “Jungla Exterioară”.

Cum spuneam la început, Lecţia Întâia, ESTE GRATUITĂ.

Dacă vei voi însă să obţii de la noi încă o lecţie, va trebui să plăteşti pentru ea un preţ oarecare.

Preţul fiecărei Lecţii noi, va fi din ce în ce mai mare şi aceasta, pentru a te ajuta să CONŞTIENTIZEZI VALOAREA FIECĂREI LECŢII ÎN PARTE.

Aşa am învăţat noi să preţuim fiecare Lecţie primită: PLĂTIND UN PREŢ OARECARE.

De cele mai multe ori, preţul ni s-a părut exagerat de mare, aşadar, este de aşteptat să treci prin această etapă a NEGAŢIILOR.

După ce vei începe să simţi că te învârţi într-un cerc din care îţi este imposibil să mai ieşi, vei reveni aici. Într-o bună zi, după ce te vei fi învârtit suficient de mult, preţul Lecţiei următoare ţi se va părea un chilipir şi îl vei plăti fără să clipeşti.

Aşadar, vei ajunge mai devreme sau mai târziu SĂ PREŢUIEŞTI FIECARE LECŢIE PRIMITĂ.

Lecţiile disponibile, le vei găsi în secţiunea “Lecţii”.

AVERTISMENT:

Fiecare articol pe care îl citeşti, fiecare carte pe care o citeşti, fiecare OM pe care îl întâlneşti, fiecare adiere de vânt, ESTE O LECŢIE. PREŢUIEŞTE-LE, ÎNAINTE SĂ PLĂTEŞTI PREŢUL CERUT.

 

Articol citit de 80 vizitatori

2 Responses to Lecţiile Şcolii ZENLA

 1. psi

  există în fiecare gest, în fiecare faptă, atitudine ori simţire un preţ chiar dacă la început pare altfel. şi este firesc aşa. fără de preţ… am uita ce am primit de fapt şi ar trebui să o luăm de la capăt, amnezici pe calea devenirii.
  există în fiecare moment al vieţii un timp al lecţiilor şi al dăruirii. citisem de dimineaţă un gând semnat robin sharma: “before someone will help you, you need to help them” apoi am citit articolele de aici şi am zâmbit. cu ochii larg închişi…
  mulţumesc, şerban. îţi mulţumesc. :)

  • banifarabani

   Noi îţi mulţumim Cami!
   Eşti cel de-al patrulea autor ZENLA din lume!
   E uşor? E greu?
   Aş minţi dacă aş alege oricare dintre cele două răspunsuri.
   Cred că răspunsul cel mai potrivit, este de fapt o colecţie de răspunsuri scurte:
   — E captivant!
   — E fascinant!
   — E interesant!
   — …
   — ESTE.

« « Primii elevi ai Şcolii ZENLA| Lecţia Întâia » »