browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Casa Măgura – Avanpremieră 2015 – Ianuarie|| Meditaţia (1) » »

Lucy – Creşterea gradului de utilizare a creierului

Posted by on 18, January, 2015

 

Este notoriu în lumea ştiinţifică faptul că majoritatea oamenilor îşi folosesc cel mult 7% din capacitatea creierului.

Este cunoscut acest fapt chiar şi de către multă lume care foloseşte scrisul şi cititul şi la altceva decât a semna facturi şi contracte de împrumut la bănci.

Cu mulţi ani în urmă când am aflat, eram încă în liceu şi informaţia asta, a produs un oarecare şoc asupra mea.

Date fiind evenimentele din viaţa mea, existau multe semne de întrebare pe care ştiinţa, era incapabilă să le spulbere.

Aşa am ajuns de fapt la un liceu industrial. M-am amăgit cu ideea că acolo o să învăţ mai mult despre asta, despre cum să-mi folosesc creierul la 100% din capacitate. După eşecul îndeplinirii obiectivului, absolvirea unui astfel de liceu, m-a condus la decizia de a îmi continua studiile de chimie organică, într-o facultate. Ce învăţasem mă ajutase puţin să descâlcesc iţele încurcate ale funcţionării celulelor cea mai simplă formă de viaţă şi cărămida fundamentală a oricărei forme de “viaţă”, aşa cum o ştim dar erau departe de a mă ajuta să progresez semnificativ. Deşi lecturile mele particulare erau de cu totul altă natură decât lucrările recomandate prin şcoală şi pe această parte, se pare că rezultatele au fost slabe.

M-am refugiat atunci în literatura SF. Speram să obţin măcar idei de la care să pornesc dezvoltarea unei ipoteze şi a unei metodologii.

Am constatat astfel că, aventura în care mă angajasem, va dura mult mai mult decât estimasem eu că mi-ar trebui să ajung la nişte răspunsuri clare. După ce am absolvit Metalurgia, ştiam deja că m-am împotmolit. Aşa m-am decis să revin la nişte instrumente pe care le folosisem instinctiv şi care şi acum sunt considerate de majoritatea oamenilor “vrăjitorie”, “misticism” şi alte aberaţii de gen, specifice minţilor al căror grad de utilizare este undeva între 5 şi 7%.

Aceste instrumente sunt telepatia, psihometria, levitaţia, polimorfismul, autocontrolul metabolismului.Cuplate cu fenomenele de emisie bioluminiscentă, ele conturau o cale de investigaţie. Licuricii şi anumite specii de peşti, au fost primele semnale de alarmă care mi-au spus că se poate. Interpretarea la nivel cuantic a emisiei biolumminiscente, m-a ajutat să înţeleg că “ceva există”.

După 1990, m-am decis să studiez sistematic Yoga şi orice altceva voi găsi de cuviinţă că m-ar putea ajuta să elucidez chestiunea creierului aproape nefolosit.

Din nefericire, am observat acelaşi obstacol în calea oricărei dintre tentativele de pe plan mondial: Yoga, Reiki, Radiestezie, Inforenergetică, mai toate şcolile eşuează mai devreme ori mai târziu în mercantilism, degenerând din şcoli de AUTOCUNOAŞTERE, în afaceri din cele mai banale, bazate pe clasica paradigmă a banilor şi a profitului.

Acestea erau gândurile mele în 1995. În 2007, mă convinsesem deja că îmi pierd vremea cu şcolile aşa zise “esoterice” şi ŞTIAM că trebuie să construiesc ceva diferit de toate acestea…

Am înţeles dintr-o serie de cărţi că există o cheie de înţelegere a funcţionării creierului: SUBCONŞTIENTUL.

Este arhicunoscut faptul că toată existenţa unui om comun, merge “pe pilot automat”. E firesc pentru orice om NORMAL să se întrebe “DE CE MĂ COMPORT CA UN AUTOMAT?”

Iar răspunsul meu este DEOARECE FOLOSEŞTI MAXIMUM 7% DIN CREIER şi pe care îl ocupi până la refuz cu:

Cum să îmi elimin concurenţii;

Cum să o iau înaintea tuturor şi să fiu cel mai bun;

Cum să fac mai mulţi bani ca toată lumea;

Cum să adun o avere cât mai mare;

Cum să fac mai mulţi copii şi să-mi cresc tribul, ca să am o forţă de impact mai mare asupra celorlalţi. Vezi comportamentul tipic al ţiganilor (grad de utilizare a creierului = 5,1%).

 

În aceste condiţii, a creşte gradul de utilizare a creierului, este pur şi simplu EXCLUS!

Durează prea mult să explic de ce, iar înţelegerea explicaţiilor este strict condiţionată de o educaţie de nivel înalt, pluridisciplinară, care poate fi realizată doar prin studiu individual ASIDUU, CONTINUU. La nivelul utilizării a 7% din creier, ceea ce spun eu aici, sunt simple fantezii!

Pentru cine utilizează mai mult de 7% până la 10%, încep să devină ipoteze interesante.

Pentru cine ulilizează între 10 şi 15%, sunt deja ADEVĂRURI DEMONSTRABILE.

Pentru cei care ultilizează peste 15%, SUNT BANALITĂŢI COTIDIENE.

Cei care utilizează peste 15%, SE OCUPĂ CU GĂSIREA SOLUŢIILOR.

Prin urmare, poţi vedea funcţie de cât anume ai înţeles până aici, cam cât anume din creier utilizezi ACUM.

Întrucât subiectul este vast, mă opresc în acest punct şi îţi recomand să vizionezi un film care mie, mi-a oferit un singur lucru nou: IMPULSUL DE A ÎMI TRANSMITE CUI VREA ŞI CUI CONSIDERĂ CĂ ARE NEVOIE, CUNOŞTINŢELE ACUMULATE!

Filmul se numeşte LUCY, este regizat de Luc Besson, care a realizat şi scenariul şi în rolurile principale, sunt Scarlett Johansson şi Morgan Freeman.

Dacă ai capacitatea de înţelegere necesară, acest film îţi poate schimba viaţa fundamental.

Dacă te interesează să treci de la un grad de utilizare a creierului de 5 – 5,5% la un nivel mai înalt, cursurile pe care le vom demara în cadrul Şcolii ZENLA, te vor ajuta să îţi creşti treptat gradul de utilizare a creierului până spre 20% şi chiar spre 30%. Depinde însă totul de tine.

Eu pot să îţi ofer doar METODA, nimic altceva. TU trebuie să o aplici iar asta înseamnă SCHIMBAREA RADICALĂ A MODULUI DE VIAŢĂ.

Acestea sunt obiectivele mele pe termen lung la Casa Măgura – Teleorman.

LUCY – Trailer

 

 

 

Articol citit de 144 vizitatori

6 Responses to Lucy – Creşterea gradului de utilizare a creierului

 1. Codreanu Petru

  Am privit filmul mi s-a părut interesantă ideia filmului.
  Dar vreau să amintesc și de cealaltă față a acestei monedei care este la fel de importantă – Creșterea gradului de utilizare a creierului poate duce direct la – „Creșterea gradului de agresivitate la nivel subconștient” mai ales în momentele când omul este foarte concentrat pe „instinctul conștiinței”(cunoștințe, aptitudini, relații, putere, dreptate) sau la „instinctul dorințelor” (instinctele primare ) uitând de latura simțămintelor și a emoțiilor ceea ce constituie sufletul (el fiind cel care iubește) părerea mea este că acest film este sărăcuț pe partea aceasta (iubire), și în realitate zilnică la fel se va manifesta astfel, adica prin superficialitate sufletească.
  Șerban să observi – că acolo unde este conștiința acolo este prezentă și mândria 😉 (în film foarte bine se vede aceasta).
  Și încă o idee ….. de fiecare dată îmi dau seama că un scriitor bun, un pictor bun, un artist bun, un comic bun, un regizor bun este ca un profet al momentului, exprimă foarte bine ce se întâmplă la nivel subconștient în marea masă a societății, știi principiul care lucrează perfect, perfect – Ce este înăuntru este și înafară.

  • Şerban Stănescu

   Petrică…
   Filmul are o profunzime mult mai mare…
   Am crezut că ai înţeles metafora din finalul filmului. Lucy s-a transformat într-o gaură neagră…
   (vezi Nassim Haramein, The Black Whole)   Sunt două procese complementare la care face referire profesorul Samuel Norman:
   1. Fisiunea nucleară la nivel subatormic şi respectiv diviziunea celulară, la nivel macroscopic (Multiplicarea)
   2. Fuziunea nucleară la nivel subatomic şi respectiv fuziunea celulară, la nivel macroscopic (Nemurirea).
   ÎNTREGUL, sunt cele două procese, iar sigura diferenţă care le poate pune în evidenţă, este SCARA TEMPORALĂ LA CARE AU LOC.
   Gaura Albă, respectiv Gaura eagră, sunt cele două limite în care ecuaţia Energiei are principala variabilă, Timpul = INFINIT. În biblie, ele se numesc “Alfa”, respectiv “Omega”.
   În mitologie, avem Şarpele Uroboros, cel care îşi muşcă coada sau Kala Chakra, “Roata TIMPULUI”. În mitologia tracică, avem steagul sub formă de lup cu coadă de şarpe (!!!), care este simbolul MANIFESTĂRII, al VIEŢII — Şarpele Uroboros, este DESFĂŞURAT ÎN TIMP, într-un timp LINIAR!!!.
   TIMPUL este UNITATEA DE MĂSURĂ CARE LE DĂ LEGITIMITATE!
   Fără TIMP, totul dispare. Totul e prezentat cât se poate de clar în film!
   În opinia mea, acest film poate fi numit “Matrix IV”. Completează exact ceea ce a lăsat neclar Matrix, deşi pentru mine era clar şi aşa…
   Iată cele două ecuaţii ale lui “Alfa” şi “Omega”:
   E = mc^2 (Albert Einstein, Manifestarea, energia cinetică mişcarea, Gaura Albă);
   E =hv (Max Plank, Non-manifestarea, energia potenţială, Nemişcarea, Gaura Neagră).
   Dacă observi cu atenţie, ambele depind de TIMP. Dacă însă timpul atinge valoarea INFINIT, atunci ceea ce rămâne este o pendulare infinitezimală, imperceptibilă, între stările extreme, Gaură Albă – Gaură Neagră.
   După cum vezi, nimic contradictoriu!
   Discuţia e mai lungă, dar asta e esenţa.
   Prima ecuaţiue tinde către Gaura Neagră (E=0, Alfa, Începutul) şi a doua, către Gaura Albă (E= infinit, Omega, Sfârşitul)
   Cum Kala Chakra (Roata Timpului, Uroboros) este un Continuum, rezultă că de oriunde am începe, sfârşim în acelaşi loc… Vezi şi Banda Moebius, care e de fapt soluţia ecuaţiei Infinit = 0. De aici şi recursivitatea infinită a Universului, indiferent de direcţia de parcurgere (de la infinitul mic la infinitul mare sau invers).
   Timpul 0 (zero) se torsionează şi devine Infinit şi invers… Joacă-te cu o bandă Moebius şi o să pricepi în câteva secunde… 😉

 2. Tudor

  Discutam cu ani in urma cu un coleg de facultate despre proportia infima a creierului pe care o folosim si am ajuns in cele din urma la concluzia ca secretul consta in atitudinea noastra fata de viata. Am inteles ca inclusiv Einstein a sesizat o schimbare dupa ce notitele sale au fost folosite in scopuri distructive. Urmeaza poteca ingusta a onoarei si drumurile ti vor deschide de la sine, urmeaza drumul lat al egoismului si ti se va inchide si cea din urma poteca.

  Cum cei care au reusit sa se desprinda de spiritul de turma al egosimului sunt dincolo de timp, ei au fost nevoiti sa comunice prin simboluri … evidente pentru ei si de neinteles de catre marea majoritate dintre noi. Aceste simboluri sunt publice. Le putem vedea oricand vrem Ne mai trebuie un 0.1% ca sa mergem putin mai in fata. Si apoi alt 0.1% si mai facem un pas. Si tot asa. Liftul este defect. Trebuie sa urcam treapta cu treapta.

  • Şerban Stănescu

   Frumos spus, Tudorel!
   Din nefericire, sunt constrâns de Adevăr să recunosc faptul că ceea ce spui tu, este exact aşa:
   Mergem pe o potecă luminată, cu săgeţi indicatoare, cu plăci frumos inscripţionate, cu panouri explicative. Doar că, cei mai mulţi, au uitat semnificaţia acestor informaţii. Deşi… ele se află ACOLO. ÎNĂUNTRU.
   Am rămas foarte vîntors pe dos când am auzit că Infinit = 0.
   Mi-am zis: “D’ale matematicienilor! Ei se pupă, ei se ceartă!”
   Acum, mă văd umilit de un adevăr simplu, care se repetă — cred eu — de sute de mii de ani, sub diferite forme…
   Infinit = 0!

   Poteca onoarei
   Ce înseamnă “onoare”? O convenţie de limbaj! Ceva ce ţine de cultura hominidelor zise “sapiens”.
   Am văzut cât de des şi convenabil se schimbă conţinutul acestui cuvânt!
   Onoare spui?
   În filmul “Lucy”, există o singură cale a onoarei:
   IGNORANCE IS CHAOS.
   PASS THE KNOWLEDGE, AS ANY CELL WOULD DO.

   ASTA făcea Zamolxe, ASTA făcea Burebista şi aici s-a oprit lanţul. La Decebal. A fost primul care a refuzat să dea învăţătura mai departe.
   El a considerat că doar cei privilegiaţi trebuie să cunoască şi să înveţe.
   Pentru că era convins că are dreptate şi-a sacrificat propriul fiu, care i s-a opus. Sau cel puţin aşa a crezut: că l-a înlăturat…
   Cotizo, a plecat de bună voie, lăsând doar impresia că a făcut pe plac lui Decebal.
   Cotizo însă este cel care a dus mai departe ADEVĂRATA ÎNVĂŢĂTURĂ ZAMOLXIANĂ… 😉
   Într-o bună zi, vor şti foarte mulţi asta!

 3. Codreanu Petru

  Acolo am expus niște gânduri ce mi-au venit la analiza dramatică a acestui film. Apropo Șerban ce ai lămurit mai sus am mai auzit o așa explicație, adică acea explicație de care spun avea acelaș conținut, evident că acolo se foloseau termenii sau etichetele diferit – explicații de pe poziție dialectică.

  • Şerban Stănescu

   Fără îndoială, Dialectica este o metodă de cercetare aflată ÎN LEGE. Aşa cum şi Metafizica este.
   Ele doar par a se exclude. În realitate, doar împreună dau imaginea completă.

« « Casa Măgura – Avanpremieră 2015 – Ianuarie| Meditaţia (1) » »