browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Cât valorează talentul nativ?|| Trecut-Prezent-Viitor » »

Luminează-ţi viaţa! Timpul şi banii

Posted by on 22, November, 2016

timpul-si-banii
Sunt acţiuni făcute fără vreun sens logic, în aparenţă. Totul a pornit de la o discuţie purtată cu mentorul meu. Simte, spune şi acţionează, fără a ştii prea bine de ce simte ceea ce simte. Aşa “lucrează”!
Discuţia a fost următoarea:
“— Cred că am să schimb becul de la baie!”
“— S-a ars?” (A fost primul gând trecut prin minte! :) )
Este bun, totuşi… luminează prea slab!
“— În regulă! Îl schimbăm!”
Vorbisem deja de câteva ori pe tema luminii prea slabe din baie. S-a ars becul vechi şi l-am înlocuit cu peste un an în urmă, cu ceea ce era deja în casă. A rămas becul până când s-a purtat discuţia de mai sus. O discuţie banală. Era vorba despre o schimbare minoră în aparenţă. A cumpărat un bec care consumă energie electrică la fel cu cel vechi, dar care oferă o lumină mult mai puternică. Atât! Acelaşi consum cu efecte schimbate.
Ceea ce părea a fi o schimbare minoră a condus la nişte efecte neaşteptate, rezultate conştientizate abia după câteva luni. O cheltuială minoră cum este înlocuirea unui bec, ÎŢI SCHIMBĂ PERSPECTIVELE.
După 30 zile de la schimbarea
becului din baie au început primele semne de schimbare. Amândoi am început să ne uităm din ce în ce mai des la ieşirile din “buget”, atât la timp (consumat, unde, pe ce, cu ce rezultate), cât şi la bani (cheltuiţi, unde, pe ce, cu ce rezultate).
Recomandăm tuturor să îşi “lumineze” ceva mai bine şi baia! Baia reprezintă “ieşirea” celui/celor care împart aceeaşi locuinţă!
Un bec puternic în baie poate preveni pagubele, atât cele financiare cât şi de timp.
Este important să îţi focalizezi atenţia spre mai multe “intrări”, dar şi spre “ieşiri” totodată! Se pot face schimbări mici şi la “ieşirile din buget” dacă vrei, acel gen de schimbări care îţi oferă şi mai mult timp şi mai mulţi bani. Este un câştig mic. De tine depinde doar unde îl investeşti! La fel ca şi becul înlocuit, acelaşi consum (de timp şi de bani), cu alte/altfel de rezultate!

Ţi-a plăcut articolul? Îţi este util? Înscrie-te la sit pentru a putea primi şi mai multe!
Poate fi de folos unui prieten sau cunoştinţe? Distribuie mai departe!
Mulţumim!

Articol citit de 46 vizitatori

Comments are closed.

« « Cât valorează talentul nativ?| Trecut-Prezent-Viitor » »