browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Un an pe calea sustenabilităţii – Casa Măgura|| Ghidul Spiritual şi Maestrul Spiritual » »

Meditaţia – Video

Posted by on 23, October, 2015

Header Şcoala ZENLA - Meditaţii

 

Bine te-am găsit!

Cu ceva veme în urmă, spuneam în articolul „Meditaţii pentru integrare şi deschidere” că voi realiza o serie de materiale video pe tema meditaţiilor, ca tehnică sau metodă sau instrument de AUTOCUNOAŞTERE.

Dacă te afli la început de drum şi au început să te intereseze meditaţiile, îţi voi spune că, pe vremea când m-am apucat să studiez subiectul, eram şi eu foarte sceptic cu privire la meditaţii. Mi se păreau nişte fantezii.

Spre deosebire de scepticii „de profesie”, eu am fost şi poate că într-un sens restrâns încă mai sunt un sceptic, doar că scepticismul meu se numeşte în cercurile celor pasionaţi de cunoaştere, „scepticism ştiinţific”.

La mine însă, cred că e o formă mai specială de scepticism. Refuz să accept o opinie ca fiind „adevărul”, până în clipa când acel „ceva”, poate fi probat ÎNĂUNTRUL MEU. Cu alte cuvinte, până când pot trăi spiritual acea afirmaţie.

Ce s-a întâmplat cu timpul cu mine?

După mulţi ani de căutat prin tot felul de cărţi scrise de tot felul de autori „cu prestigiu”, mulţi chiar şcoliţi în ashramuri sau chiar în Tibet, unii chiar tibetani consideraţi a fi maeştri spirituali, am început să înţeleg că ceea ce trebuie luat în considerare, este cu totul altceva decât povestea unei tehnici sau a alteia aşadar cuvintele în sine ci în mod special TRĂIREA INTERIOARĂ pe care o generează sau, cel puţin amintirea unei trăiri interioare.

Aşa am început să analizez o mulţime de evenimente din viaţa mea şi, am descoperit recent că practicam meditaţia inconştient.

Aşa mi-am amintit de pildă că într-o carte scrisă de un lama tibetan, exista o afirmaţie pe care atunci, mi-a fost peste puteri să o înţeleg: „Meditaţia este un proces natural, spontan, de cunoaştere”. El dădea un exemplu care mie mi s-a părut ciudat, dar pe care l-am întâlnit de multe ori în cărţile de dezvoltare personală: felul în care se joacă copii.

Există o naturaleţe în jocul copiilor, pe care cu timpul, cu maturizarea, ajung să o piardă. Se spune de obicei, „Ne pierdem inocenţa”.

Vreau în continuare să te rog să reţii câteva idei care te vor ajuta mult să treci peste dificultăţi şi să obţii rezultate chiar spectaculoase:

  • Meditaţia, este un PROCES NATURAL DE AUTOCUNOAŞTERE;

  • Meditaţia, este cea mai scurtă cale de a cunoaşte adevărurile universale. Aceleaşi adevăruri se află în noi, ca şi oriunde în altă parte;

  • Meditaţia fără corelarea realităţilor interioare cu ceea ce vezi în jurul tău, duce la orgoliu spiritual şi abuzuri. Acest proces de corelare, de stabilire de conexiuni, se numeşte simplu, CONŞTIENTIZARE. Adică, realizarea CONŞTIENTĂ a unor legături între „ÎNĂUNTRU” şi „ÎNAFARĂ”;

  • Practicarea meditaţiei, te ajută să te echilibrezi, să încetezi goana după „a avea” şi să descoperi valoarea lui „A FI”;

  • Sănătatea şi deteriorarea acesteia, provin din aceea că, omul se cunoaşte prea puţin pe el însuşi şi, ca parte a acestei lipse de cunoaştere, SE ACCEPTĂ PREA PUŢIN sau, mai grav, ESTE ÎN PERMANENT CONFLICT cu el însuşi.

  • Vindecarea şi starea de „sănătate de fier”. Prin meditaţie, ajungi să te cunoşti şi să te accepţi. Acceptarea, ca proces general, este de fapt un proces de echilibrare a unor energii care, la un moment dat, s-au aflat în exces. Energiile în exces, sunt ceea ce numim de obicei „polarizare” sau, „a vedea lumea în alb şi negru”. Meditaţia te ajută să echilibrezi excesele de energie şi să revii într-o stare de echilibru interior care, declanşează VINDECAREA FIZICĂ. Sunt adevăruri probate ştiinţific deja.

Mă opresc aici şi, dacă crezi că meditaţia este o cale care ţi se potriveşte, scrie-mi. O poţi face în multe moduri, dar cel mai simplu e aici, printr-un comentariu.

Închei cu o idee:

EVITĂ SĂ IEI CE SPUN EU DREPT „LITERĂ DE LEGE”!

Priveşte tot ce spun eu şi aici şi în filme şi prin cărţi ca „ESTE POSIBIL”!

VERIFICĂ TU ÎNSUŢI ÎNĂUNTRUL TĂU şi ia drept adevăruri, acele lucruri pe care le-ai găsit ÎNĂUNTRUL TĂU ca fiind foarte asemănătoare sau poate chiar identice, cu ceea ce am spus eu. Altfel, fără TRĂIREA TA INTERIOARĂ, ADEVĂRUL rămâne o literă moartă, oricât de frumos ar suna el în cuvinte!

În fine, mă voi strădui să răspund tuturor celor care îmi scriu, cum fac de altfel de peste 9 ani, de când am început să public pe internet. Desigur, în limita timpului disponibil şi a cunoştinţelor mele actuale!

Lumină şi Iubire şi…

Vizionare plăcută!

Cu mult drag, Şerban

Articol citit de 99 vizitatori

Comments are closed.

« « Un an pe calea sustenabilităţii – Casa Măgura| Ghidul Spiritual şi Maestrul Spiritual » »