browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Practica Coborârii în Materie – Construirea PLANULUI|| Carte – Neguţătorul de stele » »

Milostenia şi pomana

Posted by on 21, March, 2015

Header Şcoala Zenla - Salt în Conştiinţă

 

 

Acest articol este scris în semn de recunoştinţă profundă faţă de doi dintre Mentorii mei, pe care îi iubesc nespus, deşi au plecat dintre noi. Îi am ÎNĂUNTRUL MEU, ÎN SPAŢIUL MEU VITAL şi acum, simt nevoia să le mulţumesc, pentru Călăuzirea pe care mi-au oferit-o

Primul, este şi se numeşte Preotul Georgian Nicolae, de loc din Valea lui Dan, Argeş. L-am cunoscut cu mulţi ani în urmă, la mănăstirea Adămeşti, de lângă Alexandria (Nanov). Prin intermediul Părintelui Georgian, legătura mea cu ORTODOXIA („Dreapta Cunoaştere”) prin naştere şi Botez Ortodox, s-a întărit şi măcar pentru aceasta, ca Preot Ortodox, Părintele Georgian, este Părintele meu, unul dintre mulţii mei Părinţi.

Îl port în suflet, cum spuneam şi am multe motive dintre care astăzi, voi prezenta doar două.

Primul motiv principal este acela că, prin intermediul Părintelui Georgian, am reuşit să mă apropii mai mult de alt Mentor al meu, Părintele Ghelasie Gheorghe, unul dintre stâlpii Bisericii Ortodoxe Luminate, a cărei Ridicare în Lumină se săvârşeşte prin Ştiinţa numită ISIHASM.

Isihasm”, într-o terminologie modernă, se traduce prin „Ştiinţa Liniştii Lăuntrice”. Termenul, provine din limba Greacă şi are şi astăzi una şi aceeaşi semnificaţie: ISIHIA = LINIŞTE.

Ştiinţa Liniştii Lăuntrice, ISIHASMUL adică, este o Ştiinţă în egală măsură teoretică şi practică. Pentru cei interesaţi, recomand din nou cartea Părintelui Ghelasie Gheorghe, MEDICINA ISIHASTĂ precum şi celelalte cărţi scrise de Părintele Ghelasie Gheorghe.

Medicina Isihastă, este o adevărată Lucrare în Lumină şi, din acest motiv, o recomand ca Lucrare de referinţă în materie de medicină şi de cunoaştere de Sine, în egală măsură.

Până aici, am prezentat CALEA, UNELTELE, INSTRUMENTELE care m-au ajutat să descifrez diferenţa dintre MILOSTENIE şi POMANĂ.

Pentru toţi cei interesaţi să înveţe, le recomand să studieze cu atenţie ISIHASMUL şi acest articol, îi va ajuta să pună capăt FURTULUI DE ENERGIE DE LA SEMENI, alături de Viziunile Celestine şi Principiile Hermetice.

În esenţă, toate cele trei formulări în cuvinte, reprezintă DESCRIEREA ÎN CUVINTE A ADEVĂRULUI. Ele sunt aşa cum şi în şcoli învăţăm, CĂI DIFERITE, pe care cel care are CHEMAREA, poate ajunge către DESĂVÂRŞIREA COBORÂRII ÎN MATERIE.

Fiecare e liber să îşi aleagă CALEA cea mai potrivită. Fără perseverenţă şi dăruire însă, vom continua să ne bălăcim în ape tulburi şi călduţe!

Voi mai vorbi despre ce înseamnă „ape tulburi şi călduţe”.

MILOSTENIA

Deşi ÎNĂUNTRUL MEU ştiam ce înseamnă MILOSTENIE, am avut nevoie să rătăcesc ani în şir prin zarva de cuvinte, pentru a reuşi să fac CONEXIUNILE NECESARE ÎNTRE MATERIE ŞI LUMINĂ.

Abia când am reuşit acest lucru, am înţeles ce înseamnă MILOSTENIE, POMANĂ şi DIFERENŢA DINTRE ACESTEA.

Voi discuta separat semnificaţiile profunde ale cuvintelor SĂRAC şi BOGAT.

MILOSTENIA, este ACŢIUNEA DE DĂRUIRE DIN INIMĂ A A ÎNVĂŢĂTURII.

Din această definiţie, reiese cât se poate de clar că, MILOSTENIA, poate fi EXCLUSIV UN PROCES DE TRANSFER GRATUIT A ÎNVĂŢĂTURII LUMINATE.

Orice act care încalcă acest comandament, este POMANĂ şi este o faptă menită să ne târască în cele mai negre noroaie: boală, mizerie, frică, teroare, lăcomie, sărăcie, violenţă, lupta pentru supremaţie, lupta pentru dominaţie, crize energetice de tot felul şi toate celelalte simptome ale HAOSULUI şi ale IGNORANŢEI.

În dar aţi luat, în dar să daţi.Matei, 10:8

Lumina Interioară, este ÎNĂUNTRUL FIECĂRUIA şi este datoria celui care a început să ŞI-O VADĂ, să dea mai departe această ÎNVĂŢĂTURĂ, aşa cum este scris în Evanghelia lui Matei, citată mai sus.

Dacă Lumina TA Interioară ar fi putut fi cumpărată, cu certitudine, ai fi putut cumpăra Lumină la kilogram sau la borcan din piaţă.

După cum bine vezi însă, Lumina Exterioară, o primim GRATUIT DE LA SOARE. Că există unii care se chinuie să ne-o vândă şi pe asta, e o altă poveste… TU decizi pe ce îţi iroseşti VIAŢA, SĂNĂTATEA ŞI TIMPUL!

Aşadar, cine are TREZITĂ LUMINA INTERIOARĂ, să-şi facă datoria de CREDINCIOS ORTODOX şi să O DEA MAI DEPARTE, ÎN DAR.

Asta mă strădui eu să fac aici, atât cât pot şi cum pot.

În haosul din jurul meu însă, Lucrarea asta se dovedeşte prea mare şi prea grea pentru un singur om. TU decizi de partea cui eşti însă: HAOS, IGNORANŢĂ sau ADEVĂR, adică LUMINĂ.

POMANA

Pomana, este o formă de cultivare şi exacerbare a orgoliului şi infatuării, de cultivare a dependenţelor multiple ale unui sărac, atât material cât şi spiritual.

Este un proces prin care bogatul material, OPULENTUL, îl momeşte cu viclenie pe sărac, să devină dependent de firimiturile pe care i le aruncă „bogatul” din belşugul său cel trecător.

A dărui bani sau obiecte unui om, este un act de cinism din cele mai lipsite de omenie, este unul dintre cele mai grave acte de posesiune pe care le poate săvârşi cineva.

Săracul, se simte DATOR în străfundurile sale faţă de „binefăcător” şi, pe bună dreptate, pentru că transferul de energie şi informaţie are loc UNILATERAL, de la vampirul energetic către victima pe care urmăreşte să o devoreze. Este poate cea mai gravă şi mai răspândită formă de vampirism energetic şi, mai grav, sprijinită DE MASS-MEDIA, de aşa-zisele „societăţi de binefacere”, care în reralitate, sunt organizaţii care cultivă vampirismul în masă, prin MANIPULAREA EMOŢIONALĂ A VICTIMELOR către care îşi îndreaptă discursurile viclene şi perfide.

ACESTA ESTE MECANISMUL NUMIT VÂNZAREA SUFLETULUI, deoarece singurul lucru pe care îl are de dat săracul, este SUFLETUL SĂU. Pentru ce? Pentru bani, mâncare, haine, bombonele, acadele, funduliţe, pentru „sănătate”? De când se vinde sănătatea la colţ de stradă?

Pot să dau mii de exemple de astfel de „acte de caritate” care în realitate sunt acte de samavolnicie săvârşite de fiinţe inconştiente de păcatul de moarte pe care îl săvârşesc.

Urmăreşte vieţile multimiliardarilor de la începutul secolului XX şi vezi cum au sfârşit oameni care învârteau soarta lumii pe degetele lor. Poate ASTA, îţi spune CEVA.

Discuţia şi argumentaţia, depăşesc cu mult cadrul unui articol ca acesta. Ceea ce am avut de spus, am spus. Fiecare e liber însă să îşi construiască existenţa pe FURT, VICLENIE sau PE LUMINĂ.

E bine însă ca cel care mimează generozitatea creând FORME DE ATAŞAMENT MATERIAL foarte grave, aşa zisa „recunoştinţă”, să ştie că toţi sunt direct răspunzători pentru transformarea acelor oameni în sclavii lor energetici.

Acesta este unul dintre mecanismele FUNDAMENTALE de generare şi amplificare a KARMEI NEGATIVE A BOLILOR TERMINALE: CANCER, SIDA, pneumonii galopante, septicemii, accidente grave şi chiar mortale de circulaţie, precum şi a pierderilor masive de bunuri materiale prin furt, etc.

Am considerat important pentru cine vrea să devină o FIINŢĂ SPIRITUALĂ, să cunoască acest mecanism înşelător al pomenilor, care are o răspândire îngrozitoare şi este susţinut în toate mijloacele de comunicare în masă.

A spus bine cine a spus:

Vrei să distrugi o afacere? Învaţă un om să pescuiască! Vrei să creezi o afacere prosperă? VINDE PEŞTE!

Cu ajutorul acestei formule viclene, sunt învăţaţi oamenii de marketing să-şi vândă mărfurile şi serviciile…

Eu am ales să te învăţ să pescuieşti. Evident însă, după ce vei învăţa, e posibil să vrei să devii om de afaceri. E bine în acest caz să am certitudinea că TE-AM AVERTIZAT CE TE AŞTEAPTĂ!

Restul, e treaba ta, e VIAŢA TA, E RĂSPUNDEREA TA!

 

Articol citit de 155 vizitatori

Comments are closed.

« « Practica Coborârii în Materie – Construirea PLANULUI| Carte – Neguţătorul de stele » »