browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Mâncare de ştevie|| Sădirea fizică a pomilor » »

Permacultură Interioară – Plantarea pomilor

Posted by on 23, April, 2015

Şcoala ZENLA, Plantare pomi

 

 

 

Am reuşit în fine să montez materialul video în care am prezentat plantarea pomilor.

În articolul de astăzi, pe lângă materialul video de la final, voi adăuga şi nişte informaţii privitoare la aspectele energetice ale plantării unui pom, pentru că, aşa cum am mai spus, grădinărit ecologic şi permacultură, pentru noi înseamnă cu totul altceva decât ceea ce se înţelege de către ceilalţi.

Voi prezenta succint câteva idei şi pentru cei care sunt interesaţi mai mult de rezultate decât de cititul cărţilor de dragul cititului sau al erudiţiei, le stăm la dispoziţie la Casa Măgura.

PERMACULTURA INTERIOARĂ

Conceptul nostru cu privire la permacultură, porneşte de la ideea că un sistem compus din 50 triliarde de motoare care funcţionează prost, va avea un impact distructiv atât asupra lui însuşi cât şi asupra mediului în care evoluează.

Organismul uman, este un astfel de sistem complex, care are în componenţa sa 50 triliarde de motoare celulelecare funcţionează momentan cu cele mai proaste tipuri de combustibil, la peste 95% din populaţia globului.

Astfel, noi considerăm că orice demers util pentru noi şi pentru Terra, casa noastră comună, TREBUIE SĂ ÎNCEAPĂ DE LA INTERIOR.

Cum o astfel de abordare este unică în istoria omenirii „moderne” sau „civilizate”, rezultă că facem pionierat.

Fără a avea pretenţia originalităţii absolute, modul în care înţelegem şi asamblăm noi informaţiile disponibile, ESTE DIFERIT DE TOT CEEA CE EXISTĂ ÎN LUME.

Permacultură pentru noi, înseamnă înainte de orice altceva INTEGRAREA LA NIVEL DE CÂMPURI ÎN MEDIUL DE VIAŢĂ şi abia pe urmă, trecerea la o acţiune oarecare, pe baza unui schimb intens de informaţii, între specii, biocâmpuri şi câmpurile fundamentale naturale.

Fără o astfel de abordare, totul ni se pare o pierdere de vreme, ba chiar mai grav, o manipulare mediatică grosolană, menită să suprime mişcarea de restabilire a normalităţii în ecosistem. În acest mare ECOSISTEM, numit TERRA, omul, este doar o componentă oarecare, nicidecum „centrul universului”, aşa cum îşi imaginează specia umană, de zeci de secole.

În acest context, „Permacultura Interioară” semnifică o înţelegere profundă, la nivel cuantic, a funcţionării organismului şi o raportare la nivel de celulă, ca modul de bază al organismului uman. O celulă care funcţionează producând multe deşeuri, înseamnă de fapt 50 de triliarde de motoare (celulele) care produc deşeuri. Avem deci deja o cultură a deşeurilor, ÎN INTERIORUL NOSTRU. A rezolva problema deşeurilor în exterior, înseamnă în fapt a ocoli principala problemă şi anume, faptul că propriul nostru organism funcţionează prost, produce deşeuri şi de aici se naşte civilizaţia bazată pe producerea de deşeuri, procesarea (reciclarea) deşeurilor, etc.

CONECTAREA LA CÂMPURI

Un concept de bază cu care operăm, este CONECTAREA LA CÂMPURILE DE ENERGIE LOCALE.

Fără a ne conecta CONŞTIENT la câmpurile locale, fără a face un schimb profund de informaţie cu mediul în care trăim, înseamnă în fapt a ne impune cu forţa cunoaşterea noastră limitată, homocentrică, întregii lumi a mediului în care trăim şi care este compusă din mii de alte specii, între care plantele, viermii (râmele), o parte din ciuperci şi insectele, sunt doar partea vizibilă a acestui univers complex. A le ignora, pornind de la premisa aberantă că ştim noi ce e mai bine pentru ele, este exact cauza pentru care omul şi-a distrus mediul de viaţă.

A continua cu acest stil de viaţă, va produce rezultatele deja foarte bine cunoscute pe plan mondial: secătuirea tuturor resurselor, catastrofe meteorologice şi tectonice (geologice) precum şi catastrofe biologice.

Noi, am ales să comunicăm conştient cu acest mediu, prin intermediul a ceea ce numim „egregoriu” şi care este constituit din câmpurile care conţin informaţia provenită de la speciile care fiinţează în acel mediu, informaţie care este complex structurată. Înţelepţii din toate timpurile ştiau toate aceste lucruri.

Propria mea experienţă în domeniu, m-a pus în situaţia de a vedea diferenţa dintre o grădină cultivată de un preot AUTENTIC CUNOSCĂTOR, „dăruit cu har cum se mai spune şi o grădină alăturată, cultivată de o persoană cu o educaţie formală standard.

Concluziile, s-au impus de la sine!

În film, procesul de conectare este invizibil dar cine are o percepţie extrasenzorială dezvoltată CONŞTIENT, poate percepe măcar în parte, modul în care m-am conectat la câmpul local.

Cine este interesat să participe la Măgura la un program de instruire, va primi mai multe informaţii, DIRECT DE LA MINE, prin aceeaşi metodă a conectării câmpurilor şi a transferului direct de informaţii.

O parte din informaţii, poate fi preluată chiar prin vizionarea filmului, întrucât filmul este un rezonator şi pentru cine poate conştientiza informaţiile percepute, poate fi suficientă o vizionare repetată.

Mă opresc aici şi în partea a doua a articolului, „Sădirea fizică a pomilor”, voi aborda aspectele strict tehnice, aspectele fizice ale plantatului.

 

Articol citit de 155 vizitatori

2 Responses to Permacultură Interioară – Plantarea pomilor

 1. marianne

  nu inteleg de ce munciti singur…la gropi, la stalpi,,,Unde este conectarea cu ceilalti?

  • Şerban Stănescu

   Mulţumim pentru trecere, Marianne!
   Un răspuns simplu şi la obiect:
   Vă (te) aşteptăm la Măgura să ne conectăm DIRECT! 😉 :)
   Suntem deschişi SOLUŢIILOR CONSTRUCTIVE!

« « Mâncare de ştevie| Sădirea fizică a pomilor » »