browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 62|| O strategie a sustenabilităţii » »

Postul cu apă – Regula jumătăţii

Posted by on 23, July, 2014

Header Şcoala ZENLA - Alimentaţia-Inteligentă

Astăzi, voi vorbi despre una dintre regulile fundamentale ale postului cu apă, regulă care asigură oricui vrea să abordeze posturi cu apă îndelungate, o călătorie sigură către sine şi succesul acestui demers.

Am învăţat despre Regula jumătăţii, de la Mentorul meu în materie de post cu apă, prof. univ. dr. Nechifor Borziac.

Astfel, printre regulile de bază pe care le-a identificat privitoare la modul în care se posteşte cu apă, sunt două foarte importante şi care previn apariţia accidentelor potenţial foarte grave:

 1. Regula Jumătăţii
 2. Slăbeşte cel mult 3,5 kg lunar

 

REGULA JUMĂTĂŢII

 

Foarte multe accidente, inclusiv morţi “suspecte”, au apărut ca urmare a abordării postului cu apă, de pe poziţia entuziastului necunoscător.

Fără îndoială, entuziasmul este bun, dar entuziasmul şi ignoranţa, fac o casă foarte proastă, care între cele mai frecvente rezultate, duc la spital.

Pentru a evita astfel de situaţii, care pot degenera rapid în situaţii de criză extrem de grave, Mentorul meu m-a învăţat cum anume trebuie abordate posturile cu apă, indiferent de durata lor.

Astfel, REGULA JUMĂTĂŢII, asigură o tranziţie gradată de la un mod de alimentaţie la altul, ceea ce este înainte de orice, o respectare a Legilor Universale.

Natura, Universul, evoluează cu paşi mici. Regula jumătăţii, este exact soluţia de a opera o schimbare mare, cu paşi mici.

Iată cum se procedează

Stabilim clar câte zile vrem să postim cu apă. Să presupunem că postim cu apă, şapte zile.

Regula jumătăţii, constă în divizarea repetată la jumătate, a acestui interval de timp. Astfel, vom avea un interval de 3,5 zile (rotunjit 4), apoi încă unul de 2 zile şi respectiv, unul de 1 zi. Pentru un post cu apă de 40 zile, asta înseamnă 20 zile, 10 zile, 5 zile, 3 zile şi o zi (total, 118 zile!).

 

Ce semnificaţie au aceste intervale de timp?

 

Semnificaţia acestor intervale de timp, constă în durata etapelor fiecărei treceri de la un regim alimentar la altul, atât la intrarea în post, cât şi la ieşirea din post şi mai ales, la ieşirea din post, care este un moment extrem de delicat!

Astfel, vom avea de la intrarea în post până la ieşirea din postul cu apă, următoarea diagramă pe zile:

1 – 2 – 4 – 7 – 4 – 2 – 1 (total 21 zile!)

După cum se vede, intrarea şi ieşirea din post, se fac gradat, astfel încât tranziţia de la o alimentaţie obişnuită, cu “de toate” să se facă cu pregătirea temeinică a corpului pentru noul mod de a se hrăni.

Desigur, semnificaţia din perspectiva structurii alimentelor, este următoarea:

Ziua 1. Renunţarea la carne, de orice fel. Cei obişnuiţi cu postul ortodox, vor trece cu uşurinţă peste această etapă.

Zilele 2 şi 3. Renunţarea la lactate şi ouă. Ca mai sus, cei care postesc ortodox, sunt obişnuiţi şi le va fi foarte uşor.

Zilele 4…8 . Se renunţă treptat la mesele cu vegetale, începându-se cu mâncărurile gătite. În ziua a 8-a, trebuie să mâncăm foarte puţin şi de preferinţă, fructe. Se consumă în aceste zile apă, minimum 3 litri ZILNIC. Dacă apare senzaţia de foame, se bea apă.

Apa, este de preferat să fie apă de izvor sau apă de la fântână. Dacă accesul la o fântână este dificil, atunci este necesar să folosim apă energizată. Am explicat pe blogul meu în seria de articole “Exerciţiu de iluminare” cum se procedează.

Apa de la robinet, este total necorespunzătoare consumului şi mai ales, postului cu apă, datorită distorsiunilor informaţionale pe care le conţine (Vezi Masaru Emoto).

Apa plată, este CONTRAINDICATĂ, deoarece este APĂ MOARTĂ! Adică, utilitatea consumului ei ca atare este ZERO, întrucât din ea a fost extrasă industrial APA BIOLOGIC ACTIVĂ. Poate fi folosită şi apă plată, dar efortul de energizare a acesteia pentru un începător, este foarte mare şi necesită minimum 45 de minute de lucru asupra ei, pentru a modifica structura ei internă şi conţinutul în informaţii. Se poate folosi, desigur! Cei care fac Reiki, Munay Ki, Inforenergetică sau practică altă formă de lucru cu lumină (anumite ramuri Yoga), vor găsi în asta un exerciţiu simplu şi uşor de realizat. Pentru începători însă, este necesară o perioadă lungă de acomodare cu înseşi conceptele specifice ale postului, ale lucrului cu Lumina subtilă şi familiarizarea cu rezultatele respective.

IEŞIREA DIN POST

Ieşirea necorespunzătoare din postul cu apă, este poate cea mai gravă greşeală pe care am întâlnit-o şi totodată sursa celor mai multe accidente grave.

Cel mai mare pericol, este ocluzia intestinală. Următorul, este şocul alimentar şi pe urmă, psihozele diverse, de tip autogen (idei auto-cultivate).

Toate acestea, pot fi prevenite foarte simplu, respectând cu stricteţe REGULA JUMĂTĂŢII, care înseamnă să trecem GRADAT de la consumul de apă, ca unic aliment, la consumul de hrană obişnuită, aceea cu care ne-am obişnuit timp de ani de zile, dar şi invers (de la alimentaţia uzuală, la postul cu apă).

Astfel, după ziua a 7-a a postului cu apă, în ziua următoare, vom consuma lichide hrănitoare, cum ar fi siropuri cu miere şi sucuri de legume şi fructe, preferabil din CRUDITĂŢI. În cea de-a doua zi, vom consuma tot lichide hrănitoare, dar introducem POLEN şi o masă cu o cremă din fructe sau/şi legume. Este obligatoriu să consumăm sub formă de pastă diluată cu apă totul, pentru a ajuta organismul să poată procesa noile alimente.

În cea de-a treia zi, continuăm să consumăm minimum 3 litri de apă şi introducem mese uşoare din vegetale, totul pasat sau dat prin blender.

În ziua a patra, putem mânca două mese cu vegetale crude, atât fructe cât şi legume (salate diverse). Abia după cea de-a patra zi, putem trece la consumul de lactate, dacă ţinem neapărat. Apoi, timp de două zile, menţinem regimul cu lactate, eventual putem să consumăm şi un ou.

În cea de-a şasea zi, putem mânca şi carne, dar numai peşte, cel mult pasăre.

Eu mănânc foarte rar carne, de obicei când sunt constrâns de situaţie sau dacă vreau să observ anumite procese biochimice. Altfel, mănânc extrem de rar sau chiar fără carne. Am avut o perioadă de circa 3 ani când am mâncat 100% vegetarian şi din naştere, am avut aversiune pentru carne. Am fost “educat” cu forţa să mănânc carne şi preparate, deci… am în continuare resentimente, dar am făcut experienţa şi ştiu şi cum e să treci de la “regim general”, cu de toate adică, la post cu apă.

Închei acest articol, spunând că m-am apucat să postesc mai serios în 1991 şi am trecut destul de rapid prin mai multe tipuri de diete alimentare, între care postul ortodox, în cele trei forme ale sale (LOV – Lacto-Ovo-Vegetarian, complet vegetarian şi post cu apă).

Cele care mi s-au părut cele mai interesante sunt postul cu apă şi Oshawa 10.

Foarte important, dar extrem de sever şi dificil de ţinut, este regimul lui Valeriu Popa, Boli Grave 1” – BG 1. Sunt cel puţin câteva mii de cazuri de cancer care s-au vindecat cu BG 1, iar de când profesorul Petre Anca a deschis mica clinică din cadrul fundaţiei, sunt convins că s-au vindecat sute de mii de oameni, de tot felul de boli, inclusiv “cancere terminale”.

O menţiune specială am pentru postul ortodox de tip ISIHAST, care este cu totul altceva decât postul ortodox “mirean”, el presupunând o pregătire psiho-fizică sistematică şi postul, adoptat ca mod de viaţă, ca instrument de autodezvoltare.

Trebuie însă se recunosc faptul că mi-am schimbat mult modul de viaţă, ca urmare a îndrumărilor Maestrului Ghelasie Gheorghe, pe care îl consider Fiinţa care m-a ajutat să văd dincolo de “nevoinţe” şi valoarea CUVÂNTULUI. Atât a cuvântului rostit, cât şi a celui scris.

 

Articol citit de 802 vizitatori

4 Responses to Postul cu apă – Regula jumătăţii

 1. avram tripon

  Apreciez în mod deosebit experiența ta și oferta către toți cei interesați. Mulțumiri și iar mulțumiri!

  • banifarabani

   Mulţumesc şi eu! :)
   Sper să ne putem întâlni (literal!) într-o microcomunitate sustenabilă! 😉 :)
   Sunt sigur că se poate!

 2. maria maria

  Experienta mea in aplicarea terapiilor alternative
  http://jurnaldecobai.blogspot.ro
  Multa sanatate!

  • Şerban Stănescu

   Mulţumim pentru trecere şi pentru informaţii!
   M-am uitat puţin pe blog şi chiar mi s-a părut că merită studiat.
   “Citit”, desigur, este o etapă. Dar poate că mai multe lecturări, ne aduc pe o poziţie mai cuprinzătoare!
   Mă bucur că avem posibilitatea să trimitem oamenii să citească poveştile cuiva care le-a trăit!
   De fapt, şi poveştile noastre, sunt o reflectare în cuvinte a ceea ce am trăit.
   Ne plac poveştile, dar parcă mai interesante sunt cele care se nasc din faptele noastre “de toată ziua”!

« « Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 62| O strategie a sustenabilităţii » »