browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Ce sunt dimensiunile şi saltul în conştiinţă?|| Video Şcoala ZENLA » »

Postul cu apă – secretele slăbitului inteligent

Posted by on 3, August, 2014

Variaţia greutăţii cu Dieta Hiper-Hidratată, iunie-iulie 2014

 Astăzi, mi-am propus să îţi vorbesc despre unul dintre efectele postului în general, al postului cu apă şi în mod particular, al variantei de post cu apă numit Dieta Hiper-Hidratată.

După cum ţi-ai dat seama deja dacă citeşti articolele dedicate acestui subiect, Dieta Hiper-Hidratată, este o variantă de post cu apă, un hibrid între postul cu apă şi regimul 100% vegetarian, care însă are ca aliment de bază APA.

Aşa cum ştiu foarte bine cei care practică postul, atât postul ortodox cât mai ales postul cu apă, în timpul posturilor, apare fenomenul de slăbire.

Motivele pentru care slăbim în timpul postului sunt multe şi cu altă ocazie voi prezenta o parte dintre acestea.

Pentru scopul acestui articol, este suficient să precizez că în timpul oricărei forme de post cu apă, fie că este vorba despre Dieta Hiper-Hidratată în variantele ei DHH 10, DHH 5, DHH 2,5 şi sub DHH 1 fie că este vorba despre post cu apă ca atare (deci se consumă exclusiv apă!), apare fenomenul de slăbire şi acesta se manifestă cu intensităţi diferite, funcţie de mulţi factori, între care acumulările de apă în ţesuturi, acumulările de grăsimi (lipide dar şi acumulările de toxine), parametrii biometrici individuali (înălţime, talie, greutate, constituţie), sunt principalele cauze.

Dacă în 2008 interesul meu pentru aspectul slăbitului a fost aproape nul, de această dată, m-am străduit să elucidez o parte dintre corelaţiile care pot fi făcute între alimente şi felul în care acestea sunt procesate în organism, ştiut fiind faptul că, îngrăşarea, este în egală măsură un fenomen de stocare de energie în ţesuturi, dar şi un simptom de disfuncţionalitate majoră a metabolismului celular.

Astfel, am reuşit să stabilesc nişte corelaţii neaşteptate între cantitatea de alimente consumate şi nevoia de apă a organismului, între timpul necesar procesării şi tipul de aliment consumat şi încă ceva, foarte important, cât SOMN este necesar SUPLIMENTAR, funcţie de tipul de alimente consumat.

Mai există şi alte corelaţii pe care am reuşit să le verific, între care cantitatea de noxe eliminate prin transpiraţie funcţie de alimentele consumate şi poate mult mai important, cantitatea de materii fecale.

Implicaţiile unei cantităţi mari de fecale eliminate periodic şi consistenţa lor, au implicaţii extrem de profunde şi dau informaţii cu privire la procesele metabolice care au loc în organism, care procese şi care alimente sunt utile şi care OBOSESC INUTIL ORGANISMUL.

Din nefericire, se pare că mă situez pe poziţii de pionierat şi constat că informaţiile valoroase cu privire la corelaţia între eliminarea deşeurilor din organism sub formă de materii fecale şi tipul de alimente consumat, lipsesc.

Implicaţiile imediate, sunt:

  • Multe fecale, înseamnă ingestia şi digestia unor alimente cu valoare nutritivă extrem de redusă. Organismul se chinuie să extragă ceva util din acele alimente şi sfârşeşte prin a le „arunca la gunoi”;

  • Eliminări dese, înseamnă ingestia unei cantităţi exagerat de mari de alimente cu valoare nutitivă scăzută;

  • Constipaţie, înseamnă consum prea mic de apă biologic activă, ceea ce se traduce pe ansamblu, prin consumul a mai puţin de 2000 grame de apă zilnic;

  • Fecalele se descompun în organism cu mare greutate şi elimină prin descompunere (fermentaţie anaerobă şi putrefacţie) o cantitate mare de gaze toxice în sânge, ceea ce frânează procesele normale de dezvoltare a organismului la nivel celular şi, în lanţ, la nivelul întregului organism;

  • Nevoia de oxigen creşte corespunzător cantităţii de deşeuri solide (fecalele) care trebuie procesate, insatalându-se hipoxia (criza de oxigen) cronică. Corelată cu activităţile tipic citadine şi cu sedentarismul cronic, consecinţele sunt creşterea incidenţei bolilor digestive;

  • Procesele de oxidare a fecalelor cresc spectaculos aciditatea în tractul intestinal, ceea ce favorizează instalarea diabetului, ştiut fiind faptul că sucurile digestive, cu excepţia celui numit „suc gastric”, au un pH (indicele de aciditate-bazicitate) BAZIC. De altfel, cam toate umorile lichide din organism au pH bazic, cu excepţia sucului gastric, care are pH puternic acid (2 – 3,5). Pancreasul este foarte vulnerabil la mediul acid, care neutralizează sucul pancreatic şi inhibă secreţia insulinei. Consumul sistematic al alimentelor acide, favorizează apariţia diabetului şi a multor altor boli, întrucât mediul acid este un mediu de cultură favorabil multor microorganisme din zona patogenezei;

  • Cantitatea de energie necesară procesării deşeurilor solide, creşte şi este deturnată de la procesele importante de dezvoltare a celulelor şi de la activităţile sistemului nervos superior;

Astfel, din alimentaţia curentă pe perioada de referinţă (22 mai – 31 iulie 2014), am eliminat din lista de alimente carnea de orice fel, ouăle şi în ultimele 30 de zile, hrana a fost exclusiv vegetariană cu aport substanţial de apă, cu o concentraţie medie în solide care a variat de la 1,1 % la 29% la nivel de masă şi pe ansamblul unei zile, am avut o medie a concentraţiei în solide de 10%, ceea ce s-ar traduce simplist exprimat, prin 90% apă şi 10% alte alimente.

Graficul de mai jos, reprezintă transpunerea valorilor din tabelul de la început, sub formă de funcţie G(t), respectiv variaţia greutăţii (G) în funcţie de timp (t). Pe axa X, se află intervalele de timp de câte 5 zile (pasul axei) iar pe axa Y se află valorile greutăţii medii, corespunzătoare intervalului de 5 zile pentru care s-a calculat media respectivă. Unele dintre valorile diurne, sunt la rândul lor nişte medii, formate din medierea a 3 – 6 măsurători, funcţie de obiectivul zilei respective. Ziua 1 (Z1) este 22 mai 2014. Am operat cu intervale de tipul 01-05 iunie, 06-10 iunie, etc., intervale pe care am făcut media greutăţilor zilnice iar acolo unde am făcut experimente prin metoda contrastelor, am făcut media valorilor din ziua respectivă.

Graficul evoluţiei greutăţii în timp, Dieta Hiper-HidratatăSe pot observa două „platouri” adică două „frânări” ale procesului de slăbire.

Acestea sunt zilele în care am vrut să verific dacă şi în ce mod un aliment sau altul se digeră mai rapid sau mai lent, dacă necesită somn mai mult sau mai puţin şi cam care ar fi alimentele care „îngraşă” care se digeră lent şi parţial.

Între alimentele care îngraşă, se numără TOATE ALIMENTELE PREPARATE TERMIC, inclusiv cele care susţin metabolismul glucidic, tot ce înseamnă cereale şi derivatele lor (făină, patiserie, paste făinoase, preparate cu făină). Discuţia privitoare la alimentele preparate termic e foarte lungă, eu doar am re-verificat o serie de ipoteze de lucru care s-au născut în anii ’90, când ţineam Oshawa 10, în perioada 1992 – 1995 când am fost vegetarian 100% şi ulterior (1995 – 1997), când am revenit la regim LOV (lacto-ovo-vegetarian).

Care sunt dietele cu care am slăbit?

Am folosit DHH 2,5 (concentraţii între 1% şi 2,5%), DHH 5 (între 2,5 şi 5%) şi maximum 10% (între 5% şi 10%)

Dietele cu care am slăbit galopant (până la 1,3 kg/zi), sunt DHH 1, DHH 2,5 şi DHH 5. Peste 5% (DHH 10 şi mai mult) slăbirea intervine natural, deci apar plafoane în momentul când organismul consideră că a eliminat excesul de „provizii”.

Care sunt alimentele pe care le-am consumat? Voi face o scurtă prezentare în alt articol şi mă voi strădui să răspund şi întrebărilor celor interesaţi.

Oricum, este cert faptul că slăbirea poate fi accelerată sau temperată CONŞTIENT, modificând cantitatea de apă din meniul zilnic pe de o parte şi modificând alimentele consumate precum şi forma de preparare a acestora (termică sau doar mecanică).

Articol citit de 328 vizitatori

Comments are closed.

« « Ce sunt dimensiunile şi saltul în conştiinţă?| Video Şcoala ZENLA » »