browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Carte: Henri Durville – Kybalion|| Dieta Hiper-Hidratată – Planuri de viitor » »

Postul cu apă şi cum am început (1)

Posted by on 16, August, 2014

Header Şcoala ZENLA - Alimentaţia-Inteligentă

 Astăzi, mi-am propus să te distrez puţin, povestindu-ţi despre începuturile mele, ca „postitor cu apă” în speranţa că vei înţelege de ce consider postul cu apă un instrument foarte puternic de autocunoaştere şi autodezvoltare.

Aminteam în articolul „Saltul în conştiinţă şi acordul în frecvenţă” de învăţătura milenară „Gnose seaftonCunoaşte-te pe tine însuţi.

Cunoaşterea de sine, este cea care ne eliberează din lanţurile cuştii numită Ignoranţă, este cea care ne dă puterea.

Fără îndoială, educaţia, studiul teoretic al experienţei înaintaşilor, este un factor decisiv în evoluţia personală. Totuşi, o altă învăţătură milenară ne precizează faptul că „O tonă de teorie, valorează cât un gram de practică.

Aşadar, fără practică, teoria are o valoare neglijabilă. Sunt poveşti despre care poţi spune doar că „ai luat la cunoştinţă” şi cam atât. Care e valoarea lor de Adevăr, poţi detemina doar prin practică!

Aşa încât, imediat după căderea comunismului, am lăsat frâu liber curiozităţilor mele religioase.

Am început să merg la biserică, să particip la liturghii şi să urmez o parte din canoanele ortodoxe. A fost o experienţă utilă şi trebuie să recunosc, înţelegerea pe care mi-a oferit-o biserica, a fost mai cuprinzătoare decât ceea ce ştiam „de la şcoală”.

Astfel s-a făcut că, am început să postesc cu apă. La început, modest, doar o zi, mai precis vinerea, aşa cum se recomandă în dogma ortodoxă.

Prin 1991, devenise ceva banal şi a posti cu apă vinerea, era ceva la fel de normal ca trezitul dimineaţa.

Totuşi, după ce în toamna lui 1991 am început să urmez cursurile Yoga sistematic, am luat contact cu o sumedenie de informaţii deosebite, care mi-au deschis un câmp de investigaţie vast.

Astfel, cunoştinţele legate de lumile invizibile, veneau să completeze un gol teoretic care îmi măcinase mulţi ani din viaţă.

Sistemul chakrelor, venea să-mi completeze cunoştinţele cu informaţii preţioase şi îmi ofereau o mică parte din răspunsurile pe care le căutam de la vârsta de aproape 9 ani.

Mi-am pus problema postului cu apă în alţi termeni: ce se întâmplă cu mine? Cum se modifică frecvenţa mea de vibraţie?

Eram începător într-ale ocultismului la vremea aceea şi foarte multe întrebări îşi găseau cu mare greutate răspunsul.

Postul ortodox, începuse deja să mă nemulţumească. Desoperisem cu mare neplăcere că mă pot ghiftui şi în post şi mi-am dat seama atunci că simpla renunţare timp de câteva săptămâni, e ca un fel de „frecţie cu diana, la un picior de lemn”. Adică, e un fel de simulacru de ceva serios.

Astfel, în 1992 am luat decizia de a renunţa la carne şi a deveni vegetarian.

Odată cu renunţarea la carne, postul cu apă de vineri, a început să prezinte alt interes. Curiozitatea mă împingea să explorez dincolo de limitele unui post de o zi şi standardele mele de „ortodoxie”, deveneau din ce în ce mai severe.

Astfel, prin 1992 – 1993, pe lângă eliminarea cărnii, am început să prelungesc postul cu apă şi pe zilele sâmbătă şi duminică.

La început, a fost puţin mai greu, dar după câteva săptămâni, totul a revenit „la normal”.

Peste acest experiment, s-a suprapus întâlnirea cu „Bucătăria macrobiotică” a lui Georges Oshawa, care părea un regim alimentar „minune”.

Astfel, după ce la finele lui 1992 şi începutul lui 1993 am „atacat” regimul Oshawa şi „mi-am făcut încălzirea” cu câteva serii izolate de Oshawa 10 (regim exclusiv cu cereale Yang, respectiv grâu, secară, mei şi hrişcă), am luat hotărârea „eroică” de a ţine o serie de 10 Oshava 10 consecutiv.

În iulie 2003, cum am povestit în articolul „O întâlnire cu Maestrul Valeriu Popa”, eram la jumătatea „maratonului” cu Oshawa 10. După ce am terminat seria de 10 Oshawa 10, am avut o perioadă lungă de reflecţie şi am comparat postul cu apă cu regimul Oshawa.

Două mari inconveniente m-au deranjat:

  • Efectele secundare specifice, cum ar fi decalcifierea şi hiperaciditatea;

  • Violenţa detoxifierilor, care necesită o voinţă şi o determinare de-a dreptul fantastice sau, o disperare fără margini.

Postul cu apă şi cum am început (2)

Articol citit de 133 vizitatori

Comments are closed.

« « Carte: Henri Durville – Kybalion| Dieta Hiper-Hidratată – Planuri de viitor » »