browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Dieta Hiper-Hidratată – Planuri de viitor|| Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 90 » »

Postul cu apă şi cum am început (2)

Posted by on 18, August, 2014

Header Şcoala ZENLA - Alimentaţia-Inteligentă

Partea 1

Am terminat prima parte a poveştii, cu nişte concluzii pe care le-am desprins din practică, privind inconvenientele:

  • Efectele secundare specifice, cum ar fi decalcifierea şi hiperaciditatea;

  • Violenţa detoxifierilor, care necesită o voinţă şi o determinare de-a dreptul fantastice sau, o disperare fără margini.

Eu voiam să ajung la astfel de rezultate, dar fără chinuri şi violenţe diverse. Am înţeles că trebuie o altă abordare, că undeva am greşit sistematic şi că există soluţia care să reducă inconvenientele.

Din fericire pentru mine, pe de o parte, sunt convins că „cine caută, găseşte” iar pe de altă parte, sunt în totalitate contra soluţiilor de tip stahanovist, „hei-rup”-iste, cu alte cuvinte. Sau într-o exprimare mai comună, sunt împotriva oricărei bruscări şi violenţe adresată oricui, dar în egală măsură organismului. Prefer negocierile oricăror soluţii „tranşante”!

Foarte puţini dintre cei care ţin post cu apă, conştientizează valoarea cugetării „Încetul cu încetul, se face oţetul!

Astfel, la finele anului 1993, aveam câteva tentative de regim „Boli grele 1” (Valeriu Popa), câteva sute de zile de post cu apă şi aproape 200 de zile de Oshawa 10. Aveam nevoie să compar înăuntrul meu rezultatele, avantajele şi dezavantajele.

Am decis să trec la vegetarianism 100%, eliminând şi ouăle şi lactatele.

Fără să spun că mi-a fost rău în vreun fel, dimpotrivă chiar, mi-a fost destul de bine încât să continui până prin anul 1995, când am ajuns la concluzia că toate alimentele au „ceva în neregulă”. Din păcate, singurul indiciu către „mai departe”, era o nevoie interioară care se manifesta din ce în ce mai clar: post cu lichide.

Aveam să descopăr mult mai târziu şi ce era în neregulă:

  1. prea multe alimente solide şi
  2. alimentele gătite, sunt INERŢIALE!

Mai ales pe timp călduros, am remarcat că mi-era din ce în ce mai greu să mănânc mâncăruri solide! Chiar şi mâncărurile care îmi plăceau de obicei, îmi provocau o oarecare repulsie şi singura „mâncare” cu care mă împăcam, erau supele foarte lungi (zeama), sucurile diverse (inclusiv „apa de ploaie” de diverse coloraturi, gen Fanta şi alte asemenea!), compoturile şi în fine, siropurile făcute cu miere.

Fără să-mi dau seama (deşi mi s-a atras atenţia de multe ori…), „mâncam” zile în şir, doar lichide. Când şi când, mai mâncam pepene galben sau pepene roşu şi castraveţi. Erau singurele „solide” cu care mă împăcam, mai ales în perioadele caniculare.

În fine…

După anul 2000, „atmosfera” din familie s-a degradat treptat şi asta, s-a repercutat destul de neplăcut asupra psihicului meu. La finele lui 2003, ajunsesem la limita suportabilităţii şi am luat o decizie eroică: să-mi bat recordul de post cu apă.

Observasem că funcţionează şi chiar făcusem un obicei din a îmi rezolva problemele dificile, ţinând post cu apă. După cel mult 3 zile, soluţiile „veneau de la sine”.

Din nefericire, m-am mulţumit cu aceste rezultate şi am rămas aici, în loc să conştientizez CORELAŢIILE.

Cum lucrurile luaseră o întorsătură „neagră”, am apelat din nou la „medicamentul minune”: POSTUL CU APĂ.

Dat fiind faptul că eram sub influenţa tiparelor mentale specifice alimentaţiei cu solide, am fost incapabil să fac conexiunile între elementele de informaţie adunate până atunci. Aveam undeva, vag, la nivel subconştient, un „vierme” care mă rodea şi aşa m-am decis să atac un post cu apă de 10 zile (atât durează schimbarea completă a sângelui).

Uitasem de el şi am găsit de curând un jurnal din perioada noiembrie 2003, când am ţinut postul. Cum acea lună a fost o lună cu mari dificultăţi pentru viaţa mea personală, am uitat complet de post, cu atât mai mult cu cât după postul cu apă de 10 zile, am avut o rezonanţă pe Anahata chakra, (o stare de conştiinţă expandată, „Samadhi”, Iluminare) care a durat cam 41 de zile la mare intensitate şi încă vreo 30 de zile, descrescător.

Momentul 2003, a însemnat o cotitură importantă în viaţa mea!

Partea 1

Postul cu apă şi cum am început (3)

Articol citit de 104 vizitatori

Comments are closed.

« « Dieta Hiper-Hidratată – Planuri de viitor| Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 90 » »