browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Primii paşi în necunoscut — Postul de carne|| Video – Şcoala ZENLA: Ceasul schimbării » »

Postul de carne — Efecte secundare

Posted by on 3, November, 2014

 — continuare din articolul precedent

Am citit prea puţine lucruri despre posturile alimentare. Mă limitez mai mult la descrierea propriilor mele experienţe, la cauzele care m-au determinat să apelez la aşa ceva şi la efectele observate după ţinerea unei astfel de diete. Am apelat la această dietă de nevoie, fiind doar o posibilitate de a rezolva o problemă de sănătate, fără a avea niciun fel de îndrumare sau posibilitate de undeva. A fost o alegere personală, din gama de alegeri extrem de redusă avută la un moment dat. Semnul cel mai mare de îndoială în privinţa apelării la tratamentul recomandat de medici a fost tocmai semnul de întrebare ridicat de rezultatul analizelor. Erau declarate drept „bune” şi „normale”, iar corpul meu spunea cu totul altceva decât că este „bine” sau că funcţionează „normal”!

Efecte

Efectele secundare despre care voi aminti în continuare au fost neaşteptate. Mi-au dat complet peste cap întreaga existenţă! Pentru că:

1. S-a instaurat o stare generală de calm interior.

Întotdeauna am fost o fire extrem de vioaie şi de energică. S-a petrecut ca un fel de răsturnare de situaţie, un fel de întoarcere cu 180°, o transformare, o trecere de la un fel de a fi, la altul.

2. Stare de disconfort sporadic faţă de anumite locuri şi/sau persoanele agitate, nervoase, iritate sau nemulţumite.

Altfel formulat, s-ar putea spune că am devenit ceva mai conştientă faţă de ceea ce emite mediul înconjurător, de amprenta energetică emisă. Încă un detaliu destul de important legat de locuri: trecerea timpului este nesemnificativă. Mi s-a întâmplat de câteva ori să se instaureze starea de disconfort (în general senzaţii de prea frig sau prea cald) în apropierea unor obiective turistice sau a unor case obişnuite.

3. Sensibilitate mult accentuată.

Chiar şi acum îmi este destul de greu să maschez starea de disconfort pe care o simt în urma unor mirosuri, sunete sau chiar culori.

4. Schimbarea alimentaţiei.

Pe lângă preparatele şi produsele din carne au urmat şi alte alimente, altele decât cele amintite în articolul anterior. Amintesc aici doar de două produse aşa-zis banale: cafeaua (în special cea solubilă) şi băuturile răcoritoare fabricate industrial.

5. Dereglarea menstruaţiei, până la dispariţie.

Este un efect conştientizat după destul de mult timp. La început dereglarea am crezut că provine de la vârsta biologică şi că ar fi o explicaţie. Dar am testat această posibilitate de câteva ori, consumând timp de câteva zile la rând carne de peşte sau ouă. Menstruaţia revine iar durata ei (înclusiv simptomele obişnuite) sunt determinate atât de cantitate dar şi de durata perioadei cât s-au consumat alimentele respective!

Atenţie pentru femeile care ţin (sau sunt tentate să ţină) un astfel de regim! Sunt necesare luni de zile de post constant pentru încetarea completă a menstruaţiei.

6. Reducerea cu peste 50% a manifestării instinctelor primare.

Câteva exemple: starea de frică, spaimă sau de panică se instaurează mult mai greu; scăderea capacităţii de efectuare a unor munci fizice aşa-zis „brute”; reducerea cantităţii de alimente consumate; etc.

7. Deschiderea altor canale energetice, în special cele caracteristice chackrelor vishuda şi ajna.

Este absolut normal şi firesc ca, în urma reducerii consumului energetic în direcţia satisfacerii instinctelor primare, energia să urmeze un alt traseu. A urmat (cel puţin în cazul meu!) un fel de deschidere în direcţia comunicării (atât verbală cât şi scrisă) dar şi interes pentru informare şi educaţie, mari dificultăţi în a minţi sau/şi a mă preface! Iar aici într-adevăr am avut (şi încă mai am!) mari probleme cu cei din jur.

Acestea sunt câteva efecte secundare observate în urma ţinerii unui post de carne. La ora actuală, când scriu aceste cuvinte, mai consum carne, dar foarte rar, cam odată la câteva luni, de preferinţă de peşte sau de pui. Consum doar atunci când sunt convinsă că organismul meu cere aşa ceva!

Totul a început de nevoie, în niciun caz de bună voie. Nevoia mea era să găsesc o altfel de soluţie la problemele de sănătate avute, alta decât apelarea la un tratament medicamentos. Probleme ulterioare au fost, într-adevăr, dar dificultăţile au venit din altă parte decât mă aşteptam. Ceva mai târziu am conştientizat că, ţinând un astfel de regim, am accesat un altfel de realitate iar întoarcerea la cea veche, în care trăisem timp de zeci de ani, s-a dovedit a fi imposibilă, cu toate că am încercat să fac ŞI asta…

Un post reprezintă o schimbare! Aceată schimbare se produce treptat, la început în interiorul persoanei, apoi se reflectă şi se manifestă şi în exterior. Se pot petrece destul de multe lucruri odată cu această schimbare, dar cele mai dificile praguri de trecut sunt cele legate de acceptarea şi conştientizarea tiparelor mentale avute dar şi a ataşamentelor, nimic mai mult! De aici încolo, depinde de om dacă revine la vechiul mod de viaţă (inclusiv de alimentaţie). În tot Universul se respectă ceea ce se numeşte dreptul de alegere al fiecăruia. În cazul meu, am avut intenţia de întoarcere dar am eşuat. Urmarea? M-am reîntors de unde am pornit în urmă cu ceva ani.

Cam atât deocamdată.

Urmează câteva articole legate de experienţele personale legate de postul cu apă.

sursă imagine:

http://imgarcade.com/1/not-getting-results/

Articol citit de 119 vizitatori

9 Responses to Postul de carne — Efecte secundare

 1. Marin

  De ce dispare menstruatia cand nu mai mananci carne ?

  • Şerban Stănescu

   Explicaţia e complexă şi înţelegerea fenomenelor, presupune o educaţie generală destul de serioasă.
   Principial, este vorba despre tiparele mentale care domină în fiinţă şi care determină o anumită funcţionare a ceea ce numim “corp fizic”.
   În Vibraţia Pământ, energiile dominante şi manifestarea lor, sunt formele grosiere ale Apana Vayu şi Prana Vayu.
   Menstruaţia, este expresia Apana Vayu, care este fluxul de energie a reciclării, a distrugerii, a eliminării a ceea ce este uzat.
   Carnea, este un aliment foarte sărac din toate punctele de vedere, necesită eforturi colosale din partea organismului pentru a putea utiliza ceva din acest “combustibil” inferior şi asta, conduce la o uzură prematură a întregului organism. De aici şi menstruaţiile abundente, dereglările de ciclu, durerile uneori atroce şi multe alte inconveniente.

 2. Ioan Nedisan

  “Erau declarate drept „bune” şi „normale”, iar corpul meu spunea cu totul altceva decât că este „bine” sau că funcţionează „normal”!”

  …Se poate intampla si mai rau, adica sa fie declarate drept “rele” si “anormale”, si de fapt sa fie normale… :)

  • Monica Stănescu

   Adevărat.
   În experienţa făcută am încercat o altă posibilitate şi atât, nimic mai mult… Am văzut de prea multe ori la cei din jur unde poate duce dependenţa de medicamente.
   Am refuzat o astfel de alternativă. Abia când am luat decizia, mi-a apărut “din neant” alternativa. Vorba Oracolului din “Matrix”: totul a început cu o alegere. 😉

 3. Raluca Muresan

  Am renunțat la carne de ceva vreme bună. La început din motive de sănătate, pentru că deși medicii mi-au recomandat o operație, eu am ales să-mi ascult corpul și să-i dau ce-mi cere. Mi-a fost foarte ușor pentru că ultimele 3 dăți când mâncasem carne mi-a fost foarte rău. Apoi, după vindecare, am continuat pentru că mă simt bine așa. Am avut si eu aceleasi efecte secundare si inca ma bucur de toate schimbarile pozitive (pt mine) care au loc. Eu am remarcat și o altfel de raportare la corpul meu. Sunt mai receptivă la nevoile lui, la ce-mi transmite, mi s-a ascuțit intuiția și mă iubesc pe mine altfel. Singurul lucru la care îmi doresc să lucrez este sensibilitatea. Când merg într-un mall de exemplu, am senzația că simt/preiau energiile de acolo și mă copleșesc. Mă ia cu amețeală și rău, până când ies afară sau ajung într-un mediu cu o frecvență energetică nițel mai mare.

  • Şerban Stănescu

   Bine te-am regăsit, Raluca!
   Da, cunoaştem amândoi simptomele. Dar sunt mult mai multe locuri în care apar… Cel puţin, la mine.
   Da, mă pot controla, dar cu costuri energetice mari. Cu Monica e mai greu. E semn de apă şi asta e ceva caracteristic: SENSIBILITATE!
   Lucrăm, o învăţ cât pot şi cât poate asimila, dar e greu, e nevoie de (enorm de) multă determinare!
   Poate că e unul dintre principalele motive pentru care ne-am decis să ne mutăm “la ţară”. Alte frecvenţe!
   Mult mai curate decât la oraş!
   E mult de povestit. În timp, sperăm să o putem face…

  • Monica Stănescu

   Bine ai venit, Raluca!
   Am scris în articol doar o parte dintre schimbările observate. Le-am privit ca atare, ca schimbări, nici pozitive şi nici negative, la fel cum am conştientizat că abia atunci am început să mă cunosc eu pe mine.
   O perioadă de timp am avut aceeaşi senzaţie ca şi tine în locurile aglomerate, dar am găsit câteva soluţii care au dat rezultate destul de bune, fără a apela la “fugă”. Ele ţin de modul în care mi-am proiectat gândurile.
   Un exemplu concret: “acum merg la cumpărături şi merg pentru nevoile noastre”. Astfel, prin această metodă, s-a ridicat un fel de baraj energetic în faţa mulţimii, fără a manifesta însă agresivitate sau opunere din partea mea! E foarte important de reţinut acest amănunt…
   Sunt multe de spus, enorm de multe…

 4. Sorin

  Ziua buna tuturor,
  ma numesc Sorin si sunt incantat sa fi dat peste acest blog, vorba lui Serban “din craca-n craca”.
  SI eu am redus alimentatia cu carne semnificativ de ani buni, dar mai ard cate-un gratar/bbq sau friptura la cuptor la anumite evenimente mai importante. In fine, ce vreu eu sa va impartasesc vis-a-vis de aceasta tema este ca, in urma cu cinci ani am urmat un post negru de 44 de zile, autoimpus, pe care l-am inceput cu sucuri Breuss in primele trei saptamani, dupa care am ramas doar pe apa si cca. 1L de ceai de salvie neindulcit pe zi. Undeva spre sfarsitul postului am introdus si un degetar de vin rosu seara ca energizant, asa ca la manastire :), caci observam ca desi aveam un tonus foarte bun, rezistenta la efort scazuse vizibil. Dar, rezultatele, atat fizice cat si psihice, au fost colosale. In primele trei saptamani au avut loc in fiecare saptamana cate-o zi de criza de vindecare sau poate crize de adaptare la noul regim, nu stiu, eu nefiind bolnav cu ceva grav anume. Asadar, in saptamana 1 am inregistrat o zi mai acuta cu frisoane si slabiciune, apoi in saptamana 2 o jumatate de zi cu un fel de criza de inima si in a treia saptamana o zi intreaga chinuit de gandul de a renunta la “prostia asta” :). Toate aceste crize le-am rezolvat prin somn, culcandu-ma am lasat totul in seama pilotului automat si-a Domnului. Pe tot parcursul postului am scapat de 15kg ce erau oricum in plus, 10kg in primele doua saptamani si restul pana la sfarsitul postului, dar de remarcat ca de la putin peste jumatatea celor 44 de zile, greutatea s-a stabilizat. Starea de spirit a evoluat si ea de la una greoaie si inclinata spre negativ, la una de bine, foarte bine si excelent, lucru remarcat imediat de cei din familia mea. Zburam nu alta. Mintea mi-era atat de clara, greu de descris asta. Aveam o stare de bine nemaintilnita sau poate intalnita undeva prin copilarie dar neconstientizata. Foamea, de care n-am pomenit inca si era sa uit, a disparut total dinspre inceputul celei de a treia zile. Un lucru putin ciudat a fost cand undeva prin saptamana a cincea de post imi era dor sa mestec ceva, n-am facut-o desigur, dar acest reflex probabil imi spunea cumva ca se apropie timpul sa ma intorc la masticatie, nu stiu, veau sa cred ca era un mesaj dinspre trup, dar poate ma insel, cine stie!? Efectele fizice ale acestui post s-au diminuat intrucatva in decursul anilor ce-au trecut. Totusi dupa aceasta experienta am ales sa raman echilibrat in alimentatie, din toate cate putin dar cu remarca ca am redus carnea semnificativ si tot de atunci incoace fac cateva shankprakshalana pe an, asa dupa cum imi vine, dupa cum si cand simt eu ca ar merge una sa curat instalatia :). Am uitat sa spun ca intrarea in acest post am facut-o tot dupa o shankprakshalana. De fapt in toate posturile in care intru, atunci cand intru, intru dupa o shankprakshalana, asa am observat eu ca e cel mai bine pentru trup.
  cam atat despre experianta mea cu postul/regimul of liquides only :))
  Sanatate deplina tuturor!
  Sorin

  • Şerban Stănescu

   Salut, Sorin!
   Da, e foarte frumos ce ne-ai povestit, mulţumim mult pentru relatare şi, trebuie să recunosc, am trecut şi eu prin aceleaşi etape!
   Eu m-am oprit la 15 zile, tocmai datorită neclarităţilor privind efortul fizic pe de-o parte, pe de alta, datorită reducerii nevoii de somn, spre 2 – 3 ore pe noapte.
   Într-adevăr, tonusul general era deosebit şi cam tot aşa s-a petrecut şi cu “pofta de mâncare”.
   Unii spun că apare foamea, dar am constatat că sunt mai curând reflexe condiţionate, exact cum ai precizat şi tu, obişnuinţa de a mastica şi de a simţi stomacul plin. Simple automatisme, adânc înrădăcinate. Ne obişnuim să gândim într-un anumit mod despre “mâncare”, asociem în minte anumite simptome cu anumite interpretări logice, care consider eu că sunt strict dependente de cultură şi educaţie — pe de o parte — şi de sistemul personal de valori (credinţele, convingerile proprii), pe de altă parte.
   Cu slăbitul, am ajuns şi la 9 kg/săptămână, dar experimentele repetate m-au convins că dacă modul în care gândesc despre mine este unul neutru faţă de “greutatea ideală”, organismul se simte mult mai bine “mai slab”, decât cu likogramele dinainte. Am remarcat o anume sprinteneală generală şi fizică şi psihică şi emoţională. Este poate motivul pentru care m-am apucat să concep Dieta Hiper-Hidratată: pentru a avea “la îndemână” o metodă cu care să prelungesc postul şi să pot reveni fără riscuri la o alimentaţie mai potrivită cu efortul fizic decât postul cu apă.
   Personal, sunt convins că se poate depune şi efort fizic, dar este nevoie de o perioadă mai lungă de timp, o trecere gradată de la alimentaţia clasică, la una bazată pe lichide şi chiar hrănirea directă cu energie din mediu (energia radiantă care provine de la Soare).
   Există deja destule cazuri cât să fie concludentă teza, cel puţin pentru mine.
   Mai dificil este însă dezvăţatul minţii de automatismele pe care ni le-am însuşit ca urmare a tradiţiilor şi a educaţiei primite.
   O zi bună şi mult succes în explorarea interioară!

« « Primii paşi în necunoscut — Postul de carne| Video – Şcoala ZENLA: Ceasul schimbării » »