browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Curs CSPPV|| SĂ VEZI sau… SĂ PERCEPI? » »

Prezentare generală curs CSPPV

Posted by on 28, November, 2015

Curs CSPPV - Header

 

Astăzi, îţi voi prezenta pe scurt cursul CSPPV (Cum să scrii, să publici, să promovezi şi să vinzi o carte) despre care am vorbit anterior. Aşa cum menţionam în primul articol, cursul este o sinteză complexă a aproape 5 decenii de experienţă în scris şi, în mod particular, a 15 ani de experienţă pe internet.

Dat fiind faptul că atunci când faci ceva care te pasionează apare un fenomen straniu înveţi fără să conştientizezi practic cât de mult sau de complicat este m-am trezit în situaţia neplăcută de a răspunde multor întrebări la care m-am simţit nepregătit să răspund.

Diferenţa dintre „nepregătit” şi „competent”, de multe ori constă exact în faptul că, atunci când dobândeşti o competenţă care ţi se potriveşte, procesul de conştientizare (raţionalizare) a paşilor, rămâne undeva într-un fundal destul de obscur.

Astfel, te trezeşti că practic ştii să rezolvi o mulţime de chestii „fluierând” cum se zice, dar te descoperi incapabil să explici cuiva aflat la început, „cum se face”.

Din acest motiv, mi-am propus să sistematizez experienţa. Mă ajută pe mine să-mi creez o imagine mai clară a paşilor pe care i-am parcurs, cât de dificil este să ajungi de la o etapă la alta, cam cât timp este necesar.

Toate acestea, s-au petrecut cu mine, dar pentru că am făcut-o dintr-un impuls interior foarte puternic, dificultăţile şi etapele intermediare, s-au şters. Când eşti focalizat pe un obiectiv şi te ajută intuiţia, raţionalizarea rămâne de cele mai multe ori în urmă.

Este, aşa cum mi-a demonstrat Viaţa, cauza principală pentru care experienţe valoroase, rămân înăuntrul unor oameni geniali chiar: ei sunt aşa de absorbiţi de munca lor, încât transmiterea experienţei se face de cele mai multe ori „pe furate”, la un om sau poate doi.

DESPRE CURS

Scrierea unei cărţi, este un proces foarte lung şi de multe ori, chinuitor.

Mulţi confundă nişte etape care într-adevăr sunt foarte faine stadiul final, succesul ca rezultantă, „podiumul” ca să spun aşa cu ÎNTREGUL PROCES care duce acolo. Iar acest proces, înseamnă poate sute de nopţi nedormite, izolare, eşecuri, eşecuri, eşecuri, „De la capăt!” şi, poate cel mai important lucru, MEREU DE LA CAPĂT!

Puţini înţeleg acest ADEVĂR şi asta, pentru că omul obişnuit, priveşte doar partea vizibilă a icebergului: SUCCESUL FINAL!

Am decis deci să structurez cursul pe CINCI MODULE:

  • Cum să scrii o carte Modulul 1;

  • Cum să publici o carte Modulul 2;

  • Cum să promovezi o carte Modulul 3;

  • Cum să VINZI o carte Modulul 4;

  • Cum să construieşti o afacere de acasă Modulul 5.

Pe lângă structura modulară, am avut în vedere şi un alt aspect: dezvoltarea cursului pe baza comunicării cu cititorii.

Avem nevoie de educaţie şi cu ajutorul internetului, POŢI SĂ ÎŢI TRANSFORMI PASIUNEA ÎNTR-UN TĂRÂM MAGIC!

Da, ştiu că este aproape incredibil, dar aşa cum mie mi-a fost dat să mă gândesc „Cum să-mi transmit experienţa” abia după 46 de ani de scris şi m-am trezit că îmi lipsesc elementele clar structurate, pentru simplul motiv că ele sunt structurate doar ÎN INTERIORUL MEU, tot aşa şi ţie îţi va fi greu să dai mai departe experienţa acumulată. Şi, crede-mă DE ASTA AVEM TOŢI NEVOIE!

Vremea ficţiunilor literare, adică a ceea ce mulţi numesc „maculatură”, a trecut. Dacă vrem o altă viaţă şi o altă lume, trebuie să ne schimbăm FIECARE ÎN PARTE şi COOPERAREA, COMUNICAREA, ECHIPA, UNITATEA, sunt cuvintele MAGICE care descriu această transformare de care avem nevoie mai mult decât de aer ACUM!

Avem nevoie urgentă de cărţi care să aibă valoare şi, Viaţa m-a învăţat că singurele valori autentice, sunt TRĂIRILE INDIVIDUALE.

Asta, se mai spune că s-ar numi „experienţă de viaţă”, dar experienţa de viaţă de multe ori, se dovedeşte infernal de greu de transmis.

Din acest motiv s-a născut ideea acestui curs.

Fiecare modul de curs, are un număr variabil de cursuri şi fiecare curs, este în general un material care poate număra între 5 pagini şi, uneori, 50 de pagini.

Parcurgerea TUTUROR celor cinci module, este OBLIGATORIE pentru a ajunge la un mod de viaţă care să îţi aducă realmente ÎMPLINIRE, ECHILIBRU ŞI SATISFACŢIE PE TOATE PLANURILE.

Totuşi, practica cursurilor pe care le-am derulat pe internet în perioada 2006 – 2013, m-a învăţat că, există oameni care învaţă mai uşor, alţii care învaţă mai greu, alţii care deja ştiu o parte din etape şi au ŞI practică.

Pentru astfel de oameni, repetarea unor etape în stadiul particular în care se află, poate însemna o amânare. De aici ideea modularizării etapelor.

Pe de altă parte, a răspunde cererii tuturor celor care m-au contactat, a construi un curs foarte personalizat, este o întreprindere extrem de dificilă.

Am decis din acest motiv să schimb stratregia şi să apelez LA TINE, la prietenii tăi, la cunoştinţele tale şi la toţi cei care citesc.

Pentru a putea ridica constant valoarea cursului şi a îi da forma cea mai potrivită, AM NEVOIE DE AJUTORUL TĂU, al prietenilor tăi şi al oricui crezi că are de câştigat sintetizându-şi experienţa într-o carte sau, pur şi simplu, oricui vrea să îşi vadă un vis „imposibil” REALIZAT!

Am structurat până în prezent cele cinci module de curs în 54 de cursuri.

Ca să scurtez o prezentare prea lungă, am creat un ebook cu această prezentare.

Deja am discutat despre curs cu două persoane şi, rezultatul a fost re-gândirea, restructurarea, accentuarea unor aspecte.

De aceea, m-am decis să apelez LA TINE! Scrie-mi:

  • CUM VREI SĂ FIE CURSURILE? Exemplu: cu multe exerciţii, mai lungi şi mai puţine, mai scurte şi mai multe, cu poveşti din viaţă?
  • Ce vrei să mai includ în ele?
  • Cum crezi că ar trebui să se deruleze? De exemplu, variante de acces la curs. Pachet cu modulul X, secvenţial (câte un curs), ce fel de suport de curs vrei, etc.
  • Pe ce să cadă accentul în fiecare dintre module? Aici, doar TU poţi şti „ce te doare”. Treci acele teme care chiar îţi dau dureri de cap.

Ca să simplific, am realizat un ebook, aşa cum spuneam mai sus.

Dacă te interesează să contribui la dezvoltarea unui curs care să răspundă nevoilor tale cât mai bine, atunci descarcă acest ebook şi trimite-mi opiniile tale pe adresa de mail de contact a Şcolii ZENLA.

Materialul trimis de tine, va fi inclus în versiunile ulterioare ale descrierii generale, al cărei cod de produs este CSPPV-PG.

Tot ce ai de făcut este să îmi dai un like, un tweet sau să postezi pe G+ folosind unul din butoanele de mai jos.

După ce dai share, va apare linkul de download al ebookului. Faci clic pe el şi porneşte downloadul.

Aştept cu nerăbdare opiniile tale, pentru că vreau să definitivez cât mai repede (10 decembrie 2015) structura cursului şi să trec mai departe la elaborarea cursurilor.

Dacă îmi trimiţi un material serios, îţi voi oferi şi alte avantaje privind participarea la proiect şi la curs. Negociem pe adresa de mail pe care îmi trimiţi materialul.

Versiunea curentă este 1.5. În versiunea la care lucrez deja, 1.6, vor apare opiniile lui Monica Stănescu şi Tudor Bezea.

Dacă îmi trimiţi materialul până la data 10 decembrie 2015, îl voi include şi pe al tău în versiunea 1.6!

Cu cele mai bine gânduri,

Şerban Stănescu

Articol citit de 101 vizitatori

Comments are closed.

« « Curs CSPPV| SĂ VEZI sau… SĂ PERCEPI? » »