browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Cum să treci peste frica de schimbare|| De ce se plânge lumea de sărăcie?!? Şi de care? » »

Priorităţi, personalitate, relaţii

Posted by on 20, May, 2017

Ce ne atrage la oameni? Ce îi atrage pe ceilalţi în preajma noastră? Ce ne distinge de ceilalţi? Sau să fim la fel ca ceilalţi? Care îţi sunt priorităţile, valorile vitale? Cum, pe ce bază îţi stabileşti relaţiile? La urma urmei, CINE EŞTI?
Întrebări care-ţi pun neuronii în mişcare şi-ţi dau dureri de cap. Uneori. 😉

Who are you question - handwriting on a green sticky note

Totul porneşte de la ce considerăm a fi “personal”, lucruri, valori, principii, credinţe, convingeri (aşa-zis personale). Din toate acestea se formează “personalitatea”. De la – la este un drum scurt, chiar foarte scurt. Când spui “x” este ceva “personal”, înseamnă că acel ceva reprezintă o valoare pentru tine. Când se adună mai multe, deja începe să se contureze un sistem de valori. Face parte din tine. Acel lucru determină felul de a fi, abia apoi a face. Ordinea, clasificarea intereselor şi a priorităţilor din acest sistem determină, indirect, ce fel de oameni atragi în preajma ta. Întotdeauna!

De ce se despart oamenii? Sau se ceartă? Schimbarea ordinii, priorităţilor şi/sau a intereselor. Oricine s-ar sătura să “mănânce” acelaşi fel de mâncare zi de zi, an de an, oricât de mult i-ar place. :) Aşa încep discuţiile, conflictele, despărţirile. Unul din parteneri se schimbă în clipa când şi-a schimbat ordinea interioară. Vrea, îşi doreşte să “mănânce” şi alt fel de “mâncare”. A devenit “altul”, “alta” în acelaşi trup. O altă personalitate. Nici mai bună şi nici mai rea, ci doar o alta.

Cândva am crezut că mă cunosc. Eram convinsă că (mă) ştiu. Până când mentorul meu mi-a trimis un test. Un test, un simplu test mi-a dat peste cap o parte din aceste certitudini şi credinţe. Trei întrebări simple au scos la lumină ce se afla în interiorul meu. Au arătat limpede ca “lumina zilei” care îmi este personalitatea. Şi mi-a mai arătat cum poţi să te minţi singur, să te amăgeşti, căci da, m-am amăgit. :(

După un an am regăsit testul şi l-am făcut din nou. Doar unele schimbări nesemnificative. După cinci ani, am revenit. Din nou acelaşi rezultat. Aşa am ajuns la concluzia că: îmi este imposibil să schimb ceea ce sunt. Se schimbă doar ordinea intereselor, nimic mai mult. Informaţiile din astrologie doar mi-am confirmat rezultatul.

Testul îi este atribuit lui Dalai Lama. Dezlegarea (traducerea) răspunsurilor o găsiţi pe forum.

…………………………………….

1. Aranjează următoarele cinci animale în ordinea preferinţei tale:

 1. Vacă.
 2. Tigru.
 3. Oaie.
 4. Cal.
 5. Porc.

2. Scrie un cuvânt care descrie fiecare din următoarele:

 1. Câine.
 2. Pisică.
 3. Şobolan.
 4. Cafea.
 5. Mare (sau ocean).

3. Gândeşte-te la cineva, persoană care te cunoaşte şi este importantă pentru tine. Atribuie acestei persoane una din culorile de mai jos.

 1. Galben.
 2. Portocaliu (orange).
 3. Roşu.
 4. Alb.
 5. Verde.

……………………..

Acest test arată care este ordinea priorităţilor în viaţă, personalitatea şi relaţiile.

Cu drag,
Monica Stănescu

Sursă imagine:

http://www.pammarketingnut.com/2013/03/google-who-are-you/

Articol citit de 37 vizitatori

Comments are closed.

« « Cum să treci peste frica de schimbare| De ce se plânge lumea de sărăcie?!? Şi de care? » »