browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 100|| Dieta Hiper-Hidratată – Ustensilele de bază » »

Reţetele pentru Dieta Hiper-Hidratată

Posted by on 29, August, 2014

Header Şcoala ZENLA - Alimentaţia-Inteligentă

 Inaugurez această secţiune a sitului cu un material care să definească mai clar ce înseamnă „reţete”, în contextul Dietei Hiper-Hidratate.

Înainte de orice altceva, vreau să îţi amintesc faptul că, Dieta Hiper-Hidratată este o strategie alimentară!

Dacă vei privi din această perspectivă ceea ce faci, atunci succesul va fi garantat! Altfel, va fi un exerciţiu oarecare de ambiţie şi nimic mai mult!

Ce vreau să înţelegi foarte bine:

O reţetă, este UN SET DE TIPARE MENTALE.

Nimic altceva!

Ceea ce poţi face cu o reţetă, este să te insipri din ea pentru a îţi crea propriile reţete!

Din fericire pentru mine, am înţeles în sfârşit că fiecare om are o înzestrare aparte şi din această perspectivă, există mulţi oameni cărora le lipseşte din structură o anumită energie, o bandă de energie şi această absenţă, îi face să fie unici, dar le conferă şi anumite zone de disconfort în viaţă.

Astfel, pentru categoria de oameni cărora le lipseşte „aprinderea”, „scânteia” să pornească la un drum, voi oferi o serie de reţete.

Vreau însă să subliniez faptul că reţetele pe care le voi publica, sunt simple idei, nişte formule fixe, cum sunt de pildă fotografiile comparativ cu filmele şi ele te vor ajuta doar să experimentezi un set foarte limitat de interacţiuni, de schimburi de energie şi informaţie cu mediul în care trăieşti, din infinitatea de posibilităţi care există!

Ori, ceea ce vreau eu este să te ghidez către amplificarea creativităţii, către atingerea unui echilibru global, atât în privinţa vieţii tale interioare cât şi a celei exterioare. În aceste condiţii însă, trebuie să fii cât mai conştient cu putinţă că, oricâte sute de mii de reţete aş publica, ele reprezintă:

  1. Tiparele mele mentale şi setul meu de aptitudini;

  2. Exerciţiile mele de creativitate;

  3. Posibilităţile pe care le-am explorat eu, pe baza cunoştinţelor (informaţiile!) acumulate de mine;

  4. Sinteze ale experienţei acumulate, combinate şi transformate în noi tipare mentale, generatoare de noi experienţe cu caracter PERSONAL.

JURNALUL – UN ALT FEL DE CARTE DE BUCATE

Atunci când copiezi de la mine sau de la altcineva o reţetă şi o aplici, fii conştient că este doar începutul unei călătorii fascinante şi CONŞTIENTIZEAZĂ CE EFECTE PRODUCE ASUPRA TA!

Există o probabilitate foarte ridicată ca asupra ta, reţetele mele să producă efecte mai mult ori mai puţin diferite şi ASTA ESTE CEEA CE TREBUIE SĂ SCRII ÎN JURNALUL TĂU! Ce reţetă ai aplicat şi ce efecte a produs ASUPRA FIINŢEI TALE!

Priveşte jurnalul pe care îl ţii, ca pe o carte de bucate! Jurnalul, este ghidul tău şi sursa de inspiraţie pentru noile experimente culinare!

Priveşte aşadar Dieta Hiper-Hidratată ca pe un joc cu posibilităţi infinite, în care TU, FIINŢA TA, SINELE TĂU este de fapt GHIDUL INVIZIBIL care îţi spune „Ia-o pe aici!”, „Coteşte la dreapta!”, „Pune frână 3 zile!” şi altele asemenea.

Organismul ŞTIE când şi cum are nevoie de ceva anume, totul e să îţi asculţi cu mare atenţie VOCEA INTERIOARĂ!

Ştiu, este foarte important să ai un ghid. Dacă simţi nevoia, acordăm consultaţii individuale şi individualizate.

Ce trebuie să înţelegi însă foarte bine este că ghidul are un singur rol: acela de a îţi artăta cărările POSIBILE!

Pe care dintre ele vrei să mergi, TU TREBUIE SĂ DECIZI! Mai mult, doar simpla decizie, e egală cu zero. Toţi luăm mii de decizii într-o zi, dar le amânăm punerea în practică, pe termen nedefinit. Aşa se nasc de fapt frustrările fără număr, regretele şi alte emoţii mari consumatoare de energie!

Mă opresc aici şi te invit să reflectezi profund:

  1. CONŞTIENTIZARE MAXIMĂ!

  2. CREATIVITATE FĂRĂ LIMITE!

Priveşte orice reţetă, ca pe o mică operă de artă! EXPRIMĂ ARTISTUL DIN TINE!

Acesta este al doilea articol din ZIUA 100 a Dietei Hiper-Hidratate!

Maratonul literar, CONTINUĂ!

Articol citit de 137 vizitatori

Comments are closed.

« « Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 100| Dieta Hiper-Hidratată – Ustensilele de bază » »