browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Cugetări despre ADEVĂR|| A venit vremea Oamenilor Cinstiţi » »

Şapte ani fără negaţii

Posted by on 14, March, 2015

cropped-Header-Blog-Scoala-ZENLA-02-930.jpg

 

 

Acest articol, este un răspuns la articolul lui Cătălin Stoica, intitulat „Cărţi de dezvoltare personală (6)”.

Articolul este foarte frumos şi a subliniat un aspect extrem de important!

RENUNŢAREA LA NEGAŢII, ŞI în gândire ŞI în vorbire:

Citez:

Renunță la ideile și părerile vechi pentru a face loc celor noi. Fii atent de câte ori într-o zi folosești expresiile: “NEGAŢIE pot/ NEGAŢIE se poate, NEGAŢIE are cum, e greu”, în dialogul tău interior și față de ceilalți. Șterge “NEGAŢIE” din fiecare “ NEGAŢIE se poate” și vezi ce se schimbă în gândirea și comportamentul tău puțin câte puțin. Dar întâi conștientizează când spui “ NEGAŢIE pot / NEGAŢIE se poate” și șterge acel “NEGAŢIE”, NEGAŢIE proiecta din start rezultate negative fără ca măcar să faci exercițiul timp de câteva zile.

Modificările în text, îmi aparţin.

Citind articolul, am rămas stupefiat de cum cineva îşi poate permite să dea sfaturi altora privind eliminarea negaţiilor din limbaj, în vreme ce EL ÎNSUŞI, într-un text de 92 de cuvinte, a folosit 9 (nouă!!) NEGAŢII!!

Făcând un calcul simplu, ajung la concluzia că un om care foloseşte în 9,78% din GÂNDURILE pe care le exprimă negaţii, se contrazice pe el însuşi, pentru că ADEVĂRUL DIN EL ÎNSUŞI, rămâne valabil doar în proporţie de 90,21%!!

Şi mai-mai că îmi aduc aminte de o inscripţie:

Toate animalele sunt egale!

Dar unele animale, sunt mai egale ca altele

George Orwell a zis-o, prin 1945. Poate am uitat eu, dar e veche povestea. A apărut şi un film interesant pe tema asta: „1984”, făcut după cartea omonimă tot a lui Orwell, „O mine nouă sute optzeci şi patru”… Ecranizarea cărţii „Ferma animalelor”, e un desen animat frumuşel tare. Acolo o să vedeţi inscripţia de mai sus.

Aşadar, la ce foloseşte să arătăm cu degetul spre „alţii”, când noi înşine ne lepădăm de sfaturile pe care le răspândim cu dărnicie?

Sunt iată, în curând 7 (şapte) ani de când am eliminat NEGAŢIILE din scrisul meu. Am reuşit după o muncă de aproximativ 6 luni, pentru că eram la vremea aceea primul om din lume care îşi propusese să scrie FĂRĂ NEGAŢII.

Atunci, în lunile acelea ale anului 2007 s-a născut ZENLA, adică, Limbajul ZERO Negaţii.

Prima carte scrisă şi publicată în acest limbaj, este „Ritmuri Interioare”, pe care am distribuit-o GRATUIT, în format electronic de atunci încoace. Între timp, cartea a fost revizuită şi I-am schimbat şi titlul, în „ÎNCEPUTUL CĂLĂTORIEI”. În paralel, am oferit şi o versiune TIPĂRITĂ, începând din anul 2008.

După o perioadă agitată în viaţa mea, ZENLA a devenit Proiectul ZENLA şi începând cu anul 2010, am oferit GRATUIT din ce în ce mai multe cărţi scrise FĂRĂ NEGAŢII, în speranţa că oamenii vor înţelege că A TE SABOTA SINGUR, fără îndoială este o opţiune, este o formă de exercitare a Liberului Arbitru, dar CUI FOLOSEŞTE?

Viaţa, m-a învăţat o lecţie destul de dură:

Tăria lanţului, este dată de veriga cea mai slabă!

Dacă vrem să evoluăm CA OMENIRE, o vom putea face doar dacă FIECARE OM VA PUNE UMĂRUL LA EVOLUŢIE sau, ca să repet ideea din filmul Lucy, RE-Voluţie!

Limbajul ZERO Negaţii, este fără îndoială un instrument care ajută mult, dar ca orice instrument, CA SĂ AJUTE, EL TREBUIE FOLOSIT.

Am explicat clar în volumul „Proiectul ZENLA – Un succes Vol I 2015” implicaţiile.

Volumul circulă de mai bine de 3 ani pe internet, alături de alte vreo 20 cărţi ale mele, poate chiar mai multe. Între timp, văd că unele dintre ele au fost preluate şi de alte situri de download. Deja sunt multe şi mi-e greu să urmăresc, am destule de făcut şi fără asta, dar le mulţumesc celor care, măcar în parte, au înţeles ce înseamnă PARTAJAREA RESURSELOR.

Cât priveşte cartea lui Bob Proctor… Verifică TU ÎNSUŢI câte negaţii au cărţile sale ÎN ORIGINAL şi pe urmă, mai vorbim. Cât priveşte traducerile, mi se pare de prisos să mai pierd vremea.

Ofer destule CĂRŢI GRATUITE SCRISE COMPLET FĂRĂ NEGAŢII şi voi mai adăuga şi altele, ca să fie centralizată Biblioteca ZENLA aici, la Şcoala ZENLA.

Ca să scurtăm povestea, descarcă şi studiază măcar această carte şi pe urmă, vei vedea TU ÎNSUŢI efectele şi CE ANUME AI DE FĂCUT TU, CU TINE.

Monica, este al doilea autor ZENLA din lume, încă din 2011.

Restul, sunt predici de la amvon şi zarvă de cuvinte.

PROIECTUL ZENLA – Volumul 1 – 2015

 

Articol citit de 123 vizitatori

2 Responses to Şapte ani fără negaţii

 1. drstoica

  Dacă recitim postarea, descoperim simplu că autorul articolului vorbește despre negații în contextul “nu pot, nu se poate, n-are cum”. :) Nici vorbă despre eliminarea negațiilor din întreaga exprimare a omului, în general. Nici din gândire, nici din vorbire.
  Cuvântul “nu” face parte din vocabularul oricărei limbi și e foarte necesar atunci când cineva are reală nevoie să spună simplu “nu”. :)
  Mulțumesc și multă baftă în ceea ce-ți propui să faci!

  • Şerban Stănescu

   Mulţumesc pentru vizită!
   Dacă citesc postarea ta şi comentariul de aici, dispare tot înţelesul şi tot rostul pentru care ai scris ce ai scris.
   Crezi în negaţii?
   Crezi în inutilitatea lor?
   Poate TE LĂMUREŞTI, TU, PE TINE ÎNSUŢI, pentru că altfel, eşti aşa cum zice Scriptura, CĂLDICEL.
   Atunci când vei ieşi din dualitatea ORI-ORI şi vei accepta dualitatea ŞI-ŞI vei vedea o lume cu PATRU DIMENSIUNI, cuplate câte două dar şi o A TREIA DIMENSIUNE.
   Deocamdată, încă confunzi totul, amesteci totul şi te contrazici.
   Aşa cum spuneam ceva mai înainte, probabil cpă Adevărul tău e prea mic şi te simţi pierdut în Adevărul meu…
   Te asigur că soluţia e DESCHIDEREA, ACCEPTAREA.
   Respingerea, NEGAŢIA, este o sursă de CONFLICTE ETERNE.

« « Cugetări despre ADEVĂR| A venit vremea Oamenilor Cinstiţi » »