browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Casa Măgura – Primii pomi şi puţin grădinărit|| Mâncare de ştevie » »

Trei luni fără carne

Posted by on 16, April, 2015

Header Şcoala ZENLA - Alimentaţia-Inteligentă

 

 Voiam să scriu acest articol acum o lună, apoi m-am gândit că e mai util să îl scriu după Paşte, cu atât mai mult cu cât mulţi ţin post şi apoi… revin la vechile obiceiuri.

Aşa cum am povestit în seria de articole dedicate Dietei Hiper-Hidratate, am făcut o mulţime de experimente alimentare în ultimii 24 de ani şi am ajuns la o serie de experimente mai puţin obişnuite în lumea „postitorilor”, pentru că voiam nişte răspunsuri clare, venite DIN INTERIORUL MEU.

Fără să îmi propun să contrazic pe X sau Y sau Z specialist, vreau doar să am propriile mele răspunsuri legate de ce anume îmi aduce util alimentul X sau Y sau Z.

Am vrut să clarific mai întâi cu carnea, pentru că din naştere am avut aversiune pentru această clasă de alimente şi am fost forţat, bătut chiar, dat afară de la masă, până am învăţat să mănânc tot felul de „cărnuri”.

Las la o parte aspectele legate de pedagogie ale părinţilor mei şi ale tuturor părinţilor care se comportă în acest fel cu copii lor şi trec acum la ceea ce am experimentat şi constatat pe mine, după mai mult de două decenii de experimente cu diferite regimuri alimentare, între care, respectul cel mai profund mi l-a provocat POSTUL CU APĂ.

Voi enumera aici esenţa concluziilor pe care le-am desprins şi pe care, după mult chin pentru a face conexiunile raţionale necesare, am reuşit să le pun în cuvinte:

  • Convenţia privind normalitatea. Voi porni de la convenţia că, un om „normal”, are nevoie de 6 ore de somn ZILNIC şi 2 (DOI) litri de apă de izvor sau de la fântână, în afara celorlalte lichide pe care le consumă, ORICARE AR FI ACESTE LICHIDE, inclusiv apă de la robinet.

CE SE PETRECE ÎNĂUNTRUL NOSTRU CÂND MÂNCĂM CARNE?

Pornesc de la ipoteza că mâncăm zilnic, 100 grame de carne.

Ştiu că sunt foarte mulţi care consumă mult mai mult decât atât. Sper că datele oferite de mine, le vor da de gândit, prin corelarea cu simptomele pe care le constată în propria lor viaţă.

CONCLUZIILE MELE:

  1. Pentru a putea digera fiecare 100 grame de carne consumată, organismul uman, are nevoie de DOUĂ ORE DE SOMN SUPLIMENTAR;

  2. Pentru fiecare 100 grame de carne consumată, organismul uman are nevoie de DOI LITRI DE APĂ DE IZVOR, SUPLIMENTAR.

  • ZIUA 1, 100 grame carne. Vom avea nevoie de 6 + 2 = 8 ore de somn şi 2 + 2 = 4 litri de apă. Putem dormi 8 ore. Putem bea cei 4 litri de apă necesari digestiei?

  • ZIUA 2, 200 grame carne.. Vom avea nevoie de 6 + 2 = 8 ore de somn şi 2 + 2 = 4 litri de apă. De aici, deja încep problemele. Dacă am dormit ieri doar 6 ore, avem deja un deficit de somn de 4 ore. Dacă am băut mai puţin de 4 litri de apă de izvor, avem deja un deficit de apă în organism. Cum media cantităţii de apă de izvor băută de 99% din oameni este de circa 200 grame zilnic în cazurile fericite, te las să apreciezi cam câte toxine se acumulează în corp după doar o săptămână de consumat carne, indiferent sub ce formă.

  • ZIUA 3, 300 grame carne. Vom avea nevoie de 6 + 2 = 8 ore de somn şi 2 + 2 = 4 litri de apă. Dacă dormim tot 6 ore, suntem deja în deficit cu 6 ore, adică, o zi de somn restanţă. La apă, să zicem că avem „doar” 3 litri restanţă.

Potrivit stilului de viaţă comun, după o săptămână de mâncat carne DOAR 100 GRAME ZILNIC, deficitul de somn este de circa 14 ore iar cel de apă biologic activă, este în creştere, fiind de aproximativ 14 litri de apă; toxinele sunt deja imposibil de procesat, motiv pentru care, organismul trece la retenţia de apă în ţesuturi, pentru a reduce concentraţia relativă a toxinelor pe kilocorp şi a permite celulelor să funcţioneze MĂCAR ÎN REGIM DE AVARIE.

Acesta este regimul de viaţă al carnivorilor, toată viaţa: AVARIE.

Cine vrea să verifice ceea ce prezint eu, are toate informaţiile necesare publicate pe acest sit, plus mii de alte articole publicate pe internet.

Eu unul, am pus capăt consumului de carne, chiar şi cu titlu experimental.

Acum trei luni, mă decisesem să elimin doar carnea, pentru că era vorba despre o decizie definitivă.

Efortul pe care l-am făcut însă în timpul experimentelor, m-a condus şi la eliminarea lactatelor.

Dacă şi când voi putea să reiau experimentele alimentare cu lactate, voi prezenta concluziile finale privind lactatele. Pe moment, încă simt nevoia să stau departe şi de lactate. Singurul aliment de origine animală pe care îl consum acum, este OUL.

Poate voi reuşi să studiez influenţa acestui aliment asupra organismului, deşi probabilitatea de a conduce cercetările cu aceeaşi răbdare pe care am avut-o la carne, este din ce în ce mai redusă.

Vom vedea pe parcurs.

Închei aici cu precizarea că am oferit aceste informaţii pentru cei care au dubii, nicidecum pentru carnivorii convinşi sau alte categorii de susţinători ai regimurilor alimentare omnivore.

Sincer să fiu, mi se pare că e problema fiecăruia câţi ani vrea să trăiască, în ce condiţii, câte boli vrea să experimenteze, câte medicamente vrea să consume, câte tratamente vrea să urmeze, de ce fel, etc.

Consider că mi-am făcut datoria de a spune ceea ce am de spus, fără să pretind cuiva să urmeze ideile mele.

Articol citit de 130 vizitatori

Comments are closed.

« « Casa Măgura – Primii pomi şi puţin grădinărit| Mâncare de ştevie » »