browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Cinci zile la Măgura (2)|| Video – Construcţii din lemn – Bucătăria » »

Un an de existenţă a sitului Şcolii ZENLA

Posted by on 20, May, 2015

cropped-Header-Blog-Scoala-ZENLA-02-930.jpg

 Bine te-am (re)găsit!

În acest articol, voi face o scurtă sinteză a rezultatelor pe care le-am obţinut de la demararea sitului Şcolii ZENLA, care, iată, la 1 mai 2015, tocmai a împlinit un an de existenţă!

Şcoala ZENLA, a fost iniţial un vis, un proiect mititel, demarat ca urmare a comunicării cu cititorii cărţii „Ritmuri Interioare”, ulterior devenită „Începutul Călătoriei”.

Ceea ce iniţial era un proiect literar, încet-încet s-a dezvoltat, am abordat o multitudine de subiecte, am construit o mică comunitate online şi, pas cu pas, am cristalizat liniile generale ale dezvoltării Proiectului ZENLA, dintr-un proiect desfăşurat în mediul online aproape 100%, în ceva concret.

Cum preocupările noastre vizează prin excelenţă autocunoaşterea şi autodezvoltarea, era firesc să acumulăm un volum de cunoştinţe în domeniu, să ne schimbăm viziunea asupra lumii, stilul de viaţă şi să trecem la o viziune din ce în ce mai complexă şi, în final să trecem la ceva ce ni se pare extrem de important: transmiterea experienţei acumulate.

Transmiterea experienţei însă, într-un cadru educaţional clasic, conduce la rezultatele pe care le cunoaştem. Un sitem de educaţie cu extrem de multe limitări şi cu rezultate din ce în ce mai slabe, oameni cu înzestrări submediocre care ajung în poziţii sociale cheie şi oameni cu înzestrări de excepţie, care ajung să fie marginalizaţi.

Cum a analiza la nesfârşit nişte efecte ale stilului de viaţă general duce doar la acumularea de frustrări şi la demagogie, am considerat că e mai practic şi mai util, înainte de orice pentru noi înşine, să cristalizăm nucleul unui învăţământ neconvenţional, în care să oferim propria noastră experienţă, dar şi idei noi şi soluţii care poate de multe ori, contrazic normele general acceptate de unde şi denumirea aleasă pentru Şcoala ZENLA, „învăţământ neconvenţional”.

Aşa s-a născut varianta online a Şcolii ZENLA, în care ne străduim să oferim cât de multă informaţie putem şi câteva instrumente cheie, extrem de utile celor care vor să îşi accelereze evoluţia pe toate planurile!

Limbajul Zero Negaţii, Biblioteca ZENLA şi Dieta Hiper-Hidratată, sunt doar trei dintre instrumentele pe care le oferim, dar care constituie o fundaţie solidă a unei construcţii pe care o considerăm esenţială: CEA MAI BUNĂ VERSIUNE A NOASTRĂ!

Şi când spunem asta, am spus-o pentru că o testăm pe noi înşine şi ceea ce oferim, sunt REZULTATE!

SINTEZA REZULTATELOR SITULUI ŞCOALA ZENLA

Dacă avem în vedere complexitatea activităţii pe care o desfăşurăm şi faptul că suntem totuşi nişte oameni obişnuiţi, care trăiesc în limitele aceloraşi 24 de ore ca oricare alt om, noi suntem chiar foarte mulţumiţi de rezultatele obţinute!

Dacă adăugăm acum la aceste rezultate online şi faptul că avem deja o locaţie ca sediu fizic al Şcolii ZENLA, în care deja investim şi bani şi vise şi muncă, considerăm că avem cu ce ne mândri dar mai ales, AVEM CE OFERI tuturor celor interesaţi de un alt stil de viaţă decât cel devenit loc comun, un stil de viaţă care să aducă înainte de orice altfel de „găseliniţe” materiale, ÎMPLINIRE ŞI ECHILIBRU INTERIOR.

Închei aici retrospectiva şi sinteza, cu invitaţia deschisă de a te convinge tu însuţi ce poate oferi Şcoala ZENLA, venind la noi, la Casa Măgura!

Articol citit de 131 vizitatori

Comments are closed.

« « Cinci zile la Măgura (2)| Video – Construcţii din lemn – Bucătăria » »