browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.


Vă aflaţi AICI:


« « Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 130|| Viaţa de la capăt! » »

Video – Criza energetică – partea a doua

Posted by on 9, October, 2014

Header-Şcoala ZENLA - Video

 

Deşi am reuşit să realizez partea a doua a episodului 4 “Dieta Hiper-Hidratată” înainte să plec în Grecia, timpul a fost scurt şi am fost nevoit să amân prezentarea lui, fie şi succintă.

Rectific acum această lipsă!

În această parte a doua a episodului 4 “Dieta Hiper-Hidratată – Criza energetică”, am trecut în revistă o serie de resurse care m-au inspirat într-o abordare dincolo de tiparele mentale comune ale acestei aşa-numite “criza energetică” şi am considerat că acest subiect, poate fi clarificat pornind de la ceea ce se cunoaşte despre fiinţa umană, de la o serie de tradiţii milenare privind abordarea dintr-o perspectivă energetică a lumii, perspectivă care, abia de un secol, ştiinţa oficială a inclus-o în vederile ei, sub denumirea generică “mecanică cuantică”.

Deşi multe din adevărurile confirmate de ultimele cercetări efectuate de către fizicienii din domeniul cuantic abia acum confirmă teze ale tradiţiilor spirituale ale mai multor popoare, faptul că ştiinţa oficială a rămas în urmă cu explicaţiile mai mult ori mai puţin matematice ale multor fenomene cât se poate de fireşti, a fost mai puţin de natură să mă împiedice să apuc pe calea unor cercetări destul de dificil de întreprins, cum sunt cele legate de problematica crizei energetice şi soluţionarea acesteia.

Perspectiva mea, este una simplă, fără însă a confunda simplitatea cu simplismul şi suficienţa şi ţin să subliniez asta!

Consider că, Fiinţa umană, este un sistem suficient de complex încât să poată fi considerat un microunivers şi în acest context, am pornit de la ideea că, atât timp cât microuniversul meu, Universul Interior, funcţionează cu procese care au randamente scăzute, va fi foarte puţin probabil să fiu capabil să văd dincolo de limitele actuale ale cunoaşterii.

Am considerat de asemenea că, fiind o parte componentă a unui macrosistem (indiferent că mă refer la casă şi familie, la localitate, la ţară, etc.), fiind nevoit să schimb energie cu acest macrosistem, voi produce dezechilibre în macrosistem, atât timp cât procesele mele interne sunt energofage şi încalcă legile elementare ale termodinamicii.

Dieta hiper-Hidratată, este exact instrumentul care mi-a permis să analizez practic, calitatea proceselor şi randamentele obţinute, precum şi posibilele rezultate ale bilanţului energetic, la nivelul propriului meu organism.

Ca să scurtez discursul, amintesc de faptul că, există un aforism excepţional ca valoare, care sintetizează esenţa problematicii:

Tăria lanţului, este dată de veriga cea mai slabă!

Dacă privim din această perspectivă două macrosisteme, respectiv biotopul Terra şi specia umană, concluzia la care ajungem, este şi simplă şi evidentă: veriga slabă este OMUL, INDIVIDUL UMAN, atât timp cât procesele interne de producere şi prelucrare a energiei sunt de tip energofag şi au randamente extrem de scăzute! În aceste condiţii, costul existenţei mele ca individ, îl suportă macrosistemul, indiferent care ar fi acest macrosistem. Soluţia crizei energetice în consecinţă, este SCHIMBAREA MODULUI MEU DE GÂNDIRE, nicidecum inventarea de aparatură sofisticată, care ar duce la un singur lucru în fapt, anume, la secătuirea resurselor, deja destul de secătuite ale planetei!

Ceea ce trebuie reformat, este tipul de procese care au loc în interiorul meu, în interiorul fiecărui individ uman în parte, procese care dictează până la urmă tipul de consumuri şi nivelul acestora. Cât timp gestionarea internă a energiilor la nivel de individ este păguboasă, este exclus să putem ieşi din cercul vicios al secătuirii resurselor, al poluării fără noimă, al exterminării a mii de specii de alte vieţuitoare şi o mulţime de alte tare ale actualei organizări sociale.

Cheia, soluţionarea crizei energetice, în opinia mea, constă în schimbarea modului de gândire cu privire la felul în care ne hrănim, nicidecum în inventarea de aparate şi maşinării care să mascheze ineficienţa catastrofală a ceea ce se petrece înăuntrul nostru!

 

Articol citit de 107 vizitatori

13 Responses to Video – Criza energetică – partea a doua

 1. Ioan Nedisan

  Exact asa cred si eu, exista insa cateva aspecte, legat de masinarii, la care am cateva observatii. Am sa revin cu un comentariu putin mai detaliat, sper :)

 2. Ioan Nedisan

  “Cheia, soluţionarea crizei energetice, în opinia mea, constă în schimbarea modului de gândire cu privire la felul în care ne hrănim, nicidecum în inventarea de aparate şi maşinării care să mascheze ineficienţa catastrofală a ceea ce se petrece înăuntrul nostru!”

  Stiu ca te referi doar la anumite masinarii, dar pentru cei care vor intelege ca masnile sunt malefice, ca sa nu li se fixeze ideea asta, am sa completez putin, cu o parere personala:

  Pe scurt, cred ca masinile au si ele evolutia lor, alaturi de noi si fabricate de noi, insa fabricarea aceasta, odata cu trecerea timpului, va fi si ea diferita fata de ceea ce se intelege acum prin fabricare, din perspectiva actuala. Daca cineva ar putea face brusc un salt in viitor, unele dintre masini ar putea sa i se para ca se (se vor) fabrica singure. Pe parcurs vor deveni si ele din ce in ce mai putin energofage. Insa nu vor mai fi prea asemanatoare cu ce stim acum despre masini, multe dintre ele nici nu se vor vedea cu ochiul liber. Influenta este reciproca, nu doar noi le influentam pe ele, dar si ele pe noi, intr-o oarecare masura, asemanator cum suntem influentati de hrana.

  Bineinteles, ce am scris mai sus este doar un scenariu, din foarte multe posibile, si care poate fi criticat… :)

  • Şerban Stănescu

   Exact aşa stau lucrurile.
   Ştiu că e dificil de explicat în cuvinte, dar maşinile pe care le putem crea de pe această frecvenţă de vibraţie (Pământ), oricât de sofisticate ar fi, vor suferi de aceeaşi “boală”: randamente scăzute şi consumuri mari. E caracteristica de bază a acestor tipare mentale şi pentru a putea crea altele, e nevoie de un alt “combustibil”, care să activeze ALT SET DE TIPARE MENTALE.
   Sunt maşinăriile malefice?
   Ştiu şi eu? Depinde cum priveşte fiecare întrebarea “Există energii malefice?”
   În opinia mea, există doar ENERGII. “Malefic” şi “benefic”, sunt simple etichete anexate funcţie de interesul unui individ, grup, etc. şi au drept cauză generatoare o anumită cultură şi civilizaţie.
   Dacă privim prin prisma culturii şi civilizaţiei cetaceelor de pildă, probabil că omul e un dăunător feroce, mai grav, mai periculos ca orice virus imaginabil. Aşa încât, chestiunea “bine – rău”, este de fapt funcţie de cât pricepe observatorul X sau Y din ceea ce observă.
   Influenţă reciprocă.
   Tind să cred că ceea ce numim “obiecte”, constituie un fel de “Polul celălalt” faţă de ceea ce noi numim “Viaţă”. O contraparte, un fel de “imaginea în oglindă”.
   Dacă am zice că specia umană este “SUD”, atunci cred că tehnologiile noastre, sunt “NORD”. Cred că imaginea de ansamblu o poate percepe cine priveşte ansamblul, nicidecum indivizii umani separat şi jucăriile tehnice separat de contextul socio-uman.

 3. Paul

  Cum credeti ca se descurca eschimosii care au o dieta preponderent carnivora si totusi traiesc in zona cea mai rece a pamantului?

  • Şerban Stănescu

   Bun găsit, Paul!
   Chestiunea este simplă: TOATE AU UN PREŢ!
   Preţul pe care îl plătesc eschimoşii pentru a trăi acolo, este o speranţă medie de viaţă de 40 de ani.
   Cred că asta spune destul!

 4. Paul

  In cartea “Biotranformari sub influienta psihicului” Cristian Muresanu spunea ca la un moment dat nevoia de hrana a scazut de 8 – 10 oriin urma declansarii eficientizarii organismului datorita “biotransformarilor”. Intrebarea mea este daca a-ti experimentat o scadere in nevoia de alimente cu dieta hiperhidratata de o asemenea marime. Va multumesc

  • Şerban Stănescu

   Salut, Paul!
   E dificil să îţi dau un răspuns clar.
   Încerc să fac o sinteză, pe baza datelor culese de mine din jurnalul pe care îl ţin:
   Pornind de la o cantitate MEDIE zilnică de 1,5 kilograme alimente echivalent solide care înseamnă “regim alimentar obişnuit”, am putut ajunge până la 10 grame de alimente echivalent solide.
   Asta înseamnă practic o reducere a nevoilor reale, de la 1500 grame la 10 grame, deci 10/1500 o reducere de aproximativ 150 ori a consumului.
   Acest consum însă, este şi trebuie corelat în mod inteligent cu două aspecte sau, cu două variabile:
   1. Natura muncii. Asta, înseamnă că, dacă e vorba de a produce lucru mecanic (muncă fizică brută), e nevoie de calorii, deci mâncare cu conţinut glucidic/polizaharuri mai mare, deoarece predomină metabolismul GLUCIDIC.
   2.Tipul de metabolism predominant în Fiinţă. Există oameni în care tipul predominant de metabolism, este cel CETONIC. Ei mănâncă puţin şi sunt mai potriviţi muncilor cu consum intelectual (travaliu psihic). De aici, derivă şi o predispoziţie spre o structură a alimentaţiei destul de diferită de cea comună.
   Din propria mea experienţă, am constatat că în facultate, mai ales în sesiune, când travaliul psiho-mental era ieşit din comun de mare, preferam să consum lichide şi seminţe (supe, puţine compoturi, fructe şi seminţe), dar, MAI ALES APĂ, MULTĂ APĂ!
   Erau zile când beam ceai negru fără dulce (fără zahăr sau miere) toată ziua şi apă şi îmi era mult mai bine.
   În timpul posturilor de tot felul şi ulterior când am ţinut DHH, am remarcat că în medie, fără vreo corelaţie intenţionată cu tipul de activitate, necesarul de hrană scădea funcţie de temperaturile de afară (caniculă, temperaturi acceptabile), cam între 10 şi 20 de ori sub valoarea obişnuită de 1500 grame. Altfel spus, organismul meu se mulţumea cu 75 – 150 grame echivalent solid, faţă de cele 1500 grame, când mâncam “tradiţional”.
   Singurul lucru care se pare că a rămas strict necesar, este cantitatea de apă, care a rămas la cel puţin 2 litri zilnic, dacă renunţam la orice formă de aliment solid (deci practric, dacă posteam cu apă).
   Ca o concluzie corelată cu informaţiile oferite de tine, eu sunt convins că cele afirmate în cartea de care ai vorbit, (Cristian Mureşanu) sunt valabile şi chiar mai mult, este un nivel de performanţă mult sub ce poate organismul nostru să ofere.
   Cu alte cuvinte, ne-am învăţat să mâncăm mult şi fără rost! Se poate trăi sănătos, în mod cert, cu de 10 ori mai puţin decât ne-am învăţat să mâncăm.
   Şi, ca să elimin orice confuzie, am ajuns să mâncăm într-o lună, cât are nevoie organismul să consume ÎNTR-UN AN ÎNTREG!

   • Paul

    In carte spunea ca a fost un efect secundar a “biotransformarilor” si a redus si timpul de somn la 4 ore datorita eficientizarii organismului. La capatul acestei experiente sunt ce ce se hranesc cu lumina, si am inteles ca tu te apropii de zona asta, daca am inteles eu bine (din ritmul scaderii nevoilor alimentare). Multumesc pentru raspunsul detaliat. Era o poveste in care Dumnezeu a trimis oamenilor instructiuni despre hrana : sa manance o data la 3 zile. Fiind distrat boul a spus : de 3 ori pe zi, atunci Dumnezeu datorita greselii l-a trimis pe bou sa il ajute pe om sa isi procure de 9 ori mai multa mancare decat avea nevoie….

    • Şerban Stănescu

     Salut, Paul!
     Da, odată ce se instalează metabolismul cetonic, scade şi necesarul de somn.
     Cât priveşte faptul dacă este un “efect secundar”, e prematur să mă pronunţ.
     Sunt procese extrem de complexe, de profunde şi cunoaşterea oficială este foarte departe încă de aceste realităţi.
     Mai mult decât atât, este vorba despre o formă de somn conştient, numit în Yoga “Yoga Nidra”, în care practic, corpul fizic se relaxează, dar eşti conştient la un nivel mult mai profund de tot ceea ce te înconjoară.
     Durata minimă la care am ajuns, a fost de două ore în decursul celor 24 de ore.
     Din păcate însă, e vorba despre cercetări la graniţele cunoaşterii umane şi progresele sunt lente, sunt extrem de multe lucruri de învăţat, de CONŞTIENTIZAT, organismul funcţionează extrem de diferit de ceea ce cunoaştem acum iar ştiinţele oficiale, se mişcă greu, cu paşi extrem de mici.
     Inerţia şi scepticismul general, sunt încă frâne foarte puternice în calea progresului.
     Din acest motiv, singura cale de a accelera obţinerea de rezultate, este internetul şi cei care au o deschidere suficient de mare pentru a experimenta sistematic şi a împărtăşi cu ceilalţi oameni rezultatele şi experienţele personale.
     Ideal ar fi să existe grupuri de lucru care să coopereze, să schimbe între ei informaţiile, experienţele personale, să facă sesiuni de lucru împreună.
     AICI vrem să ajungem cu Şcoala ZENLA!
     Cu timpul, sunt convins că oamenii vor înclina către soluţii naturale, către o aprofundare a cunoaşterii de sine şi atunci, lucrurile se vor schimba vizibil.
     Până atunci, ne continuăm cercetările cum putem.

 5. Paul

  Am spus ca reducerea duratei de somn a fost un “efect secundar” in sensul ca a urmarit altceva si a obtinut si asta din ce am inteles eu,la fel si reducerea nevoilor alimentare, a ajuns acolo “mergand din alta directie”.
  Legat de apa ce a-ti experimentat ? Eu folosesc acum pentru imbunatatirea calitatii apei un produs de la coral club https://www.coral-club.com/ro/catalog/health/antioxidants/koral-mayn/ , pe care ei il lauda ca aduce apa de baut la parametrii fizico-chimici(ph, tensiune superficiala ,structura) asemanatori sangelui si lichidului intracelular. Totusi pretul e destul de mare. Alta varianta pe care o testeaza un prieten e de a folosi un filtru de apa care produce apa alcalina folosind curentul electric, care e de asemenea scump, dar cu amortizare in timp. Ce am observat e ca apa alcalina pare mai “baubila ” ,mai hidratanta, si diuretica. Alt sistem care se lauda ca produce apa vie e “generatorul de apa vie -GAV” care restructureaza apa folosind magneti dispusi dupa o geometrie speciala pe care pretul m-a impiedicat sa-l testez. Alta varianta e solarizarea apei in sticla de culoare albastra la care eu nu am simtit inca efecte notabile. Intrebarea mea este : ce consideri cel mai eficient mod de a imbunatati calitatea apei pentru tine ? Multumesc.

  • Şerban Stănescu

   Salut, Paul!
   Dacă citeşti mai cu atenţie, printre rânduri o să descoperi că sunt adeptul cunoaşterii interioare şi a deblocării potenţialului INTERIOR.
   Astfel, dacă vei căuta seria de articole “Exerciţiu de Iluminare“, vei găsi acolo o metodă de preparare a apei energizate, folosind extinderea câmpului ANAHATA.
   Exerciţiul, pe lângă faptul că îţi dezvoltă conexiunea cu Sinele, cu CONŞTIINŢA TA, este şi un prilej de a îţi produce propriul tău “medicament” .
   Cei care au urmat recomandările din articole, mi-au relatat că au simţit clar schimbarea gustului apei.
   Cum şi noi am remarcat acest aspect şi după asta ne orientăm dacă am reuşit, cred că merită măcar să faci câteva experimente.
   O parte dintre cei care ne-au scris, au spus că au reuşit “din prima”.
   M-aş bucura dacă ai testa şi tu şi ne-ai transmite rezultatele.
   Ce am mai observat este că, e necesară o cură cu apă astfel energizată, ca şi cu orice alt remediu, fie că e chimic (medicament), fie că e din plante.
   Durata minimă, este de 10 zile, pentru a permite celulelor sangvine să se refacă complet (toţi cei 7,5 litri, adică).
   În cartea mea, “Autodezvoltare, Ocultism, Extrasenzorial” (2010), am inclus chiar un capitol întreg dedicat lucrului cu apa.
   SUCCES!
   Cu drag,
   Monica şi Şerban

 6. Paul

  Buna dimineata
  Dupa ce am pus intrebarea am primit raspunsurile in materialele tale despre apa si am realizat ca eu vroiam ceva care sa lucreze in locul meu. Ceva din exteriorul meu sa ma faca mai sanatos si mai constient. Interesant e faptul ca acum vreo 7 ani am primit o indicatie asemanatoare legat de incarcarea apei. Cred ca acum avenit timpul sa o pun in practica. Scuze pentru ca v-am consumat din timp sa imi raspundeti cand raspunsurile erau deja acolo. Multumesc.

  • Şerban Stănescu

   Salut, Paul şi îţi mulţumesc mult pentru feed-back!
   E important să ştii că şi eu am mers mulţi ani pe căutatul soluţiilor “la exterior”.
   Să ştii că merge şi aşa, doar că aici, există un mare inconvenient…
   În vreme ce Realitatea “Exterioară” — “Ce este Sus” sau “Precum în Cer” — este practic imposibil de “ghicit”, de cuprins cu înţelegerea noastră, realitatea INTERIOARĂ, este mult mai accesibilă. De ce spun asta?
   Pentru că iniţial, energia pe care ne pricepem să o gestionăm, este extrem de redusă. Astfel, fiind în necunoştinţă de cauză, acţionăm consumând cantităţi colosale de energie, pentru a obţine răspunsuri foarte ocolite.
   De pildă, ce înseamnă pentru noi “Universul are circa 20 miliarde de ani vechime.”?
   Sau: “Planeta Pământ, are 4,5 miliarde de ani vechime”?
   Mie, mi-e destul de greu să calculez de pildă, cam câte generaţii de oameni, cu o vârstă medie de 80 ani / generaţie, ar însemna cei 4,5 miliarde de ani!
   Şi încă ceva… Cam ce vârstă reală are Pământul, păstrând proporţiile? Echivalentrul a 25 de ani omeneşti? Sau poate a vreo 45?
   Pe de altă parte, dacă mă strădui să cunosc Realitatea INTERIOARĂ “Ceea ce este Jos” sau “Aşa şi pe Pământ”, pot să explorez cu un consum infim de energie acest Univers. Odată Universul CUNOSCUT la această scară, ÎL POT RECUNOAŞTE ORIUNDE S-AR AFLA EL! Într-un bob de nisip, într-o floare, în alt om, într-o planetă sau în orice altceva.
   De aceea, anticii spuneau “Gnothi Seauton” sau “Nosce te ipsum”, pentru că e calea care ne este nouă mai uşor să o parcurgem.
   CEVA CARE SĂ LUCREZE ÎN LOCUL MEU.
   Păi… cam asta vrea toată lumea, până când ajunge să înţeleagă că aici e vorba despre cu totul altceva şi anume, COOPERARE.
   Cu ani în urmă, asta căutam şi eu “Şperaclul-minune”, care descide orice uşă şi rezolvă orice problemă. Mai ţii minte “Lampa lui Aladdin”?
   Cred că la o anume vârstă INTERIOARĂ, toţi căutăm “piatra filosofală”, care să ne scutească de orice efort…
   * * *
   Atunci când faci apa energizată, te antrenezi. Pe de altă parte, Apa, e şi ea o Fiinţă.
   Când bei apă energizată de tine, practic lucrezi cu un aliat foarte puternic. Vezi cercetările lui Masaru Emoto privind apa.
   Astfel, în loc de “Care e mai tare” sau “Care e mai bun”, experimentezi “Unirea face puterea”.
   TIMP CONSUMAT
   Să ştii că pentru mine, e foarte important când cineva îmi prezintă cum vede el lucrurile, din perspectiva lui.
   Pe de altă parte, pentru asta scriu şi eu, să prezint cui vrea o perspectivă diferită, propria mea perspectivă, izvorâtă dintr-o trăire INTERIOARĂ.
   Cele două perspective pot fi astfel combinate, recombinate, transformate şi astfel, rezultă cel puţin o perspectivă mai amplă şi, de multe ori, noi căi de investigare, noi paşi de făcut.
   Pe de altă parte, acest timp “de cugetat”, cei şapte ani de care spui, îmi prezintă un reper de timp privind felul în care absorb eu însumi informaţie.
   Deci, mi-ai dat practic un reper de timp şi un model de asimilare de informaţii.
   Regăsesc eu înăuntrul meu această “schemă”? Când am avut nevoie de aproximativ şapte ani? Când am avut nevoie de mai mult, de mai puţin şi PENTRU CE ANUME EXPERIENŢĂ?
   Deci, nici vorbă de “Timp pierdut”, cum ziceai. Pur şi simplu, colaborăm pentru a ne extinde cunoaşterea!
   O zi super-faină!
   Monica şi Şerban

« « Dieta Hiper-Hidratată – Ziua 130| Viaţa de la capăt! » »